Natuur en Milieu

Honderden melden vuurbal en supersone knal boven San Francisco

Help mee door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op woensdagavond waren honderden inwoners van de San Francisco Bay Area getuige van een felle lichtflits, gevolgd door een harde supersone knal.

Sommige getuigen hoorden een luide knal of een explosie en zagen rond 19.45 uur plaatselijke tijd een vuurbal in de lucht. Eén man zei dat het licht zo fel was dat het zelfs een schaduw wierp.

Astronomen zeiden op basis van de beschrijvingen die de mensen hadden gegeven dat het zou kunnen gaan om een satelliet of een grote meteoor.

De meteorologische dienst National Weather Service (NWS) meent dat het verschijnsel verband houdt met de Orionidenzwerm, die aankomend weekend piekt.

Een astronoom van het Chabot Space and Science Center in Californië denkt aan een meteoor ter grootte van een kleine auto.

Aangezien bij de verbranding van koper groen licht waarneembaar is en veelal is gekozen voor koper als basismateriaal voor satellieten, lijkt hier sprake te zijn geweest van een satelliet die uit elkaar is gevallen in de dampkring.

Bron: Abclocal.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joep
joep
10 jaren geleden

en niemand mist een satelliet?

Question
Question
10 jaren geleden

Op een populatie van enkele honderduizenden is dat niets… Broodje aap met een vleugje sensatie. 14 oktober 2008? Ook van die grapjassen die vanalles zagen. Sindsdien is de UFO discussie helemaal een grap geworden. Bedankt bewustmakend volk!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Aangezien bij de verbranding van koper groen licht waarneembaar is en veelal is gekozen voor koper als basismateriaal voor satellieten, lijkt hier sprake te zijn geweest van een satelliet die uit elkaar is gevallen in de dampkring. Deze zin klopt.Maar wat zegt de getuige??Vanaf 1.02 minuut?Rood oranje.Een andere getuige zegt: Het kan geen meteoriet zijn, want de hoek klopt niet.Die heeft er erg veel NIET verstand van dus, want iedere astroïde en of meteoriet of vallende ster, heeft een andere hoek om in de dampkring te vallen.Ik hou het gewoon simpel op een meteoriet.

investigator
investigator
10 jaren geleden

[quote name=”Question”]Op een populatie van enkele honderduizenden is dat niets… Broodje aap met een vleugje sensatie. 14 oktober 2008? Ook van die grapjassen die vanalles zagen. Sindsdien is de UFO discussie helemaal een grap geworden. Bedankt bewustmakend volk![/quote]

Idd. Een paa jaar geleden begon zelfs ik nog t twijfelen of er iets ging gebeuren. Veel ufo sightings, natuurrampen en rare verschijnselen, dierensterfte, rare geluiden in de lucht. De een zegt planet x, de ander ascentie, nog.iemand zegt project blue beam.

Nu geloof ik eigenlijk nergens geen zak meer van met al die bangmakerij praatjes.

Boeie, maak me nergens mee druk over en ga vooral niet zitten hopen op iets. Het enige wat belangrijk is op dit moment is de spanning tussen amerika, israel.etc. Dit kan ernstig gevolgen hebben.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x