Homepagina » Gezondheid » ADHD is een nepziekte. Waarom niet het kind, maar het onderwijssysteem het probleem is
ADHD is een nepziekte. Waarom niet het kind, maar het onderwijssysteem het probleem is

ADHD is een nepziekte. Waarom niet het kind, maar het onderwijssysteem het probleem is

Het feit dat een klaslokaal geen goede omgeving is voor veel kinderen, betekent niet dat zij een stoornis hebben. Dat schrijft Joe Jarvis voor The Daily Bell.

Waarschijnlijk kunnen ze hun aandacht niet bij de les houden omdat ze verveeld zijn. Waarschijnlijk zijn ze hyperactief omdat ze de hele dag moeten stilzitten.

Kinderen moeten zich aanpassen en als dat niet lukt hebben ze een stoornis. Ze worden niet als individu behandeld, maar hun gedrag wordt aangepast met behulp van medicijnen.

Rondrennen

Het is vreemd dat er meer bereidheid is om kinderen aan de pillen te helpen dan het systeem te veranderen.

We moeten onze kinderen gewoon volpompen met medicijnen om de problemen op te lossen. De kinderen hebben een stoornis, niet het onderwijssysteem.

In Amerika komt ADHD het meest voor in de staten Kentucky en Arkansas, waar een groot deel van de jeugd graag vist en jaagt.

Kinderen uit die staten willen veel liever buiten spelen en rondrennen in plaats van stilzitten in een klaslokaal.

Hetzelfde hokje

In de staten waar ADHD het minst voorkomt, Nevada en New Jersey, zijn kinderen veel minder geïnteresseerd in vissen en jagen.

Kinderen hebben verschillende hobby’s. Waarom willen we ze toch allemaal in hetzelfde hokje duwen?

Er zijn verschillende manieren om te leren en verbanden te leggen. Maar door kinderen vol te proppen met pillen beroof je ze van hun creativiteit. Zodoende bereiken ze nooit hun volledige potentieel, aldus Jarvis.

Zoals we hebben gezien zetten sommige scholen ouders onder druk om hun kinderen medicijnen te geven. Ze komen voor de keuze te staan: of aan de pillen, of naar een andere school.

Drugs

Uit een studie van de Universiteit van Californië – Los Angeles is gebleken dat kinderen met ADHD op latere leeftijd vaker verslaafd raken aan drugs.

Door ze al op jonge leeftijd een stempel op te plakken worden ze anders behandeld door leraren, klasgenootjes en zelfs ouders.

Dit leidt er mogelijk toe dat ze zich gaan afzonderen, iets wat vaak drugsverslaving in de hand werkt.

Niets mis

Het leven van perfect normale kinderen wordt verwoest vanwege een nepstoornis. Het is een sociale ‘stoornis’, aangezien er fysiek niets mis is met de kinderen.

Dat ze niet in het huidige onderwijssysteem passen is juist een voordeel, geen stoornis, besluit Jarvis.

[The Daily Bell]


Vind je deze info leuk? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Het onderwijs is in alles doorgeschoten. Ik heb mijn zoon van school gehaald toen hij klaar was met de middelbare school. Ik vond het welletjes met de staatsonderdrukking. Mijn advies aan hem was dat hij vanaf dat moment kon doen en leren waar zijn gevoel en interesses lagen.

  Aangezien hij nog leerplichtig was in NL is hij daarom verhuist naar het buitenland, waar hij zich kon bezighouden met de persoonlijke ontwikkeling en niet met de slaven staatsontwikkeling.

  En pillen of druk en muffige klaslokalen? Lekker buiten gaan spelen, je energie opgebruiken en de natuur en jezelf ontdekken, dat was mijn advies.

  Gelukkig kwam mijn zoon niet uit een verropt of verscheurd gezin, waar papa en mama het te druk met zichzelf hadden of met clubjes of met kroegen bezig waren of vriendjes en vriendinnetjes belangrijker vonden en die geen nare dingen buiten de deur zochten, die waren lekker thuis en gezellig en lagen niet in een vechtscheiding, want ze hadden samen besloten het kind op te voeden in goede en slechte tijden….Ook daarom had mijn kind geen ‘behoefte’ aan pilletjes.

