Het Complot

Geheimzinnige Orde van Malta bestaat 900 jaar

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Orde van Malta, een internationale rooms-katholieke ridderorde met een soevereine status, viert zijn negenhonderdjarig bestaan in Rome. De orde werd opgericht rond de tijd van de Kruistochten.

De Maltezer Orde is één van de weinige middeleeuwse ordes die nog actief zijn. De orde is een grote internationale humanitaire organisatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De orde zegt niet langer te strijden met het zwaard, maar met ‘vreedzame gereedschappen om ziekte, armoede en sociale isolatie te bestrijden en tegelijkertijd het geloof te beschermen’. De Orde van Malta werd in februari 1113 officieel erkend door paus Paschalis II.

Napoleon

Meer dan 1000 ridders en jonkvrouwen uit tientallen landen zijn in Rome bijeen om mee te lopen in een processie naar de Sint-Pietersbasiliek, waar ze worden toegesproken door paus Benedictus XVI.

Grootmeester van de Orde Matthew Festing komt uit Groot-Brittannië. Hij draagt de titel van prins en is tevens een kardinaal van de Rooms-katholieke Kerk.

“We hebben 13.500 leden,” zei hij. “We verwachten dit weekend zo’n 4500 leden in Rome. Het is interessant hoe een kleine groep kruisvaders is uitgegroeid tot een enorme wereldwijde organisatie.

De orde werd opgericht door een groep aristocratische Europese kruisvaders die in de twaalfde eeuw zorgde voor zieke pelgrims in Jeruzalem. Sindsdien is hun hoofdkwartier verplaatst van Malta, waar de orde werd verdreven door Napoleon, naar een oud paleis in het meest modieuze winkelgebied van Rome.

Humanitaire operaties

De orde stuurt ziekenhuizen en humanitaire operaties in meer dan 120 landen aan. De Maltezer Orde heeft het imago van een club voor rijke Europese aristocraten.

Het ledenbestand van de orde bestaat vooral uit geestelijken en Europese adellijken. Zo waren prins Bernhard, koningin Juliana, koningin Wilhelmina en prins Hendrik der Nederlanden grootkruisen in de katholieke orde. Koningin Beatrix is dame-grootkruis van Eer en Devotie.

Leden van de orde zijn trouw aan de paus en de rooms-katholieke leer. Ze zijn nauw verbonden aan de Kerk en aan de Romeinse Curie. De Orde van Malta legt verantwoording af aan de heersende zwarte adel, de Italiaanse adellijke families die pausgezind zijn.

Bron: BBC.co.uk Foto: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ben Rijk
Ben Rijk
11 jaren geleden

Van mij mogen ze allemaal op de schop lol

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Leden van de orde zijn trouw aan de paus en de rooms-katholieke leer.De Pedo leer??En wanneer worden de slachtoffers van deze kliek eens schadeloos gesteld met de weelde en rijkdom die het zegt te beschikken.Als het aan de paus ligt eet hij dat geld liever zelf!!Het katholieke geloof, de puinhoop van de wereld!!

Pascal
Pascal
11 jaren geleden

Dit is samen met het Vaticaan een van de grootste MAFFIA bendes ter wereld. Als uw zich echt afvraagt hoe en waar al die Presidenten in de VS zoals JFK vermoord werden is die groep achter het Vaticaan de schuldige. Maar vergeet ook niet Pim Fortuyn, Jorg Haider, Abraham Lincoln, James Garfield 102 dagen VS, en vele andere sterren die een bedreiging vormde voor hun algehele macht over de wereld genaamd de NWO Nieuwe Wereld Order.
De Zwarte Paus is de President van de wereld!

pepsi
pepsi
11 jaren geleden

Dit is een must see voor iedereen:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8lbm9kHBYSs

En voor de leken onder ons: keep watching. Misschien leer je nog wat.
De afspeeltijd bedraagt circa 70 minuten.
Pay attention.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x