Homepagina » Natuur en Milieu » Grenzen zijn zo gesteld dat er niet aan voldaan kán worden. Zo bizar zijn de stikstofmaatregelen van het kabinet
stikstofmaatregelen
Foto: Steven Lek CC BY-SA 4.0 Wikimedia Commons

Grenzen zijn zo gesteld dat er niet aan voldaan kán worden. Zo bizar zijn de stikstofmaatregelen van het kabinet

Volgens het kabinet is er sprake van een stikstofcrisis. Onlangs werden er ingrijpende stikstofmaatregelen aangekondigd om de problemen het hoofd te bieden.

De overheid denkt dat de natuur ‘gered’ is als we de uitstoot van stikstof aan banden leggen.

De grenzen blijken echter zo te zijn gesteld dat er niet aan voldaan kán worden, schrijven oud-bestuurslid van CDA Gelderland Quinten Pluymaekers en een aantal medeondertekenaars in een opiniestuk voor het Brabants Dagblad.

Rottumerplaat

Op de Deurnese Peel mag als gevolg van de stikstofmaatregelen nog maar 5,5 kilo stikstof per hectare neerdalen.

Zelfs als je alle veehouderijen en fabrieken in Noord-Brabant sluit en er geen auto’s meer rijden, dan zou het nog niet lukken om die waarde te halen.

Op het onbewoonde Rottumerplaat, waar geen snelwegen of veehouderijen zijn, komt al zo’n 14 kilo per hectare neer.

70 procent of meer

Bovendien zijn de waardes vastgesteld aan de hand van berekeningen met een onzekerheidsmarge die oploopt tot 70 procent of meer.

Dit soort grenswaardes is dan weer een vrijbrief voor verdere maatregelen.

De auteurs stellen vast: “Dat is het natuurbeleid anno 2019. Een ongefundeerde stikstofuitstoot, doelstellingen die per definitie onhaalbaar zijn en beleid gebaseerd op een model dat misschien in de verte iets met de werkelijkheid te maken heeft.”

[BD]

 Vind je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Als je beseft dat e.e.a. puur is bedoeld om de economie te slopen, de boeren te verdrijven uit Nederland, of dwingen te stoppen en dat burgers in het algemeen in het nauw gedreven en geplunderd moeten worden, zodat zij in alle onmacht de waanzinnige maatregelen zonder morren zullen omarmen. Er zijn plannen voor Nederland die niet het volk doch alleen de elite ten dienste zijn. Energietransitie en klimaatgekte is puur en alleen bedoeld om hun plannen te kunnen verwezenlijken.

  Om ruimte te maken voor het nieuwe Nederland Europoort is een aantal crises uitgevonden onder de “klimaatparaplu”. Nederland moet afhankelijk worden gemaakt. Afhankelijk van voedselimporten, van energie-importen en van de transito-economie. En afhankelijk van de overheid en haar bestedingen. De stikstofcrisis moet grond vrijmaken voor woningbouw, infrastructuur en industrieel gebruik. Voor “natuurgebied”, windmolens en zonneparken. De CO2 crisis is bedoeld voor de zogenaamde “gasuitstap”. De pensioenfondsen crisis is voorzien om dat alles mee te financieren. De woningbouwcrisis is bedoeld om koopprijzen en huren omhoog te stuwen en daarmee het besteedbaar inkomen van de werkende en middenklasse te verkleinen. Met als resultaat dat “de overheid” alle macht naar zich toe kan trekken, omdat iedereen er dan ook zichtbaar afhankelijk van is. De middenklasse is al zo goed als geëlimineerd.

  Wordt hier alsnog het communisme ingevoerd?

  Dat is al aan de gang en we zijn al dik over de helft. Centralisatie, eliminatie van de middenklasse en afhankelijkheid van de overheid zijn de sleutelwoorden van het communisme en de bouwstenen van het toekomstige Nederland. We zien het voor onze ogen gebeuren, maar niemand die er iets aan doet. Tot het te laat is, want dan kúnnen we er niets meer aan doen. Over het soevereine Nederland hoeven we al lang niet meer te praten, gezien het opvolgen van Brusselse oekazes. Maar het is blijkbaar niet genoeg. Nederlanders moeten verpauperen om de drempel voor immigratie te verlagen.

  Want 20 miljoen op termijn zal ook wel niet genoeg zijn.

  Bron: herstelderepubliek.nl

  26 likes
 2. Wat volgens mij een veel grotere impact heeft op onze natuur is de bevolkingsaangroei met een middelgrote stad jaarlijks. En dat vooral door immigratie. Maar hier zal de overheid wel niets tegen doen. Mag ook niet van de globalisten.

  In de jaren zestig en zeventig werd autochtone Nederlanders moreel opgedrongen aan geboortebeperking te doen om de wereld van overbevolking te redden. Tegelijkertijd werden de deuren opengezet voor immigranten. Het is van de zotte! En als mensen riepen dat we niet nog meer mensen aan kunnen waren de activistische voorstanders er als de kippen bij om te roepen dat Nederland nog lang niet vol was.

  Al die mensen moeten wonen, eten, zijn in beweging, gaan op reis…. Laat men maar eens doorrekenen wat dat voor impact heeft, zou ik zo denken.

