Homepagina » Buitenland » De ongemakkelijke waarheid over de verschrikkelijke Australische bosbranden
australische

De ongemakkelijke waarheid over de verschrikkelijke Australische bosbranden

De Australische bosbranden zijn verschrikkelijk. Tientallen huizen en miljoenen hectare grond zijn verwoest. Een half miljard dieren zijn levend verbrand.

En dat allemaal vanwege klimaatverandering. Toch?

“Laat er geen misverstand over bestaan; de tragedie die zich voltrekt in Australië wordt veroorzaakt door klimaatverandering,” aldus actrice Jennifer Aniston bij de Golden Globes.

Aangestoken

En MIT Technology Review kopte: ‘Ja, klimaatverandering verergert de Australische branden’.

Al wekenlang worden we via de media gebombardeerd met dergelijke uitspraken.

Wat blijkt? Het grootste deel van de bosbranden is aangestoken.

De politie houdt er nu ernstig rekening mee dat de verwoesting die is aangericht door de bosbranden, het gevolg is van brandstichting, zoals blijkt uit deze tweet:

Bijna 200 arrestaties

Het Australische persbureau AAP liet weten dat er in de afgelopen maanden al bijna 200 mensen zijn gearresteerd door de politie voor het aansteken van bosbranden.

Veel van de brandstichters waren vakantie vierende tieners.

Paul Read, mededirecteur van het Australische nationale centrum voor onderzoek naar bosbranden en brandstichting, zei dat naar schatting 85 procent van bosbranden het gevolg is van brandstichting.

Een andere belangrijke reden waarom de branden nu zo hevig zijn, is dat groen beleid ervoor heeft gezorgd dat er niet meer preventief mag worden gebrand.

Ongewijzigd

Hierbij zet men gedurende de koelere maanden stukken grond in brand, zodat de onvermijdelijke bosbranden in de zomer minder heftig zijn.

De groenen wezen bomen aan als koolstofreservoir. Australiërs mochten ze niet langer kappen om branden tegen te houden.

Het gevolg is dat de bosbranden zich nu veel sneller en gemakkelijker verspreiden.

De groene wetten verergerden de bosbranden in 2009, maar bleven sindsdien ongewijzigd.

Belangrijkste redenen

Dus de groene beweging die beweert dat u en ik verantwoordelijk zijn voor een verergering van de bosbranden vanwege onze CO2-uitstoot, is zelf verantwoordelijk voor een verergering van de bosbranden.

Diezelfde groene beweging is ook verantwoordelijk voor de dood van een half miljard dieren.

Resumerend: de belangrijkste redenen voor een verergering van de bosbranden zijn brandstichting en milieubeleid.

De media besteden nauwelijks aandacht aan deze factoren.

Leugens

De mensen die zeggen dat klimaatverandering de bosbranden verergert, worden keer op keer betrapt op leugens.

Het zijn dezelfde soort mensen die aan het einde van de jaren zeventig beweerden dat er een ijstijd op komst was en die in 2004 voorspelden dat Europese steden rond 2020 overstroomd zouden zijn.

Het zijn mensen als Paul Ehrlich, die voorspelde dat in de jaren tachtig honderden miljoenen mensen zouden sterven als gevolg van falende oogsten.

En het zijn mensen als Al Gore, die voorspelde dat de Noordpool in 2013 ’s zomers ijsvrij zou zijn.

Er is niets van terechtgekomen.

Het doel van klimaatbeleid

Nu doet een Zweedse klimaattiener dezelfde soort uitspraken.

En ze kan rekenen op steun van mensen als Leonardi DiCaprio, die de wereld rondvliegt in privéjets om milieuprijzen in ontvangst te nemen en die op enorme, brandstofslurpende jachten van oliemiljardairs uit het Midden-Oosten verblijft.

Ook kan ze rekenen op steun van prins Harry en Meghan Markle, een stel dat in slechts 11 dagen tijd vier keer met een privéjet vloog om een feestje van Elton John bij te kunnen wonen.

De klimaattiener kan verder rekenen op steun van Arnold Schwarzenegger, een man die een garage vol met muscle cars en tanks heeft.

Klimaatbeleid is niet bedoeld om het klimaat te beheersen, maar om u te beheersen.Vind je dit leuk? Deel het dan met iedereen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Die laatste zin is de kern. Klimaatbeleid is niet bedoeld om het klimaat te beheersen, maar om u en mij te beheersen. Het klimaat KAN zich ook niet laten beheersen. Mensen wel. Die kun je alles wijsmaken. Als je dingen maar vaak genoeg zegt.

  27 likes
 2. De groene wetten verergerden de bosbranden in 2009, maar bleven sindsdien ongewijzigd.

  De media besteden nauwelijks aandacht aan deze factoren.

  Het is altijd het zelfde liedje, liegen en bedriegen om mensen angst en een schuldgevoel aan te praten. Wanner gaan mensen dat nou eens zien ?

  Dan zouden een Leonardi DiCaprio of zo’n Greta Thunberg gewoon in hun gezicht uitgelachen worden en dat verdienen ze ook !

  18 likes
 3. Desondanks al deze waarheden blijft de ‘klmaatreligie’ gewoon groeien…

  12 likes
  • @GevanK, of het is gewoon paniek omdat het steeds meer doorzien wordt. De elite is in feite de macht al kwijt. Ze proberen zich alleen letterlijk met alle macht vast te houden maar het brokkelt alleen maar af. Dan is het geen machtsbeleid meer maar pure paniek. Ze hebben alleen maar macht als het geheim blijft en niemand er van weet. Er komen echter steeds meer berichten over hoe fake het is. Dan komt het aan het daglicht en raken ze steeds meer in paniek. En die zogenaamde Hollywood sterren zijn stuk voor stuk iluminati. Heel Hollywood is een iluminati bolwerk. Als je de berichten daarover leest dan wordt er niemand een ‘ster’ zonder lid van de iluminati te worden. Maar sterren kunnen vallen of doven. Er zijn dan al berichten geweest waarin gezegd werd dat mensen straks geschokt zullen zijn als blijkt dat hun favoriete ster betrokken is bij pedofilie en satanische rituelen.

   9 likes
 4. mooi ook die verbolgenheid gisteren (bij de gevestigde media) over het feit dat zelfs de Australische regering de klimaatverandering niet als schuldige benoemd. Jammer alleen dat mensen met herseninhoud zo ver bij ons vandaan zitten.

  12 likes
 5. Your governments have more than enough resources to download gallons and gallons at a time onto these burning landscapes, yet, it suits not their purposes. The powers that assume they are running the show have influence over all governments … Make no mistake about that.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...

mondkapjes

Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht

Het gebruik van mondkapjes is lang niet ...