  28 likes
  • Er zijn ook volwassenen met ADHD, je kunt aan hun gedrag merken als ze geen medicatie slikken. ADHD is dus geen nepziekte.

   7 likes
   • In mijn tijd, had bij mijn weten, niemand ADHD. Nu hebben heeeel veeeel kinderen ADHD, hoe kan dat??????

    15 likes
    • @Droogtrommel, In jou tijd was er nog onvoldoende onderzoek naar gedaan, men wist toen niet wat het was.

     8 likes
     • @René van Zalk

      Ik kan me niet herinneren dat er vroeger dermate veel kinderen abnormaal druk, balsturig of onhandelbaar waren of zó druk dat het zichtbaar opviel.

      Maar het kan zijn dat ik iets heb gemist, of zijn er tegenwoordig meer kinderen heel druk en wat is daar de oorzaak van?

      Wat is dan vooral de onderliggende oorzaak of de aandoening die dergelijk massaal druk of onhandelbaar gedrag veroorzaakt, want elke ziekte heeft, voor zover men begrijpt, een onderliggende oorzaak of aandoening of ligt ergens aan te grondslag en uit zich in een symptoom.

      Een pil onderdrukt en zeker in dit geval, maar geneest niet wat er werkelijk speelt, voor zover al een dikke misser. Of is er niets aan de hand en kan men het probleem gwn niet vinden, want dan is de medische wereld dus maar wat aan het rommelen en raak schieten? En is de pil een simpel afschuif middel, die als een kanon op een mug schieten is te vergelijken?

      En als er aangetoond kan worden dat er een hersenafwijking is bij deze kinderen, hoe kan het dan zijn dat zoveel kinderen een hersenafwijking hebben? Hadden kinderen vroeger ten opzichte van nu meer of minder hersenafwijkingen? Ook deze hersenafwijkingen zijn ergens door veroorzaakt en wat is dan de oorzaak? Inteelt, slechte voeding, vervuiling, lagere sociale klasse? Opvallend, veel kinderen die aan de pillen zijn komen uit de zogenaamd lagere milieus, meer dan uit de betere.

      Heel bijzonder allemaal en een groot mysterie of toch ordinaire geldklopperij en vieze farmaceutische roof over de ruggen van miljoenen en miljoenen kinderen wereldwijd, waarbij ouders, verzorgers en scholen vooral in de marketing praatjes zijn getrapt van de pillendraaiers?… http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/09/psychiater-geeft-op-stefbed-toe-dat-adhd-een-verzonnen-ziekte-is-2/

      8 likes
    • baby s making baby s

     herman brood

     0 likes
   • @René van Zalk,zijn dat niet toevallig ook mensen met veel ambitie of energie? En wat is er erg aan druk zijn of afwijken van de mainstream?

    Het onderdrukken van te veel alle kanten opvliegen, ook met de gedachten, kan men verder wonderbaarlijk en heel goed onder controle brengen/krijgen met natuurlijke preparaten, bijv cannabisolie en dan vooral met cannabis van de indica plant. Er zijn nog zoveel mooiere en betere, minder kapotmakende of verslavende middelen te vinden waarmee de geest tot rust gebracht kan worden, als dat MOET van ‘onze’ gevestigde orde der weldenkers en zakkenvullers.

    19 likes
   • Veel, door de, EU ” goedgekeurde” stoffen in ons voedsel en drinken evenals vaccins bevatten stoffen (alumnium, MSG enz) die neurologische “schade” veroorzaken. Het DSM-V heeft ism. de farmaceutische industrie hier labels opgeplakt w.o. ADHD en verdient daar flink aan. Pas de voedings-gewoonte aan en verbetering zal zeer snel merkbaar zijn. Vermijd suiker en vooral zoetstoffen als MSG. Het schoolsysteem heeft lang geleden al besloten dat kinderen geen kinderen meer mogen zijn. Het schoolsysteem wordt nu ingezet tbv. de farmaceutische industrie.

