Homepagina » Buitenland » Journalist: “De revolutie is uitgebroken in Europa”
Journalist: "De revolutie is uitgebroken in Europa"

Journalist: “De revolutie is uitgebroken in Europa”

Begin dit jaar voorspelde journalist Arnold Karskens dat in mei in Europa een volksopstand zou uitbreken. Volgens hem is die revolutie ook daadwerkelijk begonnen.

“Kijk naar Oostenrijk, waar de helft van de bevolking op de FPÖ stemt; naar Frankrijk, waar mensen massaal tegen de nieuwe arbeidswet staken; naar Groot-Brittannië, waar de Britten op een Brexit aansturen,” zegt hij. “En dan heb ik het nog niet eens over het Oekraïne-referendum. Dat was een referendum tegen Europa.”

Een revolutie gaat volgens de journalist sluipenderwijs. Het verdwijnen van de tolerantie, zoals dat nu in Nederland en de rest van Europa gebeurt, is een eerste stap, stelt hij. Karskens, die in Brussel woont en de Europese beleidsmakers iedere dag ziet, vindt ook dat we slechte Europese leiders hebben.

Treurig gesteld

Karskens ziet naar eigen zeggen dat hij steeds meer gelijk krijgt. Mensen twitteren iets vanuit een comfortabele ruimte, maar ik sta in Noord-Afrika, in Calais en in Turkije, aldus de journalist. “Ik zie het en hoor het. En die twitteraars staan daar niet.”

Hij zegt dat driekwart van de Nederlanders denkt zoals hij. In zijn nieuwe boek Journalist te koop windt hij zich op over de tamheid die hij bij journalisten signaleert. Aan de hand van 21 interviews met publicisten betoogt Karskens dat het met de onafhankelijkheid van de journalistiek in Nederland treurig gesteld is.

Democratie bestaat nauwelijks meer

Oorzaken daarvan zijn volgens hem onder meer de oprukkende commercie, bezuinigingen op de redacties, bemoeizuchtige voorlichters, valse inlichtingendiensten, indoctrinerende denktanks en redactionele lafheid.

De Duitse journalist Udo Ulfkotte kwam op grond van eigen ervaringen al tot de conclusie dat de politiek, de geheime diensten en de financiële elite de media beheersen. Democratie bestaat nauwelijks meer, de persvrijheid is gesloopt en politiek correct denken voert de boventoon, is de strekking van het boek van Karskens.

Boekentip: Journalist te koop

[NRC]


Vond je dit artikel leuk? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

38 reacties

 1. De tijd is rijp, afbreken die handel. Zowel Brussel als Den Haag. Het is al zo ver met die klanten dat je ze nog bijna dankbaar moet zijn, dat je mag ademen.

  65 likes
 2. ‘Karskens ziet naar eigen zeggen dat hij steeds meer gelijk krijgt. Mensen twitteren iets vanuit een comfortabele ruimte, maar ik sta in Noord-Afrika, in Calais en in Turkije.’

  Dat geeft Arnold wellicht ook een wat eenzijdige blik op de zaak. Journalisten zoeken altijd de ellende op. In hun wereld is het altijd oorlog. Dat is hun bestaansrecht. Aan de andere kant is het terrorisme een groot succes dankzij de journalistiek en de media. Die helpen braaf mee aan het zaaien van angst. Zonder media heeft een aanslag veel minder effect.

  4 likes
  • Karskens is geen onderdeel van het nederlandse mediacomplex, denk dat zijn beeld genuanceerder is dan dat van de rtl/nos. Er is een reden waarom hij nauwelijks een platform krijgt op de nederlandse tv. Vind hem erg objectief en hij injecteert geen ideologie in zijn verslaggeving.
   We zijn meer van dit soort journalisten nodig ipv bureaudetectives die alles overpennen van AP/reuters.

   16 likes
   • wees blij,dat er nog journalisten zijn als Arnold Karskens.
    De meeste huidige journalisten lopen als kritiekloze zombies achter de standpunten van deze regering aan.
    wanneer ik de laatste tijd de nos, nieuwsuur bekijk,valt mij vaak de eenzijdigheid in berichtgeving op.
    Trouwens in de kranten is dezelfde tendens te bespeuren.

    7 likes
   • Alfred E. Neuman

    Dit dus.

    Karskens is een baken van objectiviteit en nuance in het mediawereldje wat in slaap is gesust onder een allesverstikkende deken van politiek correct wensdenken. Één van de weinige journalisten die daadwerkelijk man en paard durft te benoemen.

