Natuur en Milieu

Grenzen zijn zo gesteld dat er niet aan voldaan kán worden. Zo bizar zijn de stikstofmaatregelen van het kabinet

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens het kabinet is er sprake van een stikstofcrisis. Onlangs werden er ingrijpende stikstofmaatregelen aangekondigd om de problemen het hoofd te bieden.

De overheid denkt dat de natuur ‘gered’ is als we de uitstoot van stikstof aan banden leggen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De grenzen blijken echter zo te zijn gesteld dat er niet aan voldaan kán worden, schrijven oud-bestuurslid van CDA Gelderland Quinten Pluymaekers en een aantal medeondertekenaars in een opiniestuk voor het Brabants Dagblad.

Rottumerplaat

Op de Deurnese Peel mag als gevolg van de stikstofmaatregelen nog maar 5,5 kilo stikstof per hectare neerdalen.

Zelfs als je alle veehouderijen en fabrieken in Noord-Brabant sluit en er geen auto’s meer rijden, dan zou het nog niet lukken om die waarde te halen.

Op het onbewoonde Rottumerplaat, waar geen snelwegen of veehouderijen zijn, komt al zo’n 14 kilo per hectare neer.

70 procent of meer

Bovendien zijn de waardes vastgesteld aan de hand van berekeningen met een onzekerheidsmarge die oploopt tot 70 procent of meer.

Dit soort grenswaardes is dan weer een vrijbrief voor verdere maatregelen.

De auteurs stellen vast: “Dat is het natuurbeleid anno 2019. Een ongefundeerde stikstofuitstoot, doelstellingen die per definitie onhaalbaar zijn en beleid gebaseerd op een model dat misschien in de verte iets met de werkelijkheid te maken heeft.”

[BD]

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
4 jaren geleden

Als je beseft dat e.e.a. puur is bedoeld om de economie te slopen, de boeren te verdrijven uit Nederland, of dwingen te stoppen en dat burgers in het algemeen in het nauw gedreven en geplunderd moeten worden, zodat zij in alle onmacht de waanzinnige maatregelen zonder morren zullen omarmen. Er zijn plannen voor Nederland die niet het volk doch alleen de elite ten dienste zijn. Energietransitie en klimaatgekte is puur en alleen bedoeld om hun plannen te kunnen verwezenlijken.

Om ruimte te maken voor het nieuwe Nederland Europoort is een aantal crises uitgevonden onder de “klimaatparaplu”. Nederland moet afhankelijk worden gemaakt. Afhankelijk van voedselimporten, van energie-importen en van de transito-economie. En afhankelijk van de overheid en haar bestedingen. De stikstofcrisis moet grond vrijmaken voor woningbouw, infrastructuur en industrieel gebruik. Voor “natuurgebied”, windmolens en zonneparken. De CO2 crisis is bedoeld voor de zogenaamde “gasuitstap”. De pensioenfondsen crisis is voorzien om dat alles mee te financieren. De woningbouwcrisis is bedoeld om koopprijzen en huren omhoog te stuwen en daarmee het besteedbaar inkomen van de werkende en middenklasse te verkleinen. Met als resultaat dat “de overheid” alle macht naar zich toe kan trekken, omdat iedereen er dan ook zichtbaar afhankelijk van is. De middenklasse is al zo goed als geëlimineerd.

Wordt hier alsnog het communisme ingevoerd?

Dat is al aan de gang en we zijn al dik over de helft. Centralisatie, eliminatie van de middenklasse en afhankelijkheid van de overheid zijn de sleutelwoorden van het communisme en de bouwstenen van het toekomstige Nederland. We zien het voor onze ogen gebeuren, maar niemand die er iets aan doet. Tot het te laat is, want dan kúnnen we er niets meer aan doen. Over het soevereine Nederland hoeven we al lang niet meer te praten, gezien het opvolgen van Brusselse oekazes. Maar het is blijkbaar niet genoeg. Nederlanders moeten verpauperen om de drempel voor immigratie te verlagen.

Want 20 miljoen op termijn zal ook wel niet genoeg zijn.

Bron: herstelderepubliek.nl

duitinzakje
duitinzakje
4 jaren geleden

Wat volgens mij een veel grotere impact heeft op onze natuur is de bevolkingsaangroei met een middelgrote stad jaarlijks. En dat vooral door immigratie. Maar hier zal de overheid wel niets tegen doen. Mag ook niet van de globalisten.

In de jaren zestig en zeventig werd autochtone Nederlanders moreel opgedrongen aan geboortebeperking te doen om de wereld van overbevolking te redden. Tegelijkertijd werden de deuren opengezet voor immigranten. Het is van de zotte! En als mensen riepen dat we niet nog meer mensen aan kunnen waren de activistische voorstanders er als de kippen bij om te roepen dat Nederland nog lang niet vol was.

Al die mensen moeten wonen, eten, zijn in beweging, gaan op reis…. Laat men maar eens doorrekenen wat dat voor impact heeft, zou ik zo denken.

Loekie
Loekie
4 jaren geleden

@Willem:”…maar de jeugd/kinderen enz daarvoor wordt het een hel…”
Het is anders diezelfde jeugd die er het hardste voor schreeuwt.
Probeer er met die jeugd maar eens een discussie over te hebben.

joep
joep
4 jaren geleden

Alles wat er hier wordt geschreven komt niet helemaal naar buiten . Wij hebben een k…t Regering jammer om te zeggen helaas ..ook ik ben al ruim 2 jaar op mijn rest van het Pensioen het wachten . maar zelf die Geluk zoekers en verkrachters van onze kinderen en onze vrouwen krijgen van de overheid Geld en een hand boven hun hoofden gehouden .. en de rasechte Nederlander die bestaan niet wel voor de Eliete is er genoeg Vertier .. Aan alles komt een eind voor ieder een Naakt geboren Naakt naar de hel of hemel ..

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x