CoronaMens en Dier

Beoogd premier Plasterk verdiende miljoenen met mRNA-vaccins

Help mee door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!

Ronald Plasterk, die in beeld is als beoogd minister-president, richtte in 2018 Frame Cancer Therapeutics op, een bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van een mRNA-vaccin voor kankerpatiënten.

Hij verkocht het bedrijf in 2022 voor 32 miljoen euro aan het Duitse biotechbedrijf CureVac. Hoeveel hij voor de verkoop heeft gekregen is niet bekend, maar dat het om meerdere miljoenen gaat, staat buiten kijf, schreef magazine Manners eerder.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
8,6 miljoen

In 2015 investeerde de Bill & Melinda Gates Foundation 52 miljoen dollar in CureVac. Het geld ging onder meer naar projecten rond de ontwikkeling van vaccins gebaseerd op het mRNA-platform van het bedrijf.

Het bedrijf ontwikkelde een coronavaccin, maar dat bleek voor slechts 47 procent ‘effectief’. Minister Hugo de Jonge bestelde voor Nederland 8,6 miljoen coronavaccins van CureVac en betaalde daar 86 miljoen euro voor, becijferde oud-Kamerlid Tunahan Kuzu. “Dat is lekker cashen voor de Big Pharma,” zei hij.

Musk

De vaccinmachines voor CureVac werden dan weer gebouwd door Elon Musk, die het bedrijf geld gaf om een mRNA-vaccin tegen corona te ontwikkelen. Hij zei overigens dat hij het coronavaccin zelf niet zou nemen.

Verschillende bronnen hebben gezegd dat Plasterk in beeld is als minister-president. Zij noemen hem als de meest waarschijnlijke kandidaat voor het Torentje, om het extraparlementaire kabinet te gaan leiden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petrus
Petrus
4 dagen geleden

Lulletje Rozenwater op die plek zetten is logisch. Want met zijn financiële verdachte handelingen is hij makkelijk onder de duim te houden door het WEF kartel.

charlie
charlie
4 dagen geleden

Oww das super pech ik laat me niet regeren en vooral niet door sociopaten en psychopaten die graag regeren over het leven van een ander , ik heb al een ware Koning Yeshua Koning der koningen die spoedig komt om de kwaadaardige hun beloning te geven , pia rutte willem maximoe en alen die onder hun koning een eed hebben af gelegd

Overlevering van toen..
Overlevering van toen..
4 dagen geleden

Zo ziet men maar weer wat men ook zogenaamd kiest het opperhoofd bepaald en het “loon”slavenvolk heeft niets te kiezen, die moeten enkel gehoorzamen aan de dictatuur van dat opperhoofd en zijn vazallen dewelke zich regering noemen!

Prikkienie
Prikkienie
4 dagen geleden

Nou daar zijn we dan mooi klaar mee, met deze gast!!

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x