    6 likes
   • Ik twijfel ook niet aan de kwaliteiten van Karskens! Maar wel aan de effecten van het huidige medialandschap en de journalistiek in het algemeen. Ter vergelijking: een jaar of 100 geleden wisten we absoluut niet wat er aan de andere kant van de wereld gebeurde. Toen de communicatie sneller werd, werden de slechte berichten verzameld en aan ons opgediend. Door internet is dat nog een keer versneld. Daardoor komt er een hoop onrust, en wordt de ‘revolutie’ een self fulfilling prophecy.

    De global village is niet geschikt voor de meeste mensen.

    Wat me wel stoort is dat Karskens de definitie van revolutie een beetje bijstelt om zijn eigen gelijk te dienen.

    0 likes
    • Revoluties beginnen altijd met een kleine groep die ongehoorzaam is. Escalatie is altijd nog mogelijk. Maar niet noodzakelijk. Niet iedere revolutie kent bloed in de straten. Kijk maar naar de val van de muur. Maar ik denk wel dat hij het bij het juiste eind heeft. Het onderschijten van eigen bevolking terwijl je hele volksstammen het continent op jaagt kan maar tot 2 dingen leiden. Revolutie of oorlog.

     6 likes
 3. Een revolutie zou mooi zijn, en terecht daar onze puppets in den Haag niet bezig zijn voor ons maar voor het grootkapitaal echter zo lang eenieder alleen maar revolutie voert vanachter zijn PC zullen ze er in het Haagse niet wakker van liggen.
  Er zijn er nog steeds teveel die teveel te verliezen hebben en zich verder bewegen in de richting van totale slavernij.
  Wanneer wordt dit verdomde land nu eens ECHT wakker!!!

  31 likes
  • Nou jij hebt bv vijf vrienden en die vrienden van jouw hebben ook vijf vrienden en die ook, ik zou zeggen begin maar,,,, Ik woon niet meer in NL dus kan ik je niet helpen. Maar zeker te weten kan je het als je echt wilt en de moed hebt.

   Als je in Den Haag start kan je het vandaag aanvragen en de dag erop ermee starten.

   Succes en dat meen ik.

   0 likes
 4. Eindelijk nu Nederland nog.

  30 likes
 5. Vreemd dat Karskens de ongewenste massa-migraties en amper verholen islamisering niet als oorzaken herkent van het democratisch deficit. Udo Ulfkotte heeft over deze thema’s nochtans uitvoerig bericht.

  13 likes
  • Dan word hij direct in het extreem rechtse kamp geplaatst en staat hij direct buiten spel. Hij doet slechts verslag en laat de duiding aan anderen over. De enige manier om excommunicatie door het establishment te voorkomen. Hij zal er zijn mening ook wel hebben dunkt me.

   12 likes
 6. Mocht dit zo zijn dat mag men wat mij betreft keihard afrekenen met linkse landverraders, te beginnen bij die belasting graaiers van de NPO VARA…

  14 likes
  • Zolang er nog hele volkstammen naar de propaganda van de wereld draait door en jeroen pauw’,zowel links als rechts, blijven kijken,I.p.v de kijkbuis uit te zetten,verandert er weinig.

   5 likes
  • Hoezo alleen linkse? Als je echt zo denkt dan heb je niet alleen oogkleppen op, maar ook een massieve betonplaat voor je hoofd! 😉

   3 likes
 7. In feite heeft het zeer lang geduurd, ook al vind ik dat er niet echt sprake is van een ‘zware’ revolutie. Is een revolutie terecht? Ja zeker, hoe sneller hoe beter. Oligarchische gedoe.

  22 likes
 8. https://au.news.yahoo.com/world/a/31718699/austrian-far-right-says-countless-signs-of-election-fraud/

  In Oostenrijk zijn de verkiezingen gestolen. Links heeft daar met een minieme marge “gewonnen”. En nu komt het ene na het andere verhaal over fraude naar buiten. vooral met de poststemmen schijnt er geknutseld te zijn. De ratten laten niks aan het toeval over. Alle oppositie word stelselmatig als extreem neergezet of zelfs vervolgd. Democratie en vrijheid van meningsuiting word onder onze ogen vermoord. Ook hier in Nederland zal men het proberen. Tel mee volgende verkiezingen. Maak het ze zo moeilijk mogelijk.

  21 likes
 9. Een spirituele revolutie waarin het buitenaardse wordt erkent.

  20 likes
 10. De “vrije” media wordt aangestuurd (in bezit van) door het Zionisme.

