Homepagina » Natuur en Milieu » Honderden melden vuurbal en supersone knal boven San Francisco
Honderden melden vuurbal en supersone knal boven San Francisco

Honderden melden vuurbal en supersone knal boven San Francisco

Op woensdagavond waren honderden inwoners van de San Francisco Bay Area getuige van een felle lichtflits, gevolgd door een harde supersone knal.

Sommige getuigen hoorden een luide knal of een explosie en zagen rond 19.45 uur plaatselijke tijd een vuurbal in de lucht. Eén man zei dat het licht zo fel was dat het zelfs een schaduw wierp.

Astronomen zeiden op basis van de beschrijvingen die de mensen hadden gegeven dat het zou kunnen gaan om een satelliet of een grote meteoor.

De meteorologische dienst National Weather Service (NWS) meent dat het verschijnsel verband houdt met de Orionidenzwerm, die aankomend weekend piekt.

Een astronoom van het Chabot Space and Science Center in Californië denkt aan een meteoor ter grootte van een kleine auto.

Aangezien bij de verbranding van koper groen licht waarneembaar is en veelal is gekozen voor koper als basismateriaal voor satellieten, lijkt hier sprake te zijn geweest van een satelliet die uit elkaar is gevallen in de dampkring.

Bron: Abclocal.com

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. en niemand mist een satelliet?

  0 likes
 2. Op een populatie van enkele honderduizenden is dat niets… Broodje aap met een vleugje sensatie. 14 oktober 2008? Ook van die grapjassen die vanalles zagen. Sindsdien is de UFO discussie helemaal een grap geworden. Bedankt bewustmakend volk!

  0 likes
 3. Aangezien bij de verbranding van koper groen licht waarneembaar is en veelal is gekozen voor koper als basismateriaal voor satellieten, lijkt hier sprake te zijn geweest van een satelliet die uit elkaar is gevallen in de dampkring. Deze zin klopt.Maar wat zegt de getuige??Vanaf 1.02 minuut?Rood oranje.Een andere getuige zegt: Het kan geen meteoriet zijn, want de hoek klopt niet.Die heeft er erg veel NIET verstand van dus, want iedere astroïde en of meteoriet of vallende ster, heeft een andere hoek om in de dampkring te vallen.Ik hou het gewoon simpel op een meteoriet.

  0 likes
 4. [quote name=”Question”]Op een populatie van enkele honderduizenden is dat niets… Broodje aap met een vleugje sensatie. 14 oktober 2008? Ook van die grapjassen die vanalles zagen. Sindsdien is de UFO discussie helemaal een grap geworden. Bedankt bewustmakend volk![/quote]

  Idd. Een paa jaar geleden begon zelfs ik nog t twijfelen of er iets ging gebeuren. Veel ufo sightings, natuurrampen en rare verschijnselen, dierensterfte, rare geluiden in de lucht. De een zegt planet x, de ander ascentie, nog.iemand zegt project blue beam.

  Nu geloof ik eigenlijk nergens geen zak meer van met al die bangmakerij praatjes.

  Boeie, maak me nergens mee druk over en ga vooral niet zitten hopen op iets. Het enige wat belangrijk is op dit moment is de spanning tussen amerika, israel.etc. Dit kan ernstig gevolgen hebben.

  0 likes
 5. [quote name=”Question”]Op een populatie van enkele honderduizenden is dat niets… Broodje aap met een vleugje sensatie. 14 oktober 2008? Ook van die grapjassen die vanalles zagen. Sindsdien is de UFO discussie helemaal een grap geworden. Bedankt bewustmakend volk![/quote]
  [quote name=”joep”]en niemand mist een satelliet?[/quote]
  Nee, en zeker niet een sataliet die rood oranje was, volgens een getuige. luister eens vanaf 1.01 minuut??

  0 likes
 6. [quote name=”Question”]Op een populatie van enkele honderduizenden is dat niets… Broodje aap met een vleugje sensatie. 14 oktober 2008? Ook van die grapjassen die vanalles zagen. Sindsdien is de UFO discussie helemaal een grap geworden. Bedankt bewustmakend volk![/quote]
  O en krijgt het bewustmakend volk hiervan nu de schuld??Ik denk eerder dat de sensatiezoekende mens hier schuldig aan is, samen met een handjevol compottertjes met hun wilste theorieén,en dromen.Bovendien bedankt u voor slechts 1 artikel bedankt u ook voor de rest??Bedankt dan!Het ga u goed DAAG.

