Homepagina » Buitenaards » Waar kwamen de sterrengoden vandaan?
Waar kwamen de sterrengoden vandaan?

Waar kwamen de sterrengoden vandaan?

Oude beschavingen vereerden sterrengoden die aan het firmament stonden. Al in de piramideteksten wordt melding gemaakt van deze sterrengoden.

De Azteken, Maya’s en Inca’s aanbaden voornamelijk sterrengoden van de Plejaden. Dergelijke tradities werden in Europa tijdens de opkomst van het Christendom fel onderdrukt.

In het tijdperk van de kruistochten begon de Rooms-katholieke Kerk in Frankrijk een campagne tegen de ketters. Deze campagne spreidde zich al snel uit over de rest van het Europese continent. In het Engelse Dorset werd bijvoorbeeld een kerk op de restanten van een pagaans monument gebouwd. Overal in Europa werden de sterrengoden vervangen door het Christendom.

Diego de Landa

Honderden jaren later moesten ook de Europese kolonies in de Nieuwe Wereld eraan geloven. In Mexico bouwden de Spanjaarden de Kathedraal van Mexico-Stad op de plaats van de Grote Piramide van de Azteken. In de Inca-hoofdstad Cuzco werd de Kathedraal van Santo Domingo op de plaats van de Coricancha-tempel gebouwd.

De Spaanse missionaris en inquisiteur Diego de Landa werd naar de Nieuwe Wereld gestuurd teineinde de indianen te bekeren. Hij reisde door Yucatán om alle afgodsbeelden te vernietigen. In 1562 hoorde hij van bekeerde Maya’s die nog steeds sterrengoden vereerden. De Landa beval een Inquisitie in Mani. Hij verbrandde 27 codices (volgens sommigen zelfs 99 keer zo veel) en 5000 afgodsbeelden.

Eerste boek van Henoch

Slechts drie codices hebben dit overleefd en zijn bewaard gebleven. Later schreef de Landa over de vernietiging van de codices:

We vonden een grote hoeveelheid boeken met deze karakters, en aangezien ze niets bevatten dat niet als bijgeloof en leugens van de duivel gezien dient te worden, verbrandden we ze allemaal, wat hun [de Maya’s] buitengewoon bedroefde, en wat hun veel kwelling veroorzaakte.

In zowel de Oude als de Nieuwe Wereld waren er tradities en rituelen voor ingewijden en heersers en tradities en rituelen voor het gewone volk, waar de westerse onderzoekers zich altijd voornamelijk op hebben gericht.

Volgens allegorische teksten in het Eerste boek van Henoch, dat onderdeel uitmaakt van de oud-Israëlitische literatuur, en het Boek van de Hopi kwamen deze sterrengoden naar de aarde met luchtvaartuigen en deelden zij onder meer kennis over landbouw. Volgens verschillende legendes waren het lange witte mannen in lange witte gewaden. Ze werden aanbeden als goden en geassocieerd met puurheid.

Bron: World-mysteries.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rico Orlando schreef:

  De sterrengoden zijn niet anders dan de gevallen engelen. Ze waren wachters en de Bijbel schrijft hier net als het boek van Henoch hier over. Maar ook andere boeken van volken schrijven hierover. Door de gemeenschap met aardse vrouwen zijn hier ook de geweldigen uit die tijd geboren. Dat was de tijd van bouwwerken waar we nu versteld van staan en het zelf amper kunnen bolwerken. Openbaring zegt dat deze tijd weer terugkomt (het zal zijn als in de tijd van Noach) en deze groepering zal als redders worden ontvangen maar ze zullen later hun ware gedaante tonen. Wee de aarde zou ik zeggen.

  1 likes
 • Tom schreef:

  Wanneer mensen blind vertrouwen hebben in de big bang en evolutieleer worden heel veel zaken uitgesloten. Toch denk ik dat niet alles kan worden uitgesloten omdat ik bijvoorbeeld wel in geesten geloof. Maar toch even een link over de goden van vroeger en astrotheology.

  http://www.stellarhousepublishing.com/astrotheology.html

  0 likes
 • garriet60 schreef:

  dit krijg je als mensen blind zijn van de zo genaamde god,s tekenen zijn maar 4 hersen stammen te weinig in hun macht hadden zij warennamelijk godsdienstwaanzinnigen .dit was hun god een andere god mocht er niet bestaan daarom moest het vernieticht worden .