    7 likes
   • Vaak zitten deze volwassenen aan de drank en drugs

    0 likes
 2. Niet alleen school is de oorzaak ook de opvoeding is hier onderdeel van. Ouders van nu hebben geen controle over hun kinderen. Vroeger kreeg een een knal voor je kop of een schop onder je reet als je niet luisterden. Maar ja als je dat nu doet dan ga je voor kindermishandeling.

  Kinderen van nu kunnen hun energie niet kwijt. Vroeger speelde kinderen buiten tot het avond eten klaar was. Nu komen ze thuis en gaan meteen achter hun pc, tablet, telefoon of spelcomputer zitten en bewegen verder niet. Met als resultaat dat ze langzaam veranderen in tech verslaafde zombies.

  Neem je de tech weg dan krijg je meteen ongecontroleerde driftbuien en sommige kinderen zelf helemaal door het lind en dat gedraag word dan adhd genoemd.

  21 likes
  • @mr. slave

   Ik heb je een duim omhoog gegeven, maar ben het niet eens dat lijfstraffen werkelijk effectief zijn of de opvoeding bevorderen, het kan zelfs door een kind als vernederend worden ervaren. Hoewel kinderen afhankelijk van hun persoonlijkheid, je het bloed onder de nagels vandaan kunnen halen, heb ik mijn zoon nooit fysieke straffen opgelegd.

   Wel heb ik hem altijd behandeld al volwaardig familielid en als een zelfstandig denkend persoon die met zijn leven en lijf dat mag doen wat hij wil. Daarbij heb ik hem natuurlijk haarfijn uitgelegd wat de consequenties zijn van het opzoeken van rottigheid, ook wat dat betekent voor de ouders. Over jaren heb ik geprobeerd hem zelf keuzes en beslissingen te laten nemen, waarbij ik natuurlijk wel mijn grenzen heb aangegeven, omdat ik geen tijd, energie of geld wilde stoppen in hem als hij zou besluiten een pad te kiezen waarmee hij zichzelf, mij en mijn vrouw zou kunnen schaden..

   Misschien gaf dit mijn zoon zoveel rust en vertrouwen dat een pil een totaal overbodig middel was. Het kwam trouwens niet een in mij op om ook maar in die richting te denken.

   Ik begrijp dat niet alle kinderen even makkelijk hanteerbaar zijn. Maar uit wat voor gezinnen komen deze kinderen en hoe idioot gaan ouders, school of omgeving om met kinderen dat ze wel opstandig of recalcitrant moeten worden. Verder kan ik niet over situaties oordelen over hoe of wat, maar kinderen met pillen tot rust brengen?

   Ik zie dat als een dier opsluiten in een kleine kooi, die vervolgens volgestopt moet worden met Ritalin om het te kunnen afremmen in zijn strijd uit de kooi te ontsnappen.

   13 likes
  • Gebruik van geweld laat onvermogen zien in het normaal gecontroleerd oplossen van problemen, het geeft aan dat emoties niet onder controle zijn en creëert een onveilig gevoelen groot afbreuk risico in de relatie ouder kind. Verder kunt u wel wat tech gebruiken zo te zien, ik zou beginnen met spellingcontrole.

   3 likes
   • Ja maar deze vervelende kinderen verdienen toch echt wel een corrigerende rotklap:
    https://www.skoften.net/item/laat_deze_twee_filmpjes_even_aan_je_vriendin_zien_als_ze_over_kinderen_begi

    0 likes
    • @koloth

     Das heftig, daar gaat de bloeddruk van stijgen. Men kan voor zulks gedrag een verontschuldiging zoeken, maar men weet natuurlijk niet wat er meer speelt. Hebben deze kinderen een geestelijke beschadiging? Zijn ze door en door verwend? Hebben ze een karakter die niet lekker loopt? Dit lijkt me toch niet iets wat is te vergelijken met een kind wat gewoon lekker druk is, of geen zin heeft om opgesloten te zijn in een muffig klaslokaal, maar eerder een kind met een stoornis of zelfs gestoorde ouders??….

