Financieel

Off the Grid – Bouw je eigen Utopia (video)

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse filmregisseur Alexander Oey volgt in Off the Grid Amerikanen die naar alternatieve vormen van leven op zoek zijn gegaan.

Sommigen wonen uit noodzaak bij elkaar in tenten, anderen hebben er bewust voor gekozen hun oude leven achter zich te laten en zoveel mogelijk buiten het systeem om verder te leven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er heerst veel boosheid onder Amerikanen. Wall Street is gered met hún belastinggeld en dat vinden veel Amerikanen niet te verkroppen.

Schijnzekerheden

Alternatieve vormen van wonen, werken en leven zijn niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland booming. Groen is hip en biologische supermarkten en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Massaal zoeken mensen hun heil in yoga en meditatie omdat oorspronkelijkheid en authenticiteit belangrijker zijn dan ooit.

De zekerheid die we dachten te hebben, zoals een goed pensioen blijken schijnzekerheden te zijn, aldus Oey. Veel mensen willen in reactie daarop terug naar de basis, terug naar de natuur, de oorsprong.

Lokale munteenheden

Na de recessie kwamen in de Verenigde Staten de eerste lokale munteenheden en systemen op. In Amerika komt er meer uit de mensen zelf terwijl in Europa nog het idee overheerst dat de overheid het wel oplost. Wij Europeanen kunnen nog veel leren van de initiatieven die zich in Amerika ontwikkelen, merkt Oey op.

Burgers hoeven zich niet neer te leggen bij de door de financiële sector gedomineerde wereld. Dat steeds meer mensen buiten het systeem om leven vinden bedrijven heel beangstigend. Wat zal er gebeuren als iedereen ‘off the grid’ gaat leven? Wat zou er gebeuren als iedereen gaat ruilen?

Failliet

Oey zegt bezorgd te zijn over de macht van grote instituties als Goldman Sachs doordat overheden de laatste decennia steeds meer macht hebben weggegeven aan de private sector. “Door op kleine schaal samen te werken kunnen we aan de macht van de grote instituties ontkomen en krijgen we weer controle over ons eigen bestaan en daarmee meer zekerheid,” besloot Oey.

berkshare9238749348743934Alexander Oey filmde gemeenschappen die het heft in eigen hand hebben genomen. Van de 50 Amerikaanse staten zijn er 46 nagenoeg failliet.

In Great Barrington, Massachusetts hebben inwoners een eigen munt, de Berkshare, om minder afhankelijk te zijn van de dollar. In Colorado Springs heeft de lokale bevolking het recht om tegen belastingverhoging te stemmen en vertrouwt het geheel op de private sector. En in Sandpoint, Idaho is de Amerikaanse droom onder de bezielde leiding van een boeddhistische burgemeester ingeruild voor duurzame oplossingen. Mensen zoeken hun eigen Utopia buiten het financiële systeem en de overheid.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bron: Boeddhistischeomroep.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roy
roy
11 jaren geleden

de crisis is gewoon opzettelijk in elkaar gezet, om een nieuwe werel oorde te krijgen of miss wel om een oorlog te creeren , of reducing people. ik geloof gewoon niet dat er een crisis kan zijn. dat hoort niet in dese tijd. er is heus well genoeg geld, en der komt heus well genoeg bellasting geld binnen. En we kiezen onze leiders niet om ons wederechtelijk te ontnemen. we kiezen ons leiders om ons naar betere tijden te leiden. schandalig dat zij zo met het volk omgaan, stem SOPN

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Tja..ik zou wel een hutje op de hei willen bouwen met een leuk groentetuintje eromheen en een put willen slaan maar ja…dat mag weer niet omdat de grond niet van mij is :/ Misschien stiekem in een goed dichtbeboste bos gaan wonen XD

sus
sus
11 jaren geleden

Er staat in Nederland 7,6 miljoen vierkante meter leeg in kantoorpanden… Hele kantoren”parks” en niemand die daar werkt. Allemaal lege ruimte om er iets van te gaan maken, om er iets op te bouwen, neer te zetten…: Een nieuwe stad, een nieuwe samenleving – een experiment, een voorbeeld – een plek. Wat voel ik een verlangen om te leven volgens het toenemende bewustzijn – samen wonen, werken, groeien en leven geheel op een mens-aarde-en-universum-vriendelijke manier. Bewust, eerlijk en authentiek! Ik ben het wachten zo zat – ook al wacht ik toch alleen maar op mezelf… en meen ik ergens een plek te moeten vinden waar ik het neer kan zetten, op kan bouwen en mensen waarmee ik het uit kan dragen en leven! Waarom niet hier en nu? ~ zucht.

peter
peter
11 jaren geleden

Niet mogen? Gewoon doen. It’s time to take care of the land in plaats van alles plat kappen?

[quote name=”Vonzie”]Tja..ik zou wel een hutje op de hei willen bouwen met een leuk groentetuintje eromheen en een put willen slaan maar ja…dat mag weer niet omdat de grond niet van mij is :/ Misschien stiekem in een goed dichtbeboste bos gaan wonen XD[/quote]
[quote name=”Vonzie”]Tja..ik zou wel een hutje op de hei willen bouwen met een leuk groentetuintje eromheen en een put willen slaan maar ja…dat mag weer niet omdat de grond niet van mij is :/ Misschien stiekem in een goed dichtbeboste bos gaan wonen XD[/quote]

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x