Homepagina » Het Complot » Geheimzinnige Orde van Malta bestaat 900 jaar
Orde van Malta viert negenhonderdjarig bestaan

Geheimzinnige Orde van Malta bestaat 900 jaar

De Orde van Malta, een internationale rooms-katholieke ridderorde met een soevereine status, viert zijn negenhonderdjarig bestaan in Rome. De orde werd opgericht rond de tijd van de Kruistochten.

De Maltezer Orde is één van de weinige middeleeuwse ordes die nog actief zijn. De orde is een grote internationale humanitaire organisatie.

De orde zegt niet langer te strijden met het zwaard, maar met ‘vreedzame gereedschappen om ziekte, armoede en sociale isolatie te bestrijden en tegelijkertijd het geloof te beschermen’. De Orde van Malta werd in februari 1113 officieel erkend door paus Paschalis II.

Napoleon

Meer dan 1000 ridders en jonkvrouwen uit tientallen landen zijn in Rome bijeen om mee te lopen in een processie naar de Sint-Pietersbasiliek, waar ze worden toegesproken door paus Benedictus XVI.

Grootmeester van de Orde Matthew Festing komt uit Groot-Brittannië. Hij draagt de titel van prins en is tevens een kardinaal van de Rooms-katholieke Kerk.

“We hebben 13.500 leden,” zei hij. “We verwachten dit weekend zo’n 4500 leden in Rome. Het is interessant hoe een kleine groep kruisvaders is uitgegroeid tot een enorme wereldwijde organisatie.

De orde werd opgericht door een groep aristocratische Europese kruisvaders die in de twaalfde eeuw zorgde voor zieke pelgrims in Jeruzalem. Sindsdien is hun hoofdkwartier verplaatst van Malta, waar de orde werd verdreven door Napoleon, naar een oud paleis in het meest modieuze winkelgebied van Rome.

Humanitaire operaties

De orde stuurt ziekenhuizen en humanitaire operaties in meer dan 120 landen aan. De Maltezer Orde heeft het imago van een club voor rijke Europese aristocraten.

Het ledenbestand van de orde bestaat vooral uit geestelijken en Europese adellijken. Zo waren prins Bernhard, koningin Juliana, koningin Wilhelmina en prins Hendrik der Nederlanden grootkruisen in de katholieke orde. Koningin Beatrix is dame-grootkruis van Eer en Devotie.

Leden van de orde zijn trouw aan de paus en de rooms-katholieke leer. Ze zijn nauw verbonden aan de Kerk en aan de Romeinse Curie. De Orde van Malta legt verantwoording af aan de heersende zwarte adel, de Italiaanse adellijke families die pausgezind zijn.

Bron: BBC.co.uk Foto: AP

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Dit is samen met het Vaticaan een van de grootste MAFFIA bendes ter wereld. Als uw zich echt afvraagt hoe en waar al die Presidenten in de VS zoals JFK vermoord werden is die groep achter het Vaticaan de schuldige. Maar vergeet ook niet Pim Fortuyn, Jorg Haider, Abraham Lincoln, James Garfield 102 dagen VS, en vele andere sterren die een bedreiging vormde voor hun algehele macht over de wereld genaamd de NWO Nieuwe Wereld Order.
  De Zwarte Paus is de President van de wereld!

  2 likes
 2. Van mij mogen ze allemaal op de schop lol

  1 likes
 3. Zo waren prins Bernhard, koningin Juliana, koningin Wilhelmina en prins Hendrik der Nederlanden grootkruisen in de katholieke orde. Koningin Beatrix is dame-grootkruis van Eer en Devotie.

  Leden van de orde zijn trouw aan de paus en de rooms-katholieke leer.

  Dat is toch uiterst merkwaardig als ze allemaal protestant zijn. Het staat ook niet in het originele artikel.

  1 likes
 4. Leden van de orde zijn trouw aan de paus en de rooms-katholieke leer.De Pedo leer??En wanneer worden de slachtoffers van deze kliek eens schadeloos gesteld met de weelde en rijkdom die het zegt te beschikken.Als het aan de paus ligt eet hij dat geld liever zelf!!Het katholieke geloof, de puinhoop van de wereld!!

  0 likes
 5. Dit is een must see voor iedereen:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8lbm9kHBYSs

  En voor de leken onder ons: keep watching. Misschien leer je nog wat.
  De afspeeltijd bedraagt circa 70 minuten.
  Pay attention.

  0 likes
 6. De orde zegt niet langer te strijden met het zwaard, maar met ‘vreedzame gereedschappen om ziekte, armoede en sociale isolatie te bestrijden en tegelijkertijd het geloof te beschermen
  geloof ik geen bal van,er nog niets na de tweede wereldoorlog veranderd de mensen die armoede hebben zijn nog net zo arm.