     Zelf heb ik een pleegbroer die ook moeilijk tot zwakbegaafd gedrag vertoonde, vooral in het begin. Artsen waarschuwden mijn ouders dat als het kind eenmaal groter was het in de gordijnen zou hangen en het halve huis zou worden gesloopt en het kind daarom beter af zou zijn als het platgespoten zijn leven doorbracht in een tehuis.

     Mijn ouders hebben alle adviezen genegeerd en het toch geprobeerd. Het kind is een fijne vent geworden, die nu zelfs autorijdt en nooit dat is geworden wat artsen wisten te voorspellen. Wel heeft de jongen bij mijn ouders eenzelfde opvoeding gekregen als de rest van het gezin en alsof het een geestelijk gezond kind was. Hij kreeg nimmer straf of iets dergelijks, maar werd heel soms even kort gehouden of gecorrigeerd, doch correct aangepakt als het nodig was en kreeg liefde en aandacht. Eerder werd er belonend dan straffend opgetreden. Daarentegen was zijn zusje, ook een pleegkind, die an passant even door de oma bij mijn ouders werd afgegeven als een jonge hond, een heel problematisch geval waar het halve gezin bijna onderdoor is gegaan. Het kind was gewoon niet te hanteren en onhandelbaar en was tijdens de korte tijd dat ze bij haar moeder is geweest, dusdanig bedorven, dat ze, ondanks haar 1 jaar oud, niet meer te helpen. Dit kind heeft de rit uitgezeten tot ongeveer 14 jaar, waarna het verdween in een leven die ze ambieerde.
     Dit meisje was, al had men het gedaan, zelfs met fysiek straffen of corrigeren niet te handhaven, zelfs liefde en aandacht geven hielp niet. Dit kind had duidelijk een eigen karakter en wil en gebruikte ergens het gezin en ons huis als een soort koekoeknest.

     En zo zie je maar dat niet ieder kind met een zachte noch met een harde hand is te helpen. Zelfs al had men dit meisje met pillen behandeld, wat ik altijd zou hebben afgekeurd, want het beneemt een mens van zijn persoonlijkheid, dan nog was het kind niet te helpen in de richting die men had gewild. Later heeft ze alsnog haar verontschuldiging aangeboden, maar haar karakter bleef hetzelfde en was liegen en fantaseren een ingebakken karaktertrek bij haar. Zou je zoiets willen behandelen met pillen? Of had zij het recht om te zijn zoals ze van nature was? Zeg het maar. En dat geldt voor de meeste kinderen die niet aan de gebruikelijke normen en waarden of de heersende stroming voldoen. Moet je daar kunstmatig verandering in aanbrengen en de wil of het karakter van een kind zo beinvloeden dat het afgaat van zijn natuurlijke levensweg?….

     Doet me ook denken aan de ouders van Herman Brood. De ouders hebben, voor zover ik begreep, nooit geprobeerd Herman Brood op een andere weg te brengen, niet op een manier aan getrokken of geduwd zoals je zou verwachten van ouders, maar hebben Herman Brood zo laten worden zoals hij wilde of zelfs uiteindelijk moest worden.

     Of dit goed of slecht is? Dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Wel mag duidelijk zijn dat Herman Brood het leven kreeg dat hoogst waarschijnlijk bij hem paste. Hopelijk heeft het zijn ouders of anderen niet te veel kopzorg of ellende gebracht, maar uiteindelijk wist Herman Brood zich wel te ontwikkelen tot kunstenaar en artiest op zijn manier en te worden wat hij misschien al wist toen hij net uit de luiers was. Of de man goed of fout was laat ik ook maar in het midden, ondanks zijn vrijwillige keus om aan de drugs en drank te gaan. Had men hem als kind aan de pillen gebracht, dan had NL geen historisch monument “Herman Brood” gehad.

     4 likes
 3. Om het een nep aandoening te noemen gaat veel te ver. Het is eerder een gecreëerd probleem en de medicatie, de daarbij horende gecreëerde oplossing. Oftewel, Door middel van suikers en waarschijnlijk vaccinaties, later een hoop geld binnen harken.