  17 likes
  • Er is niets aan te doen helaas, alles is al veel te ver gegaan. Het is nu wachten op een totale oorlog en je voelt aan je water dat die er aan komt en snel ook. Ik ben 62 en heb mijn beste tijd gehad dus een snelle kogel en klaar maar de jeugd/kinderen enz daarvoor wordt het een hel en het kan allemaal maar gewoon. Alles in werking gezet door een stelletje zakkenvullers en leugenaars, ben er kotsmisselijk van.

   19 likes
   • We kunnen er wel degelijk iets aan doen.

    Massaal de bres op. De boeren achterna.
    Nederland in zijn geheel op slot zetten en de val van dit kabinet eisen en stemmen op partijen als PVV en FvD.

    15 likes
  • Dit landje is toch zooo verrot he..Het begint zelfs te stinken..Laat onze boeren met rust en kap met die handel uit ons weggestemde Oekraïene…
   Rutte rutte rutte..Brandhout is ie

   4 likes
 3. Alles wat er hier wordt geschreven komt niet helemaal naar buiten . Wij hebben een k…t Regering jammer om te zeggen helaas ..ook ik ben al ruim 2 jaar op mijn rest van het Pensioen het wachten . maar zelf die Geluk zoekers en verkrachters van onze kinderen en onze vrouwen krijgen van de overheid Geld en een hand boven hun hoofden gehouden .. en de rasechte Nederlander die bestaan niet wel voor de Eliete is er genoeg Vertier .. Aan alles komt een eind voor ieder een Naakt geboren Naakt naar de hel of hemel ..

  3 likes
 4. En die chemtrails dan?
  Dat weegt toch gauw ook wel een paar gram, toch ?!

  3 likes
  • Ik denk bv. ook aan het vuurwerk op oudejaarsnacht. En zo zijn er wel meer dingen, die in mijn ogen beter geschikt zijn om af te schaffen voor het milieu(het raakt dan niet echt in iemands dagelijks leven) en die de boel weer een beetje in evenwicht kunnen brengen.

   1 likes
 5. @Willem:”…maar de jeugd/kinderen enz daarvoor wordt het een hel…”
  Het is anders diezelfde jeugd die er het hardste voor schreeuwt.
  Probeer er met die jeugd maar eens een discussie over te hebben.

  2 likes
  • @Loekie, waren wij vroeger anders dan? Zou jij het vroeger geloofd hebben als iemand je zou vertellen dat de wereld heel anders in elkaar steekt dan ons wordt voorgespiegeld? Nee, dat durf ik wel met zekerheid te zeggen. Pas als je ouder wordt en je van alles hebt meegemaakt wat niets heeft verbeterd en je dan vatbaar bent voor het feit dat de wereld heel anders is dan wordt voorgespiegeld, kun je het pas zelf inzien. De jeugd van tegenwoordig steekt wel anders in elkaar maar heeft van deze wereld nog weinig door. Er wordt niet voor niets gezegd dat het leven pas begint als je veertig bent. Dat is in het algemeen de leeftijd waar het huisje, boompje, beestje, carrière verhaal een grens bereikt en je gaat nadenken over het leven zelf en wat daar belangrijk in is. Wij wisten in onze jeugd ook niet hoe duister en corrupt de wereld is waar we mee te maken hebben. We hadden toen alleen niet die klimaatgekte en andere drogredenen en een bankrekening leverde nog aardig rente op. We konden nog een eigen woning krijgen, een fatsoenlijke baan etc. Voor de huidige jeugd hebben ze alles naar de kl*ten geholpen wat voor ons altijd beschikbaar was. Maar nog even doorademen want het hele westerse welvaart systeem stort in elkaar, inclusief de banken. Het was sowieso altijd een corrupt systeem dat van de mens net zulke hebzuchtige types maakte als de elite hebzuchtig was. De elite heeft het systeem alleen ontwikkeld om alle welvaart van de bevolking op te zuigen. Dan zijn we straks waarschijnlijk beter af want dan kunnen we ons richten op wat werkelijk belangrijk is: het leven zelf. Een nieuw financieel systeem is daar al voor gereed.

   2 likes
 6. Lees climategate.nl voor de echte waarheid…!

  0 likes
 7. Wat mij betreft kan de gehele primaire sector in Nederland drastisch gereorganiseerd worden.
  De boeren, tuinders en vissers zijn sinds mensenheugenis de slechtste werkgevers geweest, die hun werknemers tot op het bot uitbuitten.
  Werken bij een boer, op de tuin en in de visserij betekende hard, lang en als dwangarbeider zwoegen van ‘s-ochtends vroeg tot ‘s-avonds laat voor zo weinig mogelijk geld.
  Dat heeft ertoe geleid, dat een op de vijf miljonairs tegenwoordig boer, tuinder of visser is.
  Over de rug van de werkende klasse.

  0 likes
  • Onze regering = puppets van de elite.
   Vroeger werden onze “regeringslijers” heel anders behandeld als ze er een zooitje van maakte.
   Waar is die tijd gebleven…….. De mensheid is aan het insukkelen………

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

stikstofuitstoot

Nederlands boerenbeleid is ‘puur wanbeleid’. Maatregelen zorgen juist voor meer stikstofuitstoot

Het Nederlandse mestbeleid is ‘puur wanbeleid’, stelt ...

warmtepomp

Warmtepomp faalt: deze bewoners verbruiken evenveel stroom als huishouden van 12 personen

Het is leuk om in Harderwijk te ...