Archeologie

Mythische stad Atlantis gevonden in de woestijn? Video van waarheidszoeker gaat viraal

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jimmy Bright, eigenaar van het YouTube-kanaal Bright Insight, claimt de mythische stad Atlantis te hebben gevonden.

In een virale video, die in enkele dagen tijd al ongeveer een miljoen keer is bekeken, stelt de blogger dat de Richatstructuur in de Maur Adrar-woestijn – ook wel het Oog van de Sahara genoemd – de plek is waar Atlantis zich bevindt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De beroemde filosoof Plato zei dat Atlantis een rijk was dat zich duizenden jaren geleden uitstrekte van Italië tot Egypte.

Weggevaagd

Het gigantische eiland zou in een enkele dag zijn weggevaagd als gevolg van een natuurramp.

Volgens Bright steeg de zeespiegel aanzienlijk tijdens het Jonge Dryas, waardoor Atlantis werd verzwolgen door de golven.

De buitenste cirkel van de Richatstructuur heeft een doorsnee van 23,5 kilometer, wat overeenkomt met de afmetingen die Plato gaf, aldus de blogger.

Cirkels

Het Oog van de Sahara lijkt volgens hem op de beschrijving in Plato’s dialogen. Zo schreef hij dat de belangrijkste stad van Atlantis bestond uit concentrische cirkels.

Die zie je ook terug in de Richatstructuur, zei Bright.

Mythische stad

Al sinds de middeleeuwen speuren onderzoekers naar Atlantis. Sommigen van hen plaatsten de mythische stad in de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

Er zijn ook complottheorieën die Atlantis hebben gelinkt aan de Zuidpool en de Noordzee.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Sputniknews]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikaël
Mikaël
5 jaren geleden

Atlantis lag in de Atlantische Oceaan enwel op de Mid-Atlantische rug en er is bewijs dat deze boven water heeft gelegen rond 10000 vC ,de Middellandse zee was ook volgens Plato slechts een haven naar Atlantis .

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Dat soort ringen op land zijn geen steden, dat zijn elektrische inslag ringen van een gigantische elektrische storm van nog voor de Zondvloed.

Retep
Retep
5 jaren geleden

Atlantis of Seidonia was een tijd, geen stad. Het zat daarom ook over heel de aarde net zoals onze beschaving over heel de Aarde zit. En wanneer men het heeft over het vinden van Atlantis, dan moet men eigenlijk dit onderscheid ook maken en kan er beter gesproken worden over het zoeken naar Po-seidonia, de centrale stad. Po betekent dan ook “ring” of cirkel. Het zou best wel kunnen dat dit die stad dan is, afgezien van het feit dat er dan ook nog andere stukken Atlantis gevonden kunnen worden. Zo weet ik bijna zeker dat Sigirya op Sri Lanka, een stuk van Lemurië is. Zoek het op. Er staan piramides, een gezicht dat de ruimte in staart, (the Lions rock) en een ‘Cobra head mountain’. Allemaal Egyptisch van aard. Maar zullen we dat ooit zeker weten, ik denk van niet.

Brian
Brian
5 jaren geleden

Wat schiet je ermee op als je de oude Atlantis gevonden hebt? Wordt daarmee de hebzucht van de hebzuchtigen minder? Hebzucht is killing the world!

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x