  Het grootste probleem met ADD en ADHD is het gebrek aan concentratie. Dit levert niet alleen in scholen een probleem op. Buiten school kan het ook helemaal mis gaan. Bij geen concentratie kan je namelijk ook helemaal niets in de gaten houden. Ook kan je haast niets fatsoenlijk afmaken. Dit levert vaak grote sociale en/of financiële problemen op. Dat ze snel aan de drugs raken is vaak ook een pure zoektocht naar medicatie. Vaak onbewust. Als je jezelf iets toedient waar je werkelijk veel beter van wordt ( in één keer wel kunnen concentreren bijvoorbeeld ) , is dat zelfmedicatie.

  Dus in de klas geen aandacht door verveling? Echt niet! Volledig gebrek aan concentratie ligt hier ten grondslag. Door het gebrek aan concentratie, komen ook alle prikkels binnen. Dat zijn er ook nogal wat in een klas. Daar wordt je dan onrustig en actief van. Dat actieve is ook meer een reactie op een overdosis aan prikkels.

  Aangezien niet alleen de scholen, maar de gehele maatschappij, op concentratie draait. Is het op dit moment echt wel een aandoening. Even voor de duidelijkheid, ik spreek uit ervaring. Bij een nep aandoening bestaat geen medicatie. De medicatie voor AD(H)D werkt daarin tegen (te) goed. Je wordt er niet rustig van, je krijgt er de mogelijkheid tot concentreren van. En geloof me, dat is echt wel een big deal.

  6 likes
  • @OneLove

   Het schadelijke effect van medicatie over jaren met chemie in nota bene een kinderbrein gestopt is vaag of onbekend. Of je zou een tweeling moeten nemen en experimenteel één moeten volstoppen met troep en de ander niet. Dan zou je het effect later eventueel kunnen vaststellen door grote verschillen in de persoonlijkheid te registreren.

   Het is verder een schande en ook een regelrechte misdaad wat zich de afgelopen decennia of 2 heeft afgespeeld, want kinderen krijgen dergelijke middelen min of meer tegen hun wil toegediend, omdat ze daarover zelf geen enkele beslissing kunnen of mogen nemen en het besef ontbreekt of ze dergelijke troep überhaupt wel willen. En zijn kinderen daardoor ook nog eens voor de rest van hun leven gestigmatiseerd, dat vooropgesteld, plus het effect op het brein is dusdanig dat deze kinderen later nooit, maar dan ook nooit zichzelf hebben kunnen zijn en dat ook niet meer zullen worden. Feitelijk is het brein en ook het leven van een kind daarmee voor sltijd gesloopt.

   9 likes
   • @weg met jullie

    Waarom mag een kind niet kiezen? Slaat toch helemaal nergens op. Onze kinderen hun stem, zijn bij ons gelijk aan dat van ons. Het is mij wel duidelijk dat jij nog nooit een concentratie probleem hebt gehad. En dan bedoel ik echt nog nooit kunnen concentreren, geen één seconde! In deze maatschappij is dat een regelrechte hel. De mensen die AD(H)D hebben, weten niet eens wat concentreren is.

    Dan dat gezeur over chemicaliën. Even voor de duidelijkheid, medicijnen worden decennia lang getest, voordat ze überhaupt voorgeschreven mogen worden. Deze medicijnen werken gewoon heel goed, omdat deze aandoeningen gecreëerd zijn. Logisch toch? Ja, ik had het ook graag anders gezien.

    Ga je eens met sodium (sodom) bezig houden, als je chemicaliën zo erg vindt. Want niets vernield meer dan monosodiumglutamaat, sodiumfluoride, sodium lauret sulfaat, etc. etc. en natuurlijk al dat andere gif wat vooral ook in kindervoeding zit. Moet je zien hoe schadelijk deze stoffen voor het kinderbrein zijn. Nog bewezen ook! Ow ja , en met dat slopen van het kinderbrein, zoals je dat zo heerlijk zegt, heb jij allang gedaan met het geven van de ‘nodige’ vaccinaties.

