Natuur en Milieu

NOS: 38C in Siberië, warmt keihard op! Ondertussen in Siberië: ongewoon koud, sneeuw in juli

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind vorige maand liet de NOS weten dat het in de Siberische plaats Verchojansk 38 graden was geworden. De hoogte temperatuur ooit gemeten aldaar. Iemand van het KNMI reageerde: “Ik zeg het al jaren: het poolgebied is keihard aan het opwarmen. De opwarming gaat hier twee tot drie keer zo snel als het mondiale gemiddelde.”

Als er ergens een warmterecord wordt gebroken, is de NOS er als de kippen bij om er verslag van te doen. Als het ergens ongewoon koud is, laat onze staatsomroep het steevast afweten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het is bekend dat het in Verchojansk heel warm, maar ook heel koud kan zijn. Op zondag was het plotseling ongewoon koud in Verchojansk. Een dag ervoor schreven de media nog: “Het poolgebied staat in brand en we moeten allemaal doodsbang zijn.”

Zeldzaam

Terug naar Verchojansk, waar de bewoners op 5 juli getrakteerd werden op verse sneeuw, schrijft de Siberian Times, een krant die het één en ander weet over Siberië. Sneeuw in deze tijd van het jaar in deze contreien is overigens vrij zeldzaam.

Nog even over de ‘opwarming’ van Siberië. 38 graden in juli is niet uitzonderlijk in het gebied rond Verchojansk. In Jakoetsk, de koudste stad ter wereld, steeg het kwik op 15 juli 1942 naar 38,3 graden Celsius.

In een filmpje van de Siberian Times zijn inwoners van Verchojansk te zien die gehuld in warme kleding rond een vuur staan. De titel luidt: “Waar is onze 38C?”

Het poolgebied staat niet in brand. Het sneeuwt er. In juli. De media laten slechts één kant van het verhaal zien.

4.3 6 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boze burger
Boze burger
3 jaren geleden

Vallen ze weer door de mand.
Dat er nog mensen naar kijken.
Maar ja alle media is gevaarlijk, die hebben de meeste verantwoording voor alle ellende die er is.
Want ze liegen zo goed als allemaal. Alleen om ons een bepaalde richting op te krijgen.
Of om haat en nijd te creeren.
Dat ook elk jaar die Maddy weer terug in het nieuws komt, pure afleiding voor de dingen die echt belangrijk zijn. Dus als zij weer in het nieuws is, is er afleiding voor iets anders nodig.

jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

Mwa, ik denk dat we inmiddels zover zijn dat alleen de mensen die geestelijk ietwat minder bedeeld zijn de Staat en al haar propaganda werkmaatschappijen nog serieus nemen. Of het nu gaat om het klimaatsprookje of de gang van zaken de MH17 betreffend, evidente feiten worden weggelaten. Lijkt me veel werk trouwens. Wanneer je, ook als Staat, een aartsleugenaar bent dien je over een zeer goed geheugen te beschikken. He, Rutte? Maar goed. De dames en heren hebben een heldere opdracht.

exegese
exegese
3 jaren geleden

De satanisten draaien alles om. Ze liegen en bedriegen waar maar mogelijk is. Op die manier willen zij de macht grijpen en de totale wereld onderwerpen. Als we hier niet doorheen prikken gaat ze het lukken ook !

https://www.youtube.com/watch?time_continue=626&v=HdNPCTdIKlw&feature=emb_logo

louis .
louis .
3 jaren geleden

Ik kan me herinneren dat de NOS inderdaad het melde,maar dat ze er ook bij vermelde dat niet uitzonderlijk was,en dar er veel temperatuur verschillen konden zijn. Wel benadrukte zij dat het dit jaar erger was en langer duurde. Dat gisteren heeft gesneeuwd heb ik nog niet gelezen,maar geen dingen erger maken als dat ze zijn.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x