  0 likes
 7. [quote name=”pacito”]Zo waren prins Bernhard, koningin Juliana, koningin Wilhelmina en prins Hendrik der Nederlanden grootkruisen in de katholieke orde. Koningin Beatrix is dame-grootkruis van Eer en Devotie.

  Leden van de orde zijn trouw aan de paus en de rooms-katholieke leer.

  Dat is toch uiterst merkwaardig als ze allemaal protestant zijn. Het staat ook niet in het originele artikel.[/quote]

  Waarom is dat merkwaardig? Sommige kost is gewoon moeilijk te verteren.

  Het staat allemaal keurig netjes op Wikipedia:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Orde_van_Malta#Commandeurs_en_baljuws

  “Zo is koningin Beatrix dame-grootkruis van Eer en Devotie. Zij werd als protestantse toegelaten omdat zij afstamt van tsaar Paul I van Rusland.”

  0 likes
 8. De zogenaamde Johanieters zijn de niet katholieke tak van dezer ridderorden (protestanten). Die Johanietertak is gezet op niet katholieken (protestanten). Het gaat erom waar het geld is en ofwel dat een Maltezer ridderorde is of een “niet” Maltezer ridderorde (protestanten) (Calvisnistische (protestanten)/ Joodse ridderorde of zo) in wezen maakt dat niet uit. Die zitten op bulten met geld en macht (die ridderorden) !

  0 likes
 9. [quote name=”Pascal”]Dit is samen met het Vaticaan een van de grootste MAFFIA bendes ter wereld. Als uw zich echt afvraagt hoe en waar al die Presidenten in de VS zoals JFK vermoord werden is die groep achter het Vaticaan de schuldige. Maar vergeet ook niet Pim Fortuyn, Jorg Haider, Abraham Lincoln, James Garfield 102 dagen VS, en vele andere sterren die een bedreiging vormde voor hun algehele macht over de wereld genaamd de NWO Nieuwe Wereld Order.
  De Zwarte Paus is de President van de wereld![/quote]

  Wat vind jij van de protestant kerk,en doet niet mee met die bendes ???

  0 likes
 10. ‘vreedzame gereedschappen om ziekte, armoede en sociale isolatie te bestrijden en tegelijkertijd het geloof te beschermen’. hier is het woord vreedzaam heel actief lieve mensen????!!!!!!!!!!!!

  0 likes
 11. [quote name=”ss”][quote name=”Pascal”]Dit is samen met het Vaticaan een van de grootste MAFFIA bendes ter wereld. Als uw zich echt afvraagt hoe en waar al die Presidenten in de VS zoals JFK vermoord werden is die groep achter het Vaticaan de schuldige. Maar vergeet ook niet Pim Fortuyn, Jorg Haider, Abraham Lincoln, James Garfield 102 dagen VS, en vele andere sterren die een bedreiging vormde voor hun algehele macht over de wereld genaamd de NWO Nieuwe Wereld Order.
  De Zwarte Paus is de President van de wereld![/quote]

  Wat vind jij van de protestant kerk,en doet niet mee met die bendes ???[/quote] Ik heb niets met kerken maar alles wat met religie te doen heeft is gevaarlijk. Je krijgt er geheime genootschappen van. Zij moorden in naam van HUN lieve heer en een groot deel van het volk accepteert het omdat ze van de heer zijn. Zie het als een SEKTE die door de lange tijd heer geworden is. Het is een MAFFIA moordmachine!

  0 likes
 12. [quote name=”Abel”][quote name=”pacito”]Zo waren prins Bernhard, koningin Juliana, koningin Wilhelmina en prins Hendrik der Nederlanden grootkruisen in de katholieke orde. Koningin Beatrix is dame-grootkruis van Eer en Devotie.

  Leden van de orde zijn trouw aan de paus en de rooms-katholieke leer.

  Dat is toch uiterst merkwaardig als ze allemaal protestant zijn. Het staat ook niet in het originele artikel.[/quote]

  Waarom is dat merkwaardig? Sommige kost is gewoon moeilijk te verteren.

  Het staat allemaal keurig netjes op Wikipedia:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Orde_van_Malta#Commandeurs_en_baljuws

  “Zo is koningin Beatrix dame-grootkruis van Eer en Devotie. Zij werd als protestantse toegelaten omdat zij afstamt van tsaar Paul I van Rusland.”[/quote]
  [quote name=”pacito”]Zo waren prins Bernhard, koningin Juliana, koningin Wilhelmina en prins Hendrik der Nederlanden grootkruisen in de katholieke orde. Koningin Beatrix is dame-grootkruis van Eer en Devotie.

  Leden van de orde zijn trouw aan de paus en de rooms-katholieke leer.

  Dat is toch uiterst merkwaardig als ze allemaal protestant zijn. Het staat ook niet in het originele artikel.[/quote]

  Als men rijk en machtig is mag je wel bij zo’n ridderorde anders richten ze wel een protestantse tak op of een moslimtak. Geen punt.

