CoronaMens en Dier

Golf van verontwaardiging nadat Willem Engel opnieuw wordt gearresteerd: ‘Welkom in de dictatuur’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

Viruswaarheid-voorman Willem Engel is zondag opnieuw aangehouden. Het OM laat weten dat hij is gearresteerd omdat hij ‘zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden die waren gesteld bij zijn vrijlating’.

Engel kwam woensdag vrij nadat hij was opgepakt wegens het plaatsen van ‘opruiende coronagerelateerde berichten’. Zijn voorarrest werd geschorst onder de voorwaarde dat hij zich zou onthouden van uitingen op social media. Engel was op weg naar een coronaprotest in Nijmegen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De arrestatie veroorzaakt een golf van verontwaardiging. “Politie wederom gemaskerd, legitimeren zich niet, doen Engel handboeien om terwijl hij gewoon meewerkt, kunnen of willen niet zeggen naar welke locatie hij vervoerd wordt. Weer een zeer discutabele gang van zaken,” reageert journalist Annelies Strikkers.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Hand op hun wapens

“Treurig dat er mensen zijn die dit normaal vinden,” zegt regisseur Dick Maas. Ondernemerscoach Fiona Zwart voegt toe: “Het ware gezicht van de macht wordt elke dag meer zichtbaar.”

“Ik heb niks met Engel, alleen dit is wel een bijzonder optreden van de politie,” constateert Jan Roos. Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols schrijft dat Engel ‘werd klemgereden door agenten die hun hand op hun wapen hadden’, allemaal onder toeziend oog van zijn vriendin.

“Dissidenten hebben in Nederland spreekverbod. Dit regime duldt geen tegenspraak. Vroeg of laat zit je in een politiecel. Mensen die denken dat er niets aan de hand is, maak je borst maar nat,” waarschuwt Pols. “Welkom in de dictatuur.”

Discriminatie op basis van politieke gezindheid

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) vindt dat de arrestatie neigt naar discriminatie op basis van politieke gezindheid. Hij wijst erop dat Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, volgens het tv-programma Brandpunt Reporter het mediaverbod dat hem werd opgelegd bewust en in samenspraak met zijn advocaat had geschonden.

Van der Graaf hoefde niet opnieuw de gevangenis in: uit onderzoek van de reclassering bleek dat hij de voorwaarden die hoorden bij zijn vrijlating ‘niet had overtreden’.

Van Meijeren: “Politieke medestander erkent doelbewust contactverbod met media te schenden en blijft vrij.” Over Engel zegt het Kamerlid: “Politieke tegenstander houdt zich aan voorwaarde om geen social media-uitingen te doen en wordt toch opgesloten.”

Daarnaast hadden de agenten zich volgens Van Meijeren wel degelijk moeten legitimeren. Toen Engel hen verzocht zich te legitimeren, was de reactie: “Dat hoeft niet.”

4.8 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

271 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Felle Realist
Felle Realist
1 jaar geleden

aangifte doen van ontvoering dan maar?
waar zijn de voorgedrukte formulieren?

Boud
Boud
1 jaar geleden

Welkom in de bananenrepubliek Nederland.

Klaas Dijkhuis
Klaas Dijkhuis
1 jaar geleden

Dit is tirannie van het zuiverst water en doe niet onder voor welke dictatuur dan ook.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

DE DAADWERKELIJKE MACHT LIGT TE ALLEN TIJDE BIJ HET VOLK

Beste mensen, dit is WOIII…dan hoort dat er nu eenmaal bij, je moet wel wat overhebben voor de Vrijhrid van ALLE Nederlanders toch?…ook ik ben regelmatig gearresteerd vanwege het niet dragen van mondkapjes, het schrijven van “intimiderende” brieven naar de gehele Tweede Kamer van Landverraders, het opkomen voor Nederlandse Kinderen omdat ik het niet eens was met het feit dat ze ingespoten werden met Herr Doktor Hugo Mengele’s Experimentele mRNA-Gentherapie-Executie-Injectie…Ik weiger mijn hoofd te buigen voor een Keizer zonder kleren aan….dus Willem borst vooruit, kin omhoog, open vizier & gas d’rop….Deze Strijd gaan we hoe dan ook winnen..

Back to top button
271
0
We lezen graag je reactie!x