  0 likes
 7. [quote name=”Hunting Wolf”]Aangezien bij de verbranding van koper groen licht waarneembaar is en veelal is gekozen voor koper als basismateriaal voor satellieten, lijkt hier sprake te zijn geweest van een satelliet die uit elkaar is gevallen in de dampkring. Deze zin klopt.Maar wat zegt de getuige??Vanaf 1.02 minuut?Rood oranje.Een andere getuige zegt: Het kan geen meteoriet zijn, want de hoek klopt niet.Die heeft er erg veel NIET verstand van dus, want iedere astroïde en of meteoriet of vallende ster, heeft een andere hoek om in de dampkring te vallen.Ik hou het gewoon simpel op een meteoriet.[/quote]
  Dat klopt. En een meteoriet kan natuurlijk ook gewoon uit(hoofdzakelijk) koper bestaan.

  0 likes
 8. [quote name=”Wesley”][quote name=”Hunting Wolf”]Aangezien bij de verbranding van koper groen licht waarneembaar is en veelal is gekozen voor koper als basismateriaal voor satellieten, lijkt hier sprake te zijn geweest van een satelliet die uit elkaar is gevallen in de dampkring. Deze zin klopt.Maar wat zegt de getuige??Vanaf 1.02 minuut?Rood oranje.Een andere getuige zegt: Het kan geen meteoriet zijn, want de hoek klopt niet.Die heeft er erg veel NIET verstand van dus, want iedere astroïde en of meteoriet of vallende ster, heeft een andere hoek om in de dampkring te vallen.Ik hou het gewoon simpel op een meteoriet.[/quote]
  Dat klopt. En een meteoriet kan natuurlijk ook gewoon uit(hoofdzakelijk) koper bestaan.[/quote]
  Klopt of zilver of goud of diamant maar het vaakst is de samenstelling ijzer.

  0 likes
 9. Tot voor kort hoorde men mondiaal gezien ‘vreemde geluiden in de lucht’.
  Men vreesde voor de dingen die komen gaan, maar uiteindelijk is alles weer met een sisser afgelopen.
  Voor de zoveelste keer heeft men zich toen -onterecht, zo blijkt nu, zorgen gemaakt over de toekomst. Een vuurbal en een supersone knal boven SanFrancisco stellen dus niets voor.

  0 likes
 10. Heb juist een interesante documentaire gezien over het buitenaardse fenomeen, ik begin te geloven dat die disclosure closer komt. Je hebt een paswoord nodig om de docu te kijken, weet ook niet waarom, kheb het ook maar doorgestuurd gekregen. http://vimeo.com/43344887 pasw: hiddenhand

  Aan de mensen van niburu, misschien best gewoon op de site vermelden.

  0 likes
 11. En niemand is die UFO opgevallen die links in het donker achter de reporter voorbij schiet? Op 18 á 19 seconden van het filmpje. Ja, ik noem het maar een UFO, als ik het niet doe maakt een ander het er wel van XD

  0 likes
 12. Ook nog een ‘meteoriet’ boven Engeland:

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-20000877

  0 likes
 13. hoi allemaal,als je de film op:35 stopzet dan zie je aan de rechter kant inderdaad een Ufo,een 3 hoek met een aan tal lichtjes.Gr,Legaal

  0 likes
 14. Heb nu enorm slechte verbinding met de mobiele telefoon..Vallen er meer satelieten uit de lucht?

  0 likes
 15. [quote name=”Vonzie”]En niemand is die UFO opgevallen die links in het donker achter de reporter voorbij schiet? Op 18 á 19 seconden van het filmpje. Ja, ik noem het maar een UFO, als ik het niet doe maakt een ander het er wel van XD[/quote]

  Grappig… Er schiet inderdaad iets op de achtergrond, vanaf de hoogte van zijn rechterschouder richting de reflectie in de paal, links in beeld op 18/19 seconden van het filmpje.

  0 likes
 16. duidelijk bij die stil foto’s tussen 2:50 en 3:14 dat links boven in beeld geen sprake is van een meteoriet.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bizar effect: Anti-veroudering met hypnose

Al eeuwenlang zijn mensen op zoek naar ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

britse

Vrij baan voor de brexit. Hoe het Britse volk wraak nam op het politieke establishment

De Conservatieve Partij van premier Boris Johnson ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 19 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.