CoronaBinnenland

Wob-onthullingen: overheid rolde al in mei 2020 ‘rode loper’ uit voor ‘grote vier’ coronavaccins

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

Zorgminister Ernst Kuipers zei ‘zeer ongelukkig’ te zijn met de toon van een aantal e-mails die in mei 2020 vanuit zijn ministerie verstuurd zijn. Er werd onder meer gesproken van burgers ‘een worst’ voorhouden.

De mails zijn onderdeel van een groot aantal documenten die het ministerie maandag heeft gepubliceerd. Uit sommige stukken valt op te maken dat ambtenaren de inperking van vrijheden van burgers wilden wegmoffelen. Kuipers zei dat over de interne communicatie ‘wordt gesproken’.

Wel zeer vroeg

Uit een e-mail die op 26 mei 2020 is verstuurd, blijkt dat de regering toen al de ‘rode loper’ uitrolde voor de ‘grote vier’ coronavaccins. Het gaat daarbij om Pfizer, AstraZeneca, Janssen en Moderna. Op 13 juni, enkele weken later, sloot Nederland de eerste vaccindeal met AstraZeneca.

mei

Dat de Nederlandse overheid eind mei 2020 al de rode loper uitrolde, is wel zeer vroeg om het clubje van ‘winnaars’ te beperken tot vier leden, schrijft P-magazine. “Belangrijk punt: die vaccins werden globaal aangekocht door de EU.”

Rode loper speciaal voor de top 4

Iemand van Blend Corporate Finance stuurde het ministerie van Volksgezondheid een e-mail over een vaccinkandidaat die de preklinische fase heeft doorlopen en die gebaseerd is op een bestaand vaccinplatform.

“Het lijkt me dat we hier niet veel actie in moeten besteden, of hij moet bij de grote vier behoren,” schreef een ambtenaar van het ministerie. “Of denk jij hier anders over? Zoals je gisteren vroeg, zal ik vandaag wel een notitie schrijven over rode loper. Maar die zal erop neerkomen: rode loper speciaal voor de top 4.”

4.9 67 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
4 maanden geleden

Het valt mij mee dat dit nog allemaal boven water komt drijven ondanks dat bijna alles zwart gemaakt is, en zij in wezen gewoon alles hadden kunnen verbranden of vernietigen.

En zelfs dit kleine beetje is al te schandalig voor woorden en straalt alleen totalitair bewind uit. Niets meer, niets minder.

Henk uit Veliko Tarnovo
Henk uit Veliko Tarnovo
4 maanden geleden

Men zou kunnen denken dat sinds de corona leugen de corruptie toegeslagen heeft in Den Haag.
Maar dat zou een verkeerde voorstelling van zaken zijn, want de corruptie bestaat al vele decennia.
Ik kan me nog herrinneren dat wij tijdens de zogenaamde oliecrisis gingen vissen met een omgebouwde kotter op makreel op de Noordzee. Daar lagen twee supertankers voor anker die de haven niet in mochten om te lossen.
Dus ook in die tijd was het al bon ton voor het energiekartel om de zaak met goedkeuring van den Uil de zaak te besodemieteren.
Corruptie is dus echt niet iets van de laatste jaren.

Chanti
Chanti
4 maanden geleden

Weer een bewijs van dat die politieke club niet deugt en burgers als ondergeschikten ziet.

Mensen dubbele mondkapjes dubbele boosters kassa voor de grote vier.

Gauw nog effe prikken anders mag ik niks. Chantage nee hoor ze zijn zo lief dat ik een prik mag halen en dan vrij op vakantie mag.

Of het werkt tegen covid nee joh maar wel voor mijn vakantie.

Ben je dom? Nee ik niet want ik ben gevaccineerd en mag op reis.

FFW
FFW
4 maanden geleden

Kuipers is minister geworden om straks voor de bus gegooid te worden…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

67
0
We lezen graag je reactie!x