    Als jij vindt dat je een kinderbrein niet mag aanpassen aan de noodzaken van deze maatschappij? Ga je toch lekker de maatschappij veranderen! Experimenteren op tweelingen? Spoor jij eigenlijk wel? Sorry hoor, echt walgelijk.

    0 likes
 4. Ik ben nu 66 jaar en vond schooltijd een crime.
  Met het internet heb ik meer geleerd dan ik ooit op school zou leren.
  Mijn Dochter kon met 3 jaar al typen en in Engels converseren vanwege het spelletje Noddy, met haar handen tekenen deed ze heel mooi, maar op school was ze (met schrijven en rekenen) nogal traag?
  Nu heeft ze haar HBO en voldoet ze aan de maatschappelijke status, kan ze zich weer ongedwongen vrij verder ontwikkelen op het internet.

  10 likes
 5. Ik ben ervan overtuigd dat ADHD ,add, veroorzaakt zijn door vaccinaties. Heb gezien dat zulke kinderen veranderden door ontstoren van vaccinaties. En wat te denken van chemtrails ? Wat heeft dat voor invloed op onze lichamen / geest / brein / ?

  3 likes
 6. WAARSCHUWING: ik ga generaliseren.

  De observatie van dhr Jarvis dat er een verband is tussen het (school)systeem en probleemgedrag werd een aantal jaren geleden in Australie mooi aangetoond. Een oorzaak is dat we de neiging hebben om onze voorkeur leerstijl toe te passen in de rol van docent.

  De observatie: met name jongens vertoonden ‘hinderlijk’ (en nu voor de duizend euro vraag: wie zei ook weer ‘kind’ren zijn hind’ren’?) gedrag. Een andere observatie: ga eens in een pauze naar een schoolplein. En bekijk eens het verschil in gedrag tussen jongens en meisjes. De jongens rennen, gillen, klimmen; allemaal activiteiten om energie eruit te gooien. En de meisjes staan in groepjes bij elkaar. Kletsen, roddelen; activiteiten om te socialiseren.

  95% van de lagere school (of althans de Australische tegenhanger) docenten is een vrouw. En laten die nu hun lesprogramma op een manier uitvoeren die vooral bij meisjes hoort. Dus aandacht voor andere dingen dan rennen, ravotten en klimmen. Meer gericht op sociale activiteiten, en activiteiten gericht op ontwikkeling van de fijne motoriek.

  Dus wat werd er geprobeerd: 10 minuten per uur pauze, waarbij actief spelen aangemoedigd werd. Gevolg: minder hinderlijk gedrag van alle kids, maar vooral onder de jongens. En ADHD werd minder vaak gediagnosticeerd.

  Let wel: ondanks deze aanpassing in de lessen (nu standaard in de meeste scholen in Australie) wordt ADHD nog steeds gediagnosticeerd. Persoonlijk denk ik dan ook dat ADHD geen nepzikete is. En tegelijkertijd denk ik dat we een boel diagnoses overboord kunnen zetten door wat aanpassingen te maken in hoe we de kids de dag door laten brengen. En/of door het onderwijskorps te meleren.

  1 likes
 7. ADHD / ADD zijn wel degelijk echte aandoeningen. ADHD / ADD breinen werken anders dan ‘reguliere’ breinen, dat is duidelijk zichtbaar op scans.

  Lees maar eens over Dr Daniel Amen’s bevindingen en de 7 types:

  Type 1: Classic ADD
  Type 2: Inattentive ADD
  Type 3: Overfocused ADD
  Type 4: Temporal Lobe ADD
  Type 5: Limbic ADD
  Type 6: Ring of Fire ADD
  Type 7: Anxious ADD

  0 likes
 8. Het van jongsafaan overspoeld worden met alles van een beeldscherm overprikkeld ook een kinderbrein vooral als ze dat meerdere uren per dag kijken.Dit hele systeem is kunstmatig en overgevoelige mensen kunnen daar niet tegen

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Deze medicijnen verhogen kans op overlijden door het coronavirus

Mensen met hoge bloeddruk en diabetes lopen ...

hormoongif

Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...