  5 likes
 11. Karskens kan gelijk hebben, maar vreemd dat hij en anderen die zo voor de waarheid zijn, ook nooit zijn gaan onderzoeken welke misdaden de Europese regeringen in de koloniën hebben begaan. Of wil hij de waarheid alleen voor de Europeanen? De Waarheid zal dat niet weten te waarderen, want Zij wil er zijn voor iedereen.

  Had men de moeite genomen om de misdaden in de koloniën te onderzoeken, dan zou men al in een vroeg stadium geweten hebben tot welke dingen de regeringen in staat zijn, ook t.o.v. de eigen bevolking.

  1 likes
  • Die misdaden staan zo ongeveer in iedere schoolboek en worden we dagelijks mee doodgegooid. Sterker nog, het publieke debat gaat in mei al over zwarte piet en slavernij. Karskens heeft kennelijk besloten dat het hier en nu belangrijker is dan het overbelichte verleden. De man kan niet alles he.. Kan men dit dooie paard niet met rust laten? We voelen ons heeeeeel schuldig ok?

   1 likes
   • Nog niet eens een kwart van de misdaden in de wereld begaan staat in de schoolboeken.

    Bovendien werkt de waarheid bevrijdend. Eenmaal de Waarheid bekend wordt, vervalt de behoefte om zich schuldig te voelen. Dan kun je slechts 2 dingen doen: zeggen dat het verkeerd was en niet meer mag gebeuren of zeggen dat het goed was en de ene partij superieur is en de andere niet (oftwel leven met tweespalt).

    1 likes
  • Over de oorzaak valt natuurlijk altijd te twisten, maar ik denk dat het handiger is nu vooral in het nu en eventueel morgen te blijven.

   1 likes
 12. tobyi or nothing

  zo dan, dan gaat nu langzaam de tijd aanbreken al mijn deurwaarders aan te schrijven. zij die het van overheidswege ontvreemden van mijn vermeende bezittingen. met de in door schaduwboekhouding en zonder waarheidsvinding der rechtelijke macht en banken documenten danwel vonnissen daartoe hebben aangewend. zich zelf te verrijken over, van en met mijn bezittingen.
  als ook dat zij hun opdrachtgevers er van in kennis stellen deze bezittingen weer naar waarheid en met voortschrijdend inzicht aan de rechtmatige eigenaar toe laten behoren.
  de rechtmatige eigenaar kan niet instaan voor al de mensen die wel in waarheidsvinding en zich met hart en ziel altijd in de geest der 10 geboden zijnde God naar hun inwendig ethisch luisteren.
  vele van de afgenomen vermeende bezitten kunnen wel eens geen bezit zijn geweest. en ja als men niet aan waarheidsvinding en wederhoor doet komt het karma hun na.
  waar mijn vader en voor vaderen het hadden willen mee maken. maak nu onze generatie het mee.
  laten we soepel zijn en niet de vrok van voorgaande generaties in een keer loslaten maar dit ook een aantal generaties volhouden tot de vereffening en de karma`s zijn opgelost.
  en we zien wel hoe royaal men het karma wil los “kopen dan wel te vergoeden” als dat dan te doen is. net als er mensen in hun bewust worden komen, gebeurt dat ook bij de elite en zij die notoir en bewust hebben onderdrukt zullen het langst in hun karma lopen daarin kunnen wij dan eens lang mee kijken.
  Dus laat de revolutie aanvangen.

  wie doet er mee mail dit naar nine for news en vorm een clubje revolutionaire wakkere mensen.
  not to morrow to day. take it easy “first we take Manhatten than we take Berlin”

  namastè

  3 likes
 13. noemt karstens dit een revolutie? wat stakingen, wat betogingen, wat tegendraads stemgedrag? wat een softie seg!

  3 likes
 14. Wat moet je ook met democratie als de meerderheid te lui is zichzelf te informeren over de huidige stand van zaken in de samenleving? Net als fastfood en fastfashion is het moderne niet ff snel kijken wat je moet denken, anders kan je niet meepraten met de rest van de kudde.

  Alsof de kerk nooit van de staat gescheiden is. Domme mensen onderdrukken de mensen die zichzelf willen ontwikkelen met hun kant en klare MSM meningen. Van “gods wil” naar “zo is het nu eenmaal”.

  3 likes
 15. Is dit een echt revolutie? Of wordt het door de elite aangestuurd en straks gebruikt voor groot militair ingrijpen? Het zou niet de eerste keer zijn dat het bewust zo wordt gepresenteerd zodat het tegen ons gebruikt kan worden.

  3 likes
 16. Beste Arnold, dit is de definitie van revolutie:
  ‘Een revolutie is een plotselinge opstand van het volk of verandering. Het is daarmee de tegenhanger van evolutie, wat een geleidelijke verandering is.’

  Dus die gaat nooit sluipenderwijs.

  2 likes
 17. Vraag mij altijd af, wie het na een revolutie voor het zeggen heeft, en wie er belang heeft bij een revolutie…

  1 likes
  • je kunt natuurlijk streven naar een vorm waarbij de verschillen niet zo achterlijk groot zijn zoals nu en waarbij de mensen die het bijna onmogelijk wordt gemaakt om hun kont te keren weer bewegingsvrijheid te geven. Het is gewoon mogelijk.
   Hoe dat er dan uit moet zien, daar gaan jij en ik straks over. Bijvoorbeeld…

   1 likes
 18. Overal in Europa breekt de revolutie uit !!! of is al begonnen behalve in Nederland hier zijn de mensen A te bang of B ze zijn gewoon een domme kudde schapen die regel recht zich zelf laat serveren aan een groep wolven die het volk uit loopt te buiten ……en voor nog meer ellende zorgt ……kabinet Den Haag

  1 likes
 19. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een grondige hekel aan het establishment, maar…

  revoluties komt vanuit randdebielen die alles enkel met geweld willen oplossen.

  ‘The revolution comes from within’, en niets anders!

  0 likes
 20. Kop dekt de lading niet. Dramatiseren, kennelijk om aandacht te trekken – of de gevestigde orde handvatten te geven om de repressie nog verder op te voeren.

  Revoluties zijn zelden spontaan. Zelfs niet van onderop ontsproten.
  Wat in de geschiedenisboekjes als revolutie door het leven gaat, is heel vaak door subversieve elementen – globalisten – gevoed, gefinacierd, gekaapt, geleid en misbruikt.

  ‘stille wapens’ voor ‘stille oorlogen’. Zo is het – voor de opletter – opmerkelijk hoe de meest gekke ngo’s als onkruid uit de grond schieten. Soros is wereld(markt-)leider als het gaat om het opzetten en misbruiken van dit soort gewelddadige ngo’s.
  Zelfs de rellen bij de bijeenkomsten van Trump blijken door vehikels van Soros op touw gezet.
  http://sorosfiles.com/soros/2011/10/connecting-the-dots-the-soros-political-network.html
  http://sorosfiles.com/soros/2011/10/obamas-master-george-soros-supporting-americas-enemies-at-home-and-abroad.html
  http://isgp.nl/global_power_structures
  Anthony Sutton On ‘Skull And Bones,’ US Banks Financing Hitler, And ‘Trance-Formation’:
  http://rense.com/politics6/SKULL.htm
  Russische Revolutie betrof niet woede uit de plattelandsbevolking die in opstand kwamen tegen de tsaar. De globalisten stuurden Revolutie managers Kaplan, Trotsky, Lenin en Stalin naar Rusland.
  Trotsky en Lenins zijn aliassen van Lev Bronstein resp. Vladimir Ilyich Ulianov; werden betaald voor hun atheistische revolutionaire activiteiten door enkele ultra rijke internationale bankiers.

  De Kleurenrevoluties alsmede de Arabische revolutie zijn eveneens projecten van en door de globalisten. Zo lang je op verjaardagsfeestjes en weekenden met familie niemand over de dictatuur uit Den Haag, Brussel, e.d. hoort praten – kan Arnold Karskens vette koppen lanceren, maar is er absoluut geen (teken van) collectief bewustzijn, laat staan animo om onze vrijheden en rechten te verdedigen.

  1 likes
 21. Maar ik snap niet zo goed wat de boodschap is. Aan de ene kant geven de media geen genuanceerd beeld (waar ik het roerend mee eens ben!), en aan de andere kant is het volk blijkbaar genoeg geïnformeerd om te morren en een revolutie te ontketenen.
  Wat is nou precies het probleem van Karskens?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Jullie zijn een stel incompetente, zelfingenomen middenklassers. Kijken: tv-presentator veegt in dit fragment de vloer aan met klimaatdrammers

Jullie zijn een stel incompetente, zelfingenomen middenklassers. Kijken: tv-presentator veegt in dit fragment de vloer aan met klimaatdrammers

Een woordvoerder van de groep Extinction Rebellion ...

Wat er nu gebeurt heeft vooral te maken met het redden van de democratie. Farage roept op tot vreedzame revolutie

Wat er nu gebeurt heeft vooral te maken met het redden van de democratie. Farage roept op tot vreedzame revolutie

Ik kom terug, zo zei de Nigel ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 25 april 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.