  0 likes
 • Frits schreef:

  Zolang we blijven denken dat de aarde het centrum is van intelligentie, zoang zullen we dom blijven.
  Het is niet voor niets dat de aarde gavangen is en we niet verder kunnen.
  De mens denkt dat het het meest denkende is dat er bestaat, fout.
  De mens denkt dat het inelligent is, fout.
  Als men denkt intelligent te zijn, zijn er geen oorlogen.
  Het zijn geeft strijd zodat je je kunt ontwikkelen.
  Geen oorlog: strijd met je denken.

  0 likes
 • Knn schreef:

  Het christendom, de islam en t jodendom hebben een hoop verwoest in hun veldtocht om mensen hun geloof op te dringen. Kreeg zelfs vandaag twee refo’s aan de deur met een wachttoren-vodje. -_-

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Door het Christendom zijn wij nu een behoorlijk aantal super belangrijke stukken kwijt, die TEGEN het Christendom pleiten.En daarmee is de kennis van veel dingen verloren gegaan.Alles om de macht voor een paar graaiers die het volk slaafs willen houden.Met een boek die je gelijk met één vraag wegblaast.God had alles toch geschapen??Maar wie heeft God dan geschapen??AARDS TUIG!!En het smoesje dat God altijd al heeft bestaan is de domste ooit bedacht.En dat boekje zegt ook nog eens dat alleen de aarde bewoond is gemaakt.Egoïsme ten top.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3381574/2013/01/23/Hoogleraar-Meteoriet-bewijst-dat-aliens-bestaan.dhtml

  0 likes
 • sara schreef:

  Er is helemaal niets vernietigd volgens ingewijden o.a. uitgetreden jezuieten is alles naar Rome gebracht en vervolgens opgeborgen in de catacomben van t vaticaan en in de bibliotheek. Wij moeten denken dat alles is vernietigd! Het wordt al eeuwen nauwkeurig bestudeerd zonder vervelende pottekijkers ( de sheeple)

  0 likes
 • Anoniem schreef:

  God was een buitenaards wezen? En het bovennatuurlijke dan? Is het bovennatuurlijke dan onzin? En wie was Jezus Christus dan? Was Jezus Christus dan ook een buitenaards wezen?

  0 likes
 • Alaay schreef:

  Indien de Indianen inderdaad door Aliens werden onderwezen (in de landbouw bvb), dan zijn ze vreselijk in de steek gelaten door deze Aliens. Deze Omaardlingen komen dan erg onbetrouwbaar over…

  0 likes
 • Jer schreef:

  De grootste misleiding van de duivel is dat hij mensen laat geloven dat hij de God is van deze wereld. In feite aanbidden de 4 grootste religies hier op aarde, de Christendom, Jodendom, de Katholieken en de Islam de duivel.

  Deze 4 religies hebben de meeste chaos veroorzaakt. Hoe dom ben je dan om te geloven dat wij de enige levensvorm van het universum zijn, terwijl er miljarden oneindige sterrenstelsels bestaan. Elk planeet of wereld heeft zijn eigen natuurwetten. Hoe durven ze dan te oordelen dat wij alleen zijn. Onderschat nooit de kracht van moedernatuur en haar wetten zoals de Bron ook wel God genoemd van al Dat Is het gecreeerd heeft. En zeggen dat God boos kan worden en oordeelt over de mensen. Sorry hoor, God (de Bron van Al Dat Is) kan nooit boos worden, omdat het de bron van liefde is. Als God de bron van liefde is zal God ook nooit oordelen en boos worden op de mensen. Waar liefde is, is er ook geen oordelen en boosheid. Dus, ze moeten oprotten met hun egoisme en hun EGO gedachte en zogenaamd zeggen dat je vanuit je hart moet gaan leven. Lekker schijnheilig. Noem je dat vanuit je hart leven? Nu ook hoe de wereld er aan toe gaat door de eeuwen heen. Nee, ze leven vanuit hun EGO en niet het hart. Anders oordeel je ook niet over anderen.

  Ik wou dit al zo lang plaatsen, tot dat ik dit artikel las.

