Buitenland

‘Onomstotelijk bevestigd’: Kinderziekenhuis in Kiev verwoest door ‘Oekraïense luchtafweerraket’

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!

Maandag werd geschokt gereageerd op de schade aan een kinderziekenhuis in Kiev na raketaanvallen. Politici buitelden over elkaar heen om Rusland de schuld te geven.

De Russische aanval op nota bene een kinderziekenhuis in Kiev tekent de nietsontziende wreedheid van het regime van Poetin, schrijft premier Schoof op X. Opnieuw afschuwelijke beelden uit Oekraïne door een laffe aanval van Poetin, zegt VVD-fractievoorzitter Yesilgöz. Defensieminister Brekelmans reageert: “De Russische terreur kent geen grenzen: nu een laffe aanval op een kinderziekenhuis.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Beweringen dat Rusland maandag doelbewust burgerdoelen heeft aangevallen in Kiev zijn ‘absoluut onwaar’, zo heeft het ministerie van Defensie in Moskou gezegd.

Oekraïense luchtafweerraket

Het Russische leger heeft bevestigd dat het maandag langeafstandsraketten heeft afgevuurd, maar benadrukte dat die zijn gebruikt om munitiefabrieken en vliegbases in Oekraïne aan te vallen.

Het ministerie stelde verder dat talrijke foto’s en video’s onomstotelijk bevestigen dat het ziekenhuis is geraakt door een Oekraïense luchtafweerraket, die vanuit de stad is afgevuurd.

Tegengehouden

Rusland gebruikte tijdens de aanval naar verluidt hypersonische Kinzjal-raketten. Hooggeplaatste Oekraïense functionarissen hebben gezegd dat deze raketten onderschept kunnen worden met het Patriot-luchtverdedigingssysteem.

Afgelopen week zei kolonel Sergey Yaryomenko tegen persbureau Ukrinform dat het Amerikaanse raketschild in de hoofdstad tot dusver alle Kinzjals heeft tegengehouden.

Volgens Russische legerfunctionarissen beweert Oekraïne meer Kinzjals te hebben neergehaald dan Rusland daadwerkelijk heeft afgevuurd.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.6 157 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce
Joyce
16 dagen geleden

Dat was mijn eerste reactie gewoon door Oekraïne zelf gedaan. En ook niet per ongeluk!!

Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
16 dagen geleden

Schoof is een vuile RAT, een nog veel enger mannetje dan die criