Homepagina » Archeologie » Mythische stad Atlantis gevonden in de woestijn? Video van waarheidszoeker gaat viraal
Mythische stad Atlantis gevonden in de woestijn? Video van waarheidszoeker gaat viraal

Mythische stad Atlantis gevonden in de woestijn? Video van waarheidszoeker gaat viraal

Jimmy Bright, eigenaar van het YouTube-kanaal Bright Insight, claimt de mythische stad Atlantis te hebben gevonden.

In een virale video, die in enkele dagen tijd al ongeveer een miljoen keer is bekeken, stelt de blogger dat de Richatstructuur in de Maur Adrar-woestijn – ook wel het Oog van de Sahara genoemd – de plek is waar Atlantis zich bevindt.

De beroemde filosoof Plato zei dat Atlantis een rijk was dat zich duizenden jaren geleden uitstrekte van Italië tot Egypte.

Weggevaagd

Het gigantische eiland zou in een enkele dag zijn weggevaagd als gevolg van een natuurramp.

Volgens Bright steeg de zeespiegel aanzienlijk tijdens het Jonge Dryas, waardoor Atlantis werd verzwolgen door de golven.

De buitenste cirkel van de Richatstructuur heeft een doorsnee van 23,5 kilometer, wat overeenkomt met de afmetingen die Plato gaf, aldus de blogger.

Cirkels

Het Oog van de Sahara lijkt volgens hem op de beschrijving in Plato’s dialogen. Zo schreef hij dat de belangrijkste stad van Atlantis bestond uit concentrische cirkels.

Die zie je ook terug in de Richatstructuur, zei Bright.

Mythische stad

Al sinds de middeleeuwen speuren onderzoekers naar Atlantis. Sommigen van hen plaatsten de mythische stad in de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

Er zijn ook complottheorieën die Atlantis hebben gelinkt aan de Zuidpool en de Noordzee.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Sputniknews]


Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Atlantis lag in de Atlantische Oceaan enwel op de Mid-Atlantische rug en er is bewijs dat deze boven water heeft gelegen rond 10000 vC ,de Middellandse zee was ook volgens Plato slechts een haven naar Atlantis .

  5 likes
  • Inderdaad volgens Plato en Aristoteles goed omschreven,
   dit is Atlantis niet want dat lag ergens in de Atlantische zee met havens in de middenlandse zee

   3 likes
   • @Mikael & Marduk’s Revenge: Duidelijk dat jullie de video niet hebben gekeken.

    8 likes
    • Blub als je Plato en Aristoteles + Griekse geschiedenis kent bestaat het niet dat Atlantis een deel van Afrika is

     0 likes
     • Als Atlantis een zulke grote strekking heeft zoals gezegd word dan is het heel goed mogelijk dat dit, vanaf de plaats waar we nu over praten, die topografisch niet eens zo ver de middellandse zee ligt, best eens waar zou kunnen zijn. Daarnaast meen ik me ter herinneren dat Plato deze plaats totpografisch ook aanduid als Atlantis in zijn tekeningen. Daarnaast zag dat gedeelte van de aarde er ook nog eens anders uit dan vandaaag de dag.

      0 likes
 2. Dat soort ringen op land zijn geen steden, dat zijn elektrische inslag ringen van een gigantische elektrische storm van nog voor de Zondvloed.

  5 likes
  • Er schijnen ook inslagkraters te zijn van atoombom-achtige explosies in de oudheid.

   Volgens Robert Oppenheimer was zijn atoombom niet de eerste in de geschiedenis. Oude Hindu teksten zoals de “Bhagavad Gita” verwezen volgens hem ook naar apocalyptische explosies die niet konden worden toegeschreven aan vulkaan uitbarstingen of andere voor de hand liggende explosies.

   Het werd de “Ray of Iron” genoemd en er zou in allerlei geschriften uit de oudheid naar verwezen zijn. Misschien is dit hetzelfde als waar jij naar verwijsd.

   Ondanks dat klinkt het bovenstaande verhaal best aannemelijk.

   5 likes
  • Ja inderdaad, electrical discharge kan zulke patronen vormen. En het ziet er niet man made uit. Maar in die tijd liepen de goden op aarde dus wellicht is het wel gecreeerd. De afmetingen zijn exact zoals plato beschreef maar het kan ook zo zijn dat de mythe onstaan is door nomaden die aan de rand van het oog stonden en probeerde te verklaren wat ze zagen. Dat laatste is de meest nuchtere verklaring maar de gedachte dat de goden tussen mensen hebben geleefd laat mij ook niet los.

   1 likes
 3. Wat schiet je ermee op als je de oude Atlantis gevonden hebt? Wordt daarmee de hebzucht van de hebzuchtigen minder? Hebzucht is killing the world!

  6 likes
 4. Atlantis of Seidonia was een tijd, geen stad. Het zat daarom ook over heel de aarde net zoals onze beschaving over heel de Aarde zit. En wanneer men het heeft over het vinden van Atlantis, dan moet men eigenlijk dit onderscheid ook maken en kan er beter gesproken worden over het zoeken naar Po-seidonia, de centrale stad. Po betekent dan ook “ring” of cirkel. Het zou best wel kunnen dat dit die stad dan is, afgezien van het feit dat er dan ook nog andere stukken Atlantis gevonden kunnen worden. Zo weet ik bijna zeker dat Sigirya op Sri Lanka, een stuk van Lemurië is. Zoek het op. Er staan piramides, een gezicht dat de ruimte in staart, (the Lions rock) en een ‘Cobra head mountain’. Allemaal Egyptisch van aard. Maar zullen we dat ooit zeker weten, ik denk van niet.

  7 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS krijgt internet over zich heen na ‘recordtemperatuur’ op Antarctica: ‘Puur burgerbedrog’

Vrijdag meldde de NOS dat het ergens ...

Een gigantisch stedelijk netwerk in niemandsland: mythische 'verloren stad van Goden' ontdekt in Cambodjaanse jungle

Een gigantisch stedelijk netwerk in niemandsland: mythische ‘verloren stad van Goden’ ontdekt in Cambodjaanse jungle

Een stad waar experts al jaren naar ...