  0 likes
 • Thrive movement schreef:

  [quote name=”Anoniem”]God was een buitenaards wezen? En het bovennatuurlijke dan? Is het bovennatuurlijke dan onzin? En wie was Jezus Christus dan? Was Jezus Christus dan ook een buitenaards wezen?[/quote]

  Kijk hier eens rond:
  Prepare for Disclosure! A Message from Lord Sananda through Elizabeth Trutwin, February 1, 2013
  http://elizabethtrutwin.org/messages/

  Waarheidsgehalte: GEEN ideeeee!
  We mogen het alleen maar hopen…:-)
  Volgens haar is Lord Sananda, the Higher Self of Jesus.

  Een andere interessante site is:

  The Wes Penre Papers
  The Third Level of Learning
  Paper #2: In Wait for Things to Come!
  http://wespenre.com/3/paper02-in-wait-for-things-to-come.htm

  Sterkte 🙂

  0 likes
 • enkidoe schreef:

  [quote name=”Jer”]De grootste misleiding van de duivel is dat hij mensen laat geloven dat hij de God is van deze wereld. In feite aanbidden de 4 grootste religies hier op aarde, de Christendom, Jodendom, de Katholieken en de Islam de duivel.
  quote]

  Onzin, hoe kun je de vredelievende, menselijke boodschap van Christus(zonnegod) zien als een boodschap van de duivel en deze vergelijken met de boodschap van maangod/duivel aanbidder mohammed?

  0 likes
 • Jeseah schreef:

  [quote name=”enkidoe”][quote name=”Jer”]De grootste misleiding van de duivel is dat hij mensen laat geloven dat hij de God is van deze wereld. In feite aanbidden de 4 grootste religies hier op aarde, de Christendom, Jodendom, de Katholieken en de Islam de duivel.
  quote]

  Onzin, hoe kun je de vredelievende, menselijke boodschap van Christus(zonnegod) zien als een boodschap van de duivel en deze vergelijken met de boodschap van maangod/duivel aanbidder mohammed?[/quote]

  Voor beiden, waak ervoor alle aanhangers van een bepaalde religie op 1 hoop te gooien.Zoals het volk nu misleid wordt door de regeringen, zo wordt/werd het volk misleid door religies.Het gaat om hen die macht wensen uit te oefenen via geloof of regering ten behoeve van zichzelf en eigen doelen.Dan kun je beter zoete woordjes gebruiken toch?
  Vliegen vang je met honing en niet met azijn.
  Overal de bewering: we zijn allemaal gelijk.Echter de “leiders” hebben een bevoorrechte positie die ze niet graag opgeven.
  Wanneer waarheid wordt verdraait om die verkregen macht te behouden vliegt de zogenaamde gelijkheid het raam uit.
  Het wordt tijd voor natuurlijk leiderschap ipv geboren worden binnen “bevoorrechte” families en opgeleid worden tot leider, of binnen een gelovige familie geboren worden en daarom automatisch verplicht zijn die religie aan te hangen.Dat strookt niet echt met vrije wil toch?

  0 likes
 • Ronald Soeverein Men schreef:

  Het ziet er dus naar uit dat ene meneer Von Däniken misschien toch gelijk gaat krijgen met zijn boeken zoals; Waren de Goden Kosmonauten en de vervolgen hierop. Ook op you tube staan leuek en interssante filmpjes van deze man o.a. hoe de vliegtuigjes kunnen vliegen die bij de Maya-tempels zijn gevopnden terwijl ze alle normen van de aerodynamiek tegenspreken! Als je logisch nadenkt en weet dat er meerdere melkwegstelsels zijn waar intelligent leven mogelijk is dan besef je dat wij niet de enige intelligentie kunnen zijn. Door de eeuwen heen en d.m.v. volksverhaelen en opgeschreven documentatie uit die periodes blijkt dat wij al meerdere malen bezocht zijn door deze ,Goden,!