  0 likes
 13. [quote name=”Pascal”][quote name=”ss”][quote name=”Pascal”]Dit is samen met het Vaticaan een van de grootste MAFFIA bendes ter wereld. Als uw zich echt afvraagt hoe en waar al die Presidenten in de VS zoals JFK vermoord werden is die groep achter het Vaticaan de schuldige. Maar vergeet ook niet Pim Fortuyn, Jorg Haider, Abraham Lincoln, James Garfield 102 dagen VS, en vele andere sterren die een bedreiging vormde voor hun algehele macht over de wereld genaamd de NWO Nieuwe Wereld Order.
  De Zwarte Paus is de President van de wereld![/quote]

  Wat vind jij van de protestant kerk,en doet niet mee met die bendes ???[/quote] Ik heb niets met kerken maar alles wat met religie te doen heeft is gevaarlijk. Je krijgt er geheime genootschappen van. Zij moorden in naam van HUN lieve heer en een groot deel van het volk accepteert het omdat ze van de heer zijn. Zie het als een SEKTE die door de lange tijd heer geworden is. Het is een MAFFIA moordmachine![/quote]
  Hi Pascal,de paus heeft zijn aftreden aangekondigd,ben je tevreden? of…

  0 likes
 14. [quote name=”kenn”][quote name=”Pascal”][quote name=”ss”][quote name=”Pascal”]Dit is samen met het Vaticaan een van de grootste MAFFIA bendes ter wereld. Als uw zich echt afvraagt hoe en waar al die Presidenten in de VS zoals JFK vermoord werden is die groep achter het Vaticaan de schuldige. Maar vergeet ook niet Pim Fortuyn, Jorg Haider, Abraham Lincoln, James Garfield 102 dagen VS, en vele andere sterren die een bedreiging vormde voor hun algehele macht over de wereld genaamd de NWO Nieuwe Wereld Order.
  De Zwarte Paus is de President van de wereld![/quote]

  Wat vind jij van de protestant kerk,en doet niet mee met die bendes ???[/quote] Ik heb niets met kerken maar alles wat met religie te doen heeft is gevaarlijk. Je krijgt er geheime genootschappen van. Zij moorden in naam van HUN lieve heer en een groot deel van het volk accepteert het omdat ze van de heer zijn. Zie het als een SEKTE die door de lange tijd heer geworden is. Het is een MAFFIA moordmachine![/quote]
  Hi Pascal,de paus heeft zijn aftreden aangekondigd,ben je tevreden? of…[/quote] Nee het is het grootste Sekte Maffia huis ter wereld. Van mij mag alles daar met de grond gelijk!! Wisten jullie dat uw RENTES bepaald worden door het Vaticaan ook de Goud en zilver en veel meer prijzen worden daar gemanipuleerd. Hun wereld maakt uw ook slaaf of was uw dat al gewent hahaha?

  0 likes
 15. [quote name=”Pascal”][quote name=”kenn”][quote name=”Pascal”][quote name=”ss”][quote name=”Pascal”]Dit is samen met het Vaticaan een van de grootste MAFFIA bendes ter wereld. Als uw zich echt afvraagt hoe en waar al die Presidenten in de VS zoals JFK vermoord werden is die groep achter het Vaticaan de schuldige. Maar vergeet ook niet Pim Fortuyn, Jorg Haider, Abraham Lincoln, James Garfield 102 dagen VS, en vele andere sterren die een bedreiging vormde voor hun algehele macht over de wereld genaamd de NWO Nieuwe Wereld Order.
  De Zwarte Paus is de President van de wereld![/quote]

  Wat vind jij van de protestant kerk,en doet niet mee met die bendes ???[/quote] Ik heb niets met kerken maar alles wat met religie te doen heeft is gevaarlijk. Je krijgt er geheime genootschappen van. Zij moorden in naam van HUN lieve heer en een groot deel van het volk accepteert het omdat ze van de heer zijn. Zie het als een SEKTE die door de lange tijd heer geworden is. Het is een MAFFIA moordmachine![/quote]
  Hi Pascal,de paus heeft zijn aftreden aangekondigd,ben je tevreden? of…[/quote] Nee het is het grootste Sekte Maffia huis ter wereld. Van mij mag alles daar met de grond gelijk!! Wisten jullie dat uw RENTES bepaald worden door het Vaticaan ook de Goud en zilver en veel meer prijzen worden daar gemanipuleerd. Hun wereld maakt uw ook slaaf of was uw dat al gewent hahaha?[/quote]
  Ja de zwarte paus is de magtigste man in het vatikaan.De paus zei dat er in het vatikaan een machtstrijd aan de gang was.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

testen

Testen van vaccins in Afrika gaat soms behoorlijk mis, waarschuwt politicoloog

Het coronavaccin dat minister Hugo de Jonge ...

kaag

Kaag geeft weer honderden miljoenen van ONS belastinggeld weg

D66-minister Sigrid Kaag van Ontwikkelingssamenwerking krijgt eenmalig ...