Gezondheid

ADHD is een nepziekte. Waarom niet het kind, maar het onderwijssysteem het probleem is

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het feit dat een klaslokaal geen goede omgeving is voor veel kinderen, betekent niet dat zij een stoornis hebben. Dat schrijft Joe Jarvis voor The Daily Bell.

Waarschijnlijk kunnen ze hun aandacht niet bij de les houden omdat ze verveeld zijn. Waarschijnlijk zijn ze hyperactief omdat ze de hele dag moeten stilzitten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Kinderen moeten zich aanpassen en als dat niet lukt hebben ze een stoornis. Ze worden niet als individu behandeld, maar hun gedrag wordt aangepast met behulp van medicijnen.

Rondrennen

Het is vreemd dat er meer bereidheid is om kinderen aan de pillen te helpen dan het systeem te veranderen.

We moeten onze kinderen gewoon volpompen met medicijnen om de problemen op te lossen. De kinderen hebben een stoornis, niet het onderwijssysteem.

In Amerika komt ADHD het meest voor in de staten Kentucky en Arkansas, waar een groot deel van de jeugd graag vist en jaagt.

Kinderen uit die staten willen veel liever buiten spelen en rondrennen in plaats van stilzitten in een klaslokaal.

Hetzelfde hokje

In de staten waar ADHD het minst voorkomt, Nevada en New Jersey, zijn kinderen veel minder geïnteresseerd in vissen en jagen.

Kinderen hebben verschillende hobby’s. Waarom willen we ze toch allemaal in hetzelfde hokje duwen?

Er zijn verschillende manieren om te leren en verbanden te leggen. Maar door kinderen vol te proppen met pillen beroof je ze van hun creativiteit. Zodoende bereiken ze nooit hun volledige potentieel, aldus Jarvis.

Zoals we hebben gezien zetten sommige scholen ouders onder druk om hun kinderen medicijnen te geven. Ze komen voor de keuze te staan: of aan de pillen, of naar een andere school.

Drugs

Uit een studie van de Universiteit van Californië – Los Angeles is gebleken dat kinderen met ADHD op latere leeftijd vaker verslaafd raken aan drugs.

Door ze al op jonge leeftijd een stempel op te plakken worden ze anders behandeld door leraren, klasgenootjes en zelfs ouders.

Dit leidt er mogelijk toe dat ze zich gaan afzonderen, iets wat vaak drugsverslaving in de hand werkt.

Niets mis

Het leven van perfect normale kinderen wordt verwoest vanwege een nepstoornis. Het is een sociale ‘stoornis’, aangezien er fysiek niets mis is met de kinderen.

Dat ze niet in het huidige onderwijssysteem passen is juist een voordeel, geen stoornis, besluit Jarvis.

[The Daily Bell]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Het onderwijs is in alles doorgeschoten. Ik heb mijn zoon van school gehaald toen hij klaar was met de middelbare school. Ik vond het welletjes met de staatsonderdrukking. Mijn advies aan hem was dat hij vanaf dat moment kon doen en leren waar zijn gevoel en interesses lagen.

Aangezien hij nog leerplichtig was in NL is hij daarom verhuist naar het buitenland, waar hij zich kon bezighouden met de persoonlijke ontwikkeling en niet met de slaven staatsontwikkeling.

En pillen of druk en muffige klaslokalen? Lekker buiten gaan spelen, je energie opgebruiken en de natuur en jezelf ontdekken, dat was mijn advies.

Gelukkig kwam mijn zoon niet uit een verropt of verscheurd gezin, waar papa en mama het te druk met zichzelf hadden of met clubjes of met kroegen bezig waren of vriendjes en vriendinnetjes belangrijker vonden en die geen nare dingen buiten de deur zochten, die waren lekker thuis en gezellig en lagen niet in een vechtscheiding, want ze hadden samen besloten het kind op te voeden in goede en slechte tijden….Ook daarom had mijn kind geen ‘behoefte’ aan pilletjes.

OneLove
OneLove
6 jaren geleden

Om het een nep aandoening te noemen gaat veel te ver. Het is eerder een gecreëerd probleem en de medicatie, de daarbij horende gecreëerde oplossing. Oftewel, Door middel van suikers en waarschijnlijk vaccinaties, later een hoop geld binnen harken.

Het grootste probleem met ADD en ADHD is het gebrek aan concentratie. Dit levert niet alleen in scholen een probleem op. Buiten school kan het ook helemaal mis gaan. Bij geen concentratie kan je namelijk ook helemaal niets in de gaten houden. Ook kan je haast niets fatsoenlijk afmaken. Dit levert vaak grote sociale en/of financiële problemen op. Dat ze snel aan de drugs raken is vaak ook een pure zoektocht naar medicatie. Vaak onbewust. Als je jezelf iets toedient waar je werkelijk veel beter van wordt ( in één keer wel kunnen concentreren bijvoorbeeld ) , is dat zelfmedicatie.

Dus in de klas geen aandacht door verveling? Echt niet! Volledig gebrek aan concentratie ligt hier ten grondslag. Door het gebrek aan concentratie, komen ook alle prikkels binnen. Dat zijn er ook nogal wat in een klas. Daar wordt je dan onrustig en actief van. Dat actieve is ook meer een reactie op een overdosis aan prikkels.

Aangezien niet alleen de scholen, maar de gehele maatschappij, op concentratie draait. Is het op dit moment echt wel een aandoening. Even voor de duidelijkheid, ik spreek uit ervaring. Bij een nep aandoening bestaat geen medicatie. De medicatie voor AD(H)D werkt daarin tegen (te) goed. Je wordt er niet rustig van, je krijgt er de mogelijkheid tot concentreren van. En geloof me, dat is echt wel een big deal.

Johan Alphons
Johan Alphons
6 jaren geleden

Ik ben nu 66 jaar en vond schooltijd een crime.
Met het internet heb ik meer geleerd dan ik ooit op school zou leren.
Mijn Dochter kon met 3 jaar al typen en in Engels converseren vanwege het spelletje Noddy, met haar handen tekenen deed ze heel mooi, maar op school was ze (met schrijven en rekenen) nogal traag?
Nu heeft ze haar HBO en voldoet ze aan de maatschappelijke status, kan ze zich weer ongedwongen vrij verder ontwikkelen op het internet.

mr slave
mr slave
6 jaren geleden

Niet alleen school is de oorzaak ook de opvoeding is hier onderdeel van. Ouders van nu hebben geen controle over hun kinderen. Vroeger kreeg een een knal voor je kop of een schop onder je reet als je niet luisterden. Maar ja als je dat nu doet dan ga je voor kindermishandeling.

Kinderen van nu kunnen hun energie niet kwijt. Vroeger speelde kinderen buiten tot het avond eten klaar was. Nu komen ze thuis en gaan meteen achter hun pc, tablet, telefoon of spelcomputer zitten en bewegen verder niet. Met als resultaat dat ze langzaam veranderen in tech verslaafde zombies.

Neem je de tech weg dan krijg je meteen ongecontroleerde driftbuien en sommige kinderen zelf helemaal door het lind en dat gedraag word dan adhd genoemd.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x