  0 likes
 • enkidoe schreef:

  [quote name=”Jeseah”][quote name=”enkidoe”][quote name=”Jer”]De grootste misleiding van de duivel is dat hij mensen laat geloven dat hij de God is van deze wereld. In feite aanbidden de 4 grootste religies hier op aarde, de Christendom, Jodendom, de Katholieken en de Islam de duivel.
  quote]

  Onzin, hoe kun je de vredelievende, menselijke boodschap van Christus(zonnegod) zien als een boodschap van de duivel en deze vergelijken met de boodschap van maangod/duivel aanbidder mohammed?[/quote]

  Voor beiden, waak ervoor alle aanhangers van een bepaalde religie op 1 hoop te gooien.Zoals het volk nu misleid wordt door de regeringen, zo wordt/werd het volk misleid door religies.Het gaat om hen die macht wensen uit te oefenen via geloof of regering ten behoeve van zichzelf en eigen doelen.Dan kun je beter zoete woordjes gebruiken toch?
  Vliegen vang je met honing en niet met azijn.
  Overal de bewering: we zijn allemaal gelijk.Echter de “leiders” hebben een bevoorrechte positie die ze niet graag opgeven.
  Wanneer waarheid wordt verdraait om die verkregen macht te behouden vliegt de zogenaamde gelijkheid het raam uit.
  Het wordt tijd voor natuurlijk leiderschap ipv geboren worden binnen “bevoorrechte” families en opgeleid worden tot leider, of binnen een gelovige familie geboren worden en daarom automatisch verplicht zijn die religie aan te hangen.Dat strookt niet echt met vrije wil toch?[/quote]

  Klopt, maar dat is wel een hele andere discussie. Het is een feit dat de boodschap van Christus een van verlichting en vrede is, die van mohamed is er een van onderdrukking, moord en doodslag.

  0 likes
 • enkidoe schreef:

  Ik heb trouwens het boek van Henoch hier in de kast staan, kan me niet herinneren dat er over buitenaardsen gesproken wordt

  0 likes
 • Jer schreef:

  [quote name=”Jeseah”][quote name=”enkidoe”][quote name=”Jer”]De grootste misleiding van de duivel is dat hij mensen laat geloven dat hij de God is van deze wereld. In feite aanbidden de 4 grootste religies hier op aarde, de Christendom, Jodendom, de Katholieken en de Islam de duivel.
  quote]

  Onzin, hoe kun je de vredelievende, menselijke boodschap van Christus(zonnegod) zien als een boodschap van de duivel en deze vergelijken met de boodschap van maangod/duivel aanbidder mohammed?[/quote]

  Voor beiden, waak ervoor alle aanhangers van een bepaalde religie op 1 hoop te gooien.Zoals het volk nu misleid wordt door de regeringen, zo wordt/werd het volk misleid door religies.Het gaat om hen die macht wensen uit te oefenen via geloof of regering ten behoeve van zichzelf en eigen doelen.Dan kun je beter zoete woordjes gebruiken toch?
  Vliegen vang je met honing en niet met azijn.
  Overal de bewering: we zijn allemaal gelijk.Echter de “leiders” hebben een bevoorrechte positie die ze niet graag opgeven.
  Wanneer waarheid wordt verdraait om die verkregen macht te behouden vliegt de zogenaamde gelijkheid het raam uit.
  Het wordt tijd voor natuurlijk leiderschap ipv geboren worden binnen “bevoorrechte” families en opgeleid worden tot leider, of binnen een gelovige familie geboren worden en daarom automatisch verplicht zijn die religie aan te hangen.Dat strookt niet echt met vrije wil toch?[/quote]

  Klopt. religies financeren natuurlijk ook de elite, omdat de elite in het verre verleden het opgezet heeft. Ook zorgen ze voor verdeeldheid. Maar de meeste misbruiken hun geloof ook. Misschien had ik het anders moeten verwoorden in de eerste alinea van mijn reactie. Maar op een dag verenigen we allemaal samen, omdat we in feite allen 1 zijn.

  0 likes
 • Triniteit schreef:

  De Azteken, Maya’s en Inca’s enz.
  wisten wel dat hun goden incarneerde in hun. via zwarte/gekleurde energy lichamen die uit de bovenwereld komen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  griepseizoen

  Heel opmerkelijk: géén griepseizoen op zuidelijk halfrond. Hoe kan dat?

  In Zuid-Afrika begint het griepseizoen al 36 ...

  duitse

  Het tij keert: Duitse volk zegt massaal ‘nein’ tegen beperkingen

  Afgelopen weekend demonstreerden tienduizenden mensen (de schattingen ...

  >