Gezondheid

Baby sterft na vijfvoudige vaccinatie

Help door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen maand overleed de 1 maand oude Ayushi Gupta uit de Indiase stad Thane nadat ze vijf vaccins had gekregen.

De ouders van de baby, Amit en Lata, zeggen dat de plotselinge dood van de baby is veroorzaakt door de vaccins. Ze hebben bij de politie een klacht ingediend wegens nalatigheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Artsen reageerden terughoudend en willen eerst de resultaten van een laboratoriumonderzoek afwachten. Amit zei dat zijn baby toe was aan de eerste doses van vaccins tegen difterie, kinkhoest, tetanus, polio en hepatitis B. De baby voelde zich op weg naar het ziekenhuis niet lekker en moest hoesten. De arts zei dat dit te maken had met het weer en dat er niets aan de hand was.

Normale bijwerking

Het meisje kreeg twee injecties en het poliovaccin werd oraal toegediend. “Op het moment dat ze was gevaccineerd begon ze te huilen,” zei Amit. De doktoren zeiden dat ze nog wel de hele dag kon blijven huilen en dat het een ‘normale bijwerking’ was.

De zuster adviseerde Ayushi’s moeder om haar na twee uur borstvoeding te geven. “We namen haar mee naar huis en gaven haar twee uur later borstvoeding,” zei Amit. “Rond 19.00 uur waren haar ogen gesloten, maar we dachten dat ze in slaap was gevallen. Toen mijn vrouw haar probeerde wakker te maken bewoog ze niet.”

De baby werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, maar ze bleek bij aankomst al meer dan een uur dood te zijn. De politie nam verklaringen af van de artsen en de zuster die de vaccins had toegediend. Daarnaast zijn de partijen vaccins onderzocht waarmee de baby is ingeënt. Het wachten is nu op de chemische analyse van het laboratorium, maar dat kan nog maanden duren.

Verlammingen

Volgens het ziekenhuis werden in totaal 22 kinderen ingeënt op de dag dat Ayushi haar eerste vaccins kreeg. De overige kinderen zouden in goede gezondheid verkeren.

In de Verenigde Staten werd in 2000 gestopt met het oraal poliovaccin (OPV) omdat het vaccin verlammingen veroorzaakte.

In februari vorig jaar besloot de Wereldgezondheidsorganisatie WHO India te schrappen van de lijst met landen waar polio voorkomt. Toch krijgen Indiase baby’s nog poliovaccins toegediend.

Het aantal gevallen van acute slappe verlamming (ASV) in India is als gevolg van de poliovaccinatie sterk gestegen. Klinisch gezien is ASV niet te onderscheiden van polio. Voor de introductie van poliovaccins werd in het land nog nauwelijks over ASV gesproken. In 2011 werden 47.000 gevallen van ASV gemeld.

Bron: Mumbaimirror.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Uiteraard kan het meisje al ziek zijn geweest, en had er uitstel behoren plaats te vinden.Maar dan nog zouden de bellen moeten RINKELEN als in 2011 47.000 gevallen van ASV gemeld zijn.Maar ja de farmaceut dumt graag rommel, wat elders is afgekeurt,in landen waar men het niet zo nou neemt, met de gezondheidszorg. all for the money.

Annunaki
Annunaki
11 jaren geleden

Achterlijke regering die ze hebben. Ipv dat ze goed onderzoek doen maar nee het geld dat ze krijgen voor die vaccinaties is meer waard dan een mensenleven

Vanmijnkindaf
Vanmijnkindaf
11 jaren geleden

In geen enkel kind van mij komt er uberhaupt een spuit.

Erique
Erique
11 jaren geleden

Stuur het bericht ff door naar Bill Gates!!

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x