Natuur en Milieu

Honderden melden vuurbal en supersone knal boven San Francisco

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op woensdagavond waren honderden inwoners van de San Francisco Bay Area getuige van een felle lichtflits, gevolgd door een harde supersone knal.

Sommige getuigen hoorden een luide knal of een explosie en zagen rond 19.45 uur plaatselijke tijd een vuurbal in de lucht. Eén man zei dat het licht zo fel was dat het zelfs een schaduw wierp.

Astronomen zeiden op basis van de beschrijvingen die de mensen hadden gegeven dat het zou kunnen gaan om een satelliet of een grote meteoor.

De meteorologische dienst National Weather Service (NWS) meent dat het verschijnsel verband houdt met de Orionidenzwerm, die aankomend weekend piekt.

Een astronoom van het Chabot Space and Science Center in Californië denkt aan een meteoor ter grootte van een kleine auto.

Aangezien bij de verbranding van koper groen licht waarneembaar is en veelal is gekozen voor koper als basismateriaal voor satellieten, lijkt hier sprake te zijn geweest van een satelliet die uit elkaar is gevallen in de dampkring.

Bron: Abclocal.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joep
joep
9 jaren geleden

en niemand mist een satelliet?

Question
Question
9 jaren geleden

Op een populatie van enkele honderduizenden is dat niets… Broodje aap met een vleugje sensatie. 14 oktober 2008? Ook van die grapjassen die vanalles zagen. Sindsdien is de UFO discussie helemaal een grap geworden. Bedankt bewustmakend volk!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Aangezien bij de verbranding van koper groen licht waarneembaar is en veelal is gekozen voor koper als basismateriaal voor satellieten, lijkt hier sprake te zijn geweest van een satelliet die uit elkaar is gevallen in de dampkring. Deze zin klopt.Maar wat zegt de getuige??Vanaf 1.02 minuut?Rood oranje.Een andere getuige zegt: Het kan geen meteoriet zijn, want de hoek klopt niet.Die heeft er erg veel NIET verstand van dus, want iedere astroïde en of meteoriet of vallende ster, heeft een andere hoek om in de dampkring te vallen.Ik hou het gewoon simpel op een meteoriet.

investigator
investigator
9 jaren geleden

[quote name=”Question”]Op een populatie van enkele honderduizenden is dat niets… Broodje aap met een vleugje sensatie. 14 oktober 2008? Ook van die grapjassen die vanalles zagen. Sindsdien is de UFO discussie helemaal een grap geworden. Bedankt bewustmakend volk![/quote]

Idd. Een paa jaar geleden begon zelfs ik nog t twijfelen of er iets ging gebeuren. Veel ufo sightings, natuurrampen en rare verschijnselen, dierensterfte, rare geluiden in de lucht. De een zegt planet x, de ander ascentie, nog.iemand zegt project blue beam.

Nu geloof ik eigenlijk nergens geen zak meer van met al die bangmakerij praatjes.

Boeie, maak me nergens mee druk over en ga vooral niet zitten hopen op iets. Het enige wat belangrijk is op dit moment is de spanning tussen amerika, israel.etc. Dit kan ernstig gevolgen hebben.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x