CoronaBinnenland

Wob-onthullingen: overheid rolde al in mei 2020 ‘rode loper’ uit voor ‘grote vier’ coronavaccins

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Zorgminister Ernst Kuipers zei ‘zeer ongelukkig’ te zijn met de toon van een aantal e-mails die in mei 2020 vanuit zijn ministerie verstuurd zijn. Er werd onder meer gesproken van burgers ‘een worst’ voorhouden.

De mails zijn onderdeel van een groot aantal documenten die het ministerie maandag heeft gepubliceerd. Uit sommige stukken valt op te maken dat ambtenaren de inperking van vrijheden van burgers wilden wegmoffelen. Kuipers zei dat over de interne communicatie ‘wordt gesproken’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Wel zeer vroeg

Uit een e-mail die op 26 mei 2020 is verstuurd, blijkt dat de regering toen al de ‘rode loper’ uitrolde voor de ‘grote vier’ coronavaccins. Het gaat daarbij om Pfizer, AstraZeneca, Janssen en Moderna. Op 13 juni, enkele weken later, sloot Nederland de eerste vaccindeal met AstraZeneca.

mei

Dat de Nederlandse overheid eind mei 2020 al de rode loper uitrolde, is wel zeer vroeg om het clubje van ‘winnaars’ te beperken tot vier leden, schrijft P-magazine. “Belangrijk punt: die vaccins werden globaal aangekocht door de EU.”

Rode loper speciaal voor de top 4

Iemand van Blend Corporate Finance stuurde het ministerie van Volksgezondheid een e-mail over een vaccinkandidaat die de preklinische fase heeft doorlopen en die gebaseerd is op een bestaand vaccinplatform.

“Het lijkt me dat we hier niet veel actie in moeten besteden, of hij moet bij de grote vier behoren,” schreef een ambtenaar van het ministerie. “Of denk jij hier anders over? Zoals je gisteren vroeg, zal ik vandaag wel een notitie schrijven over rode loper. Maar die zal erop neerkomen: rode loper speciaal voor de top 4.”

4.9 67 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Het valt mij mee dat dit nog allemaal boven water komt drijven ondanks dat bijna alles zwart gemaakt is, en zij in wezen gewoon alles hadden kunnen verbranden of vernietigen.

En zelfs dit kleine beetje is al te schandalig voor woorden en straalt alleen totalitair bewind uit. Niets meer, niets minder.

Henk uit Veliko Tarnovo
Henk uit Veliko Tarnovo
2 jaren geleden

Men zou kunnen denken dat sinds de corona leugen de corruptie toegeslagen heeft in Den Haag.
Maar dat zou een verkeerde voorstelling van zaken zijn, want de corruptie bestaat al vele decennia.
Ik kan me nog herrinneren dat wij tijdens de zogenaamde oliecrisis gingen vissen met een omgebouwde kotter op makreel op de Noordzee. Daar lagen twee supertankers voor anker die de haven niet in mochten om te lossen.
Dus ook in die tijd was het al bon ton voor het energiekartel om de zaak met goedkeuring van den Uil de zaak te besodemieteren.
Corruptie is dus echt niet iets van de laatste jaren.

Chanti
Chanti
2 jaren geleden

Weer een bewijs van dat die politieke club niet deugt en burgers als ondergeschikten ziet.

Mensen dubbele mondkapjes dubbele boosters kassa voor de grote vier.

Gauw nog effe prikken anders mag ik niks. Chantage nee hoor ze zijn zo lief dat ik een prik mag halen en dan vrij op vakantie mag.

Of het werkt tegen covid nee joh maar wel voor mijn vakantie.

Ben je dom? Nee ik niet want ik ben gevaccineerd en mag op reis.

FFW
FFW
2 jaren geleden

Kuipers is minister geworden om straks voor de bus gegooid te worden…

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x