Gezondheid

Onderzoek naar vaccin om narcolepsiegevallen

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er wordt kritisch gekeken naar een ingrediënt van een griepvaccin van GlaxoSmithKline omdat er steeds meer bewijs komt voor een verband tussen de prik en narcolepsie.

Het ingrediënt, AS03, is een zogeheten adjuvant, een stof die de immunogeniciteit van antigenen versterkt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

AS03 werd tussen 2009 en 2010 veel gebruikt in Europa tegen de Mexicaanse griep. Het ingrediënt wordt ook gebruikt voor een griepprik van GlaxoSmithKline die in november vorig jaar is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Immuunrespons

Volgens sommige experts is AS03 verantwoordelijk voor bijna 800 gevallen van de ongeneeslijke slaapziekte narcolepsie. In alle gevallen ontwikkelde de slaapziekte zich na de injectie met Pandemrix.

“Het adjuvant in Pandemrix is erg krachtig en we denken dat het een rol heeft gespeeld,” zei neuroloog Markku Partinen van de slaapkliniek in Helsinki. Partinen probeerde de afgelopen vier jaar te achterhalen hoe het vaccin tot narcolepsie kon leiden.

Partinen en andere onderzoekers denken dat het adjuvant niet alleen leidde tot een goede, maar mogelijk ook een slechte immuunrespons. Partinen was één van de eerste wetenschappers die aan de bel trok tijdens het landelijke vaccinatieprogramma met Pandemrix in Finland.

Haaienlever

In veel van de gevallen gaat het om kinderen die zeggen dat de levenslange en ongeneeslijke aandoening hun leven totaal heeft verwoest. Klassieke symptomen van narcolepsie zijn plotseling verlies van de spierfuncties, hallucinaties, slaapverlamming, slaperigheid overdag en nachtmerries.

Het adjuvant bestaat uit een combinatie van drie verschillende ingrediënten: squaleen, een olie die wordt verkregen uit haaienlever, een variant van vitamine E die DL-alpha-tocoferol wordt genoemd en de emulgator polysorbaat 80 (E433).

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frits
Frits
11 jaren geleden

Squaleen,is niet het probleem, het is combinatie. Squaleen komt ook voor in olijfolie alleen in kleine dosis.
Met alles geldt: doseren. Net als HCN, waterstofcyanide, blauwzuur: een gif en een genezend middel net als B17.

Plien
Plien
11 jaren geleden

Wanneer is er voor het eerst onderzoek gedaan naar narcolepsie en hier bedoel ik mee, voordat, er ooit gevaccineerd werd op welke ziekte dan ook of alleen na.

Zelf ben ik van mening dat onze lieve Heer altijd wel weer een andere ziekte aanwendt om ons in de hemel te verwelkomen.

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

De reden dat er meer mensen bleven leven is niet vaccinaties maar goed drinkwater, goed voedsel, beter onderdak en rust na arbeid. Vaccinaties hebben geen werkelijke bijdrage geleverd dat hier in de westerse wereld velen mensen bleven leven maar meer de aanleg van riolen en drinkwatervoorzieningen (met name in de bevolkingsconcentraties).

van Eijk
van Eijk
11 jaren geleden

[quote name=”Frits”]Squaleen,is niet het probleem, het is combinatie. Squaleen komt ook voor in olijfolie alleen in kleine dosis.
Met alles geldt: doseren. Net als HCN, waterstofcyanide, blauwzuur: een gif en een genezend middel net als B17.[/quote]

Sommige stoffen wil ik niet in mijn lichaam hebben. Ook niet in kleine dosis. Niemand kan mij vertellen wat al die kleine dosissen, al dan niet in combinatie met elkaar, voor effect hebben op mijn lichaam

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x