Buitenaards

Waar kwamen de sterrengoden vandaan?

Help mee door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oude beschavingen vereerden sterrengoden die aan het firmament stonden. Al in de piramideteksten wordt melding gemaakt van deze sterrengoden.

De Azteken, Maya’s en Inca’s aanbaden voornamelijk sterrengoden van de Plejaden. Dergelijke tradities werden in Europa tijdens de opkomst van het Christendom fel onderdrukt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In het tijdperk van de kruistochten begon de Rooms-katholieke Kerk in Frankrijk een campagne tegen de ketters. Deze campagne spreidde zich al snel uit over de rest van het Europese continent. In het Engelse Dorset werd bijvoorbeeld een kerk op de restanten van een pagaans monument gebouwd. Overal in Europa werden de sterrengoden vervangen door het Christendom.

Diego de Landa

Honderden jaren later moesten ook de Europese kolonies in de Nieuwe Wereld eraan geloven. In Mexico bouwden de Spanjaarden de Kathedraal van Mexico-Stad op de plaats van de Grote Piramide van de Azteken. In de Inca-hoofdstad Cuzco werd de Kathedraal van Santo Domingo op de plaats van de Coricancha-tempel gebouwd.

De Spaanse missionaris en inquisiteur Diego de Landa werd naar de Nieuwe Wereld gestuurd teineinde de indianen te bekeren. Hij reisde door Yucatán om alle afgodsbeelden te vernietigen. In 1562 hoorde hij van bekeerde Maya’s die nog steeds sterrengoden vereerden. De Landa beval een Inquisitie in Mani. Hij verbrandde 27 codices (volgens sommigen zelfs 99 keer zo veel) en 5000 afgodsbeelden.

Eerste boek van Henoch

Slechts drie codices hebben dit overleefd en zijn bewaard gebleven. Later schreef de Landa over de vernietiging van de codices:

We vonden een grote hoeveelheid boeken met deze karakters, en aangezien ze niets bevatten dat niet als bijgeloof en leugens van de duivel gezien dient te worden, verbrandden we ze allemaal, wat hun [de Maya’s] buitengewoon bedroefde, en wat hun veel kwelling veroorzaakte.

In zowel de Oude als de Nieuwe Wereld waren er tradities en rituelen voor ingewijden en heersers en tradities en rituelen voor het gewone volk, waar de westerse onderzoekers zich altijd voornamelijk op hebben gericht.

Volgens allegorische teksten in het Eerste boek van Henoch, dat onderdeel uitmaakt van de oud-Israëlitische literatuur, en het Boek van de Hopi kwamen deze sterrengoden naar de aarde met luchtvaartuigen en deelden zij onder meer kennis over landbouw. Volgens verschillende legendes waren het lange witte mannen in lange witte gewaden. Ze werden aanbeden als goden en geassocieerd met puurheid.

Bron: World-mysteries.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tom
Tom
11 jaren geleden

Wanneer mensen blind vertrouwen hebben in de big bang en evolutieleer worden heel veel zaken uitgesloten. Toch denk ik dat niet alles kan worden uitgesloten omdat ik bijvoorbeeld wel in geesten geloof. Maar toch even een link over de goden van vroeger en astrotheology.

http://www.stellarhousepublishing.com/astrotheology.html

garriet60
garriet60
11 jaren geleden

dit krijg je als mensen blind zijn van de zo genaamde god,s tekenen zijn maar 4 hersen stammen te weinig in hun macht hadden zij warennamelijk godsdienstwaanzinnigen .dit was hun god een andere god mocht er niet bestaan daarom moest het vernieticht worden .

Frits
Frits
11 jaren geleden

Zolang we blijven denken dat de aarde het centrum is van intelligentie, zoang zullen we dom blijven.
Het is niet voor niets dat de aarde gavangen is en we niet verder kunnen.
De mens denkt dat het het meest denkende is dat er bestaat, fout.
De mens denkt dat het inelligent is, fout.
Als men denkt intelligent te zijn, zijn er geen oorlogen.
Het zijn geeft strijd zodat je je kunt ontwikkelen.
Geen oorlog: strijd met je denken.

Knn
Knn
11 jaren geleden

Het christendom, de islam en t jodendom hebben een hoop verwoest in hun veldtocht om mensen hun geloof op te dringen. Kreeg zelfs vandaag twee refo’s aan de deur met een wachttoren-vodje. -_-

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x