Buitenland

Journalist: “De revolutie is uitgebroken in Europa”

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin dit jaar voorspelde journalist Arnold Karskens dat in mei in Europa een volksopstand zou uitbreken. Volgens hem is die revolutie ook daadwerkelijk begonnen.

“Kijk naar Oostenrijk, waar de helft van de bevolking op de FPÖ stemt; naar Frankrijk, waar mensen massaal tegen de nieuwe arbeidswet staken; naar Groot-Brittannië, waar de Britten op een Brexit aansturen,” zegt hij. “En dan heb ik het nog niet eens over het Oekraïne-referendum. Dat was een referendum tegen Europa.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een revolutie gaat volgens de journalist sluipenderwijs. Het verdwijnen van de tolerantie, zoals dat nu in Nederland en de rest van Europa gebeurt, is een eerste stap, stelt hij. Karskens, die in Brussel woont en de Europese beleidsmakers iedere dag ziet, vindt ook dat we slechte Europese leiders hebben.

Treurig gesteld

Karskens ziet naar eigen zeggen dat hij steeds meer gelijk krijgt. Mensen twitteren iets vanuit een comfortabele ruimte, maar ik sta in Noord-Afrika, in Calais en in Turkije, aldus de journalist. “Ik zie het en hoor het. En die twitteraars staan daar niet.”

Hij zegt dat driekwart van de Nederlanders denkt zoals hij. In zijn nieuwe boek Journalist te koop windt hij zich op over de tamheid die hij bij journalisten signaleert. Aan de hand van 21 interviews met publicisten betoogt Karskens dat het met de onafhankelijkheid van de journalistiek in Nederland treurig gesteld is.

Democratie bestaat nauwelijks meer

Oorzaken daarvan zijn volgens hem onder meer de oprukkende commercie, bezuinigingen op de redacties, bemoeizuchtige voorlichters, valse inlichtingendiensten, indoctrinerende denktanks en redactionele lafheid.

De Duitse journalist Udo Ulfkotte kwam op grond van eigen ervaringen al tot de conclusie dat de politiek, de geheime diensten en de financiële elite de media beheersen. Democratie bestaat nauwelijks meer, de persvrijheid is gesloopt en politiek correct denken voert de boventoon, is de strekking van het boek van Karskens.

Boekentip: Journalist te koop

[NRC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
7 jaren geleden

De tijd is rijp, afbreken die handel. Zowel Brussel als Den Haag. Het is al zo ver met die klanten dat je ze nog bijna dankbaar moet zijn, dat je mag ademen.

J. Hofmans
J. Hofmans
7 jaren geleden

In feite heeft het zeer lang geduurd, ook al vind ik dat er niet echt sprake is van een ‘zware’ revolutie. Is een revolutie terecht? Ja zeker, hoe sneller hoe beter. Oligarchische gedoe.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Een spirituele revolutie waarin het buitenaardse wordt erkent.

pieter
pieter
7 jaren geleden

Vreemd dat Karskens de ongewenste massa-migraties en amper verholen islamisering niet als oorzaken herkent van het democratisch deficit. Udo Ulfkotte heeft over deze thema’s nochtans uitvoerig bericht.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x