Bewustzijn

We zijn verslaafd geraakt aan een constante prikkeling van onze zintuigen. Zo verbeter je eenvoudig je concentratie en focus

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer mensen hebben te kampen met concentratieproblemen. Het is een groeiend probleem in een tijdperk van afleiding.

Snel een mailtje lezen of beantwoorden, een sms’je sturen, een update op Facebook posten; de enorme toestroom van informatie gaat ten koste van je concentratie en productiviteit, zo heeft psycholoog Larry Rosen van de California State University vastgesteld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Deze overmaat aan informatie leidt volgens de hoogleraar onherroepelijk tot slaap- en concentratieproblemen en stress.

Het lijkt wel of we verslaafd zijn geraakt aan een constante prikkeling van onze zintuigen.

Concentratieproblemen

Concentratieproblemen kunnen leiden tot afdwalende gedachten op het werk, uitstelgedrag en motivatieproblemen.

Je zult merken dat je je niet goed kunt concentreren op bepaalde dingen die je in het dagelijks leven moet doen.

Het kost je enorm veel energie en moeite om je te blijven focussen op wat je op dat moment aan het doen bent. En omdat het je niet lukt ben je vaak prikkelbaar en niet te genieten.

Wanneer je last hebt van concentratieproblemen, merk je dat je moeilijk je aandacht bij een bepaalde taak kunt houden. Je hebt moeite met ordenen en overzicht houden.

Concentratieproblemen zijn ook een symptoom van stress en spanningen. Je kunt daarnaast last hebben van concentratieproblemen omdat je gewoonweg depressief bent, relatieproblemen hebt of last hebt van een burn-out.

Zonder motivatie is het niet gemakkelijk om je te concentreren. Door deze problemen kun je erg ontmoedigd raken. Je laat je leven dan eigenlijk leiden door anderen. Zij bepalen wat je moet doen en dat is niet prettig.

Eenvoudige oplossing

Gelukkig zijn er oplossingen. Onderzoekers van het Recognition and Prevention Program (RAP) in New York hebben bijvoorbeeld ontdekt dat visolie helpt tegen concentratieproblemen.

En in Engeland is onderzoek gedaan waaruit blijkt dat flavonoïden, antioxidanten die zich van nature in plantaardige producten bevinden, ervoor zorgen dat je beter je aandacht ergens bij kunt houden.

Wat daarnaast helpt is positief denken. Dr. Paul Hammerness en Margaret Moore voerden onderzoek uit naar productiviteit en de hersenen en kwamen tot de conclusie dat negatieve gevoelens ervoor zorgen dat je snel afgeleid bent.

Er is ook een eenvoudige oplossing. Door middel van hypnose kun je je concentratievermogen een flinke boost geven door een sterke concentratie en focus te ontwikkelen en zo je prestaties te bevorderen.

Geweldige groei

Uiteindelijk speelt het zich allemaal in je hoofd af, de plek waar externe prikkels en signalen bij elkaar komen. De één kan er beter mee omgaan dan de ander.

De hypnosesessie zal je helpen om meester te worden van je eigen concentratie en focus. Je zult merken dat je niet meer afgeleid wordt van de doelen die je jezelf hebt gesteld. Je ervaart bovendien een geweldige groei op het gebied van creativiteit en inzet.

Wil jij jouw concentratie ook verbeteren en concentratieproblemen definitief vaarwel zeggen? Beluister dan nu hier deze hypnosesessie.

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button