Natuur en Milieu

Omgekeerde wereld: CO2 koelt atmosfeer af

Help door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een recente studie van ruimtevaartorganisatie NASA is gebleken dat koolstofdioxide de atmosfeer van de aarde helpt af te koelen.

Het Langley Research Center van NASA heeft data verzameld waaruit blijkt dat ‘broeikasgassen’ 95 procent van schadelijke zonnestraling tegenhouden, en daarmee een afkoelende werking hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De data zijn verzameld met behulp van een instrument dat emissies in het infrarood in de bovenste laag van de astmofeer in kaart brengt. Het gaat met name om emissies van koolstofdioxide (CO2) en stikstofmonoxide (NO), twee gassen die een sleutelrol spelen bij de energiebalans van de lucht boven het aardoppervlak.

Opwarming

Tijdens een recente zonnestorm absorbeerde de thermosfeer voor 26 miljard kilowattuur aan energie, maar de koolstofdioxide- en stikstofmonoxidemoleculen zorgden ervoor dat 95 procent van de straling weer de ruimte in werd gestuurd.

De bevindingen zijn in strijd met de fundament voor de broeikasgastheorie, die stelt dat een toename van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer leidt tot de opwarming van onze planeet.

Grensverleggend onderzoek

Hoofdonderzoeker Martin Mlynczak sprak van grensverleggend onderzoek naar de relatie tussen de zon en de aarde. “De data die we binnenkrijgen zijn uniek,” zei hij.

Sommige klimaatwetenschappers zeggen dat koolstofdioxide in de onderste laag van de atmosfeer een tegenovergestelde werking heeft, echter is daar nog geen bewijs voor.

Bron: Principia-scientific.org

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

wordt men wakker bij nasa of is het angst,omdat de mensheid steeds meer bewust gaat worden ,hoe zij verkeerde voorlichting kregen en belazerd zijn.door de z,g machtselite.de tijd voor de waarheid is nu.

lauke
lauke
10 jaren geleden

ze weten van narigheid niet meer wat er aan de hand is!! dan is het zo dan is het weer dit en dan weer dat,, aarde veranderd ja,, de aarde evolueerd dus dat betekend ijstijden en voor elke ijstijd die er geweest is warmd de aarde op,, aanpassen en verder gaan, zo is het altijd gegaan

Catharina R
Catharina R
10 jaren geleden

[quote name=”lauke”]ze weten van narigheid niet meer wat er aan de hand is!! dan is het zo dan is het weer dit en dan weer dat,, aarde veranderd ja,, de aarde evolueerd dus dat betekend ijstijden en voor elke ijstijd die er geweest is warmd de aarde op,, aanpassen en verder gaan, zo is het altijd gegaan[/quote]
Precies ik denk om een mens zo verwart te maken dat het hun lief en leed is Angst is hun voeding .Melk is goed voor je nee melk is niet goed voor je wat is het nou ?? volgens mij nemen ze zelf ant-dep in ja

S0M30N3
S0M30N3
10 jaren geleden

Dit wordt wel bestempeld als NASA – Never A Straight Awnser.. ze doen hun naam te ere (weet ook wel dat het niet de echte naam is), maar past goed bij dit artikel (never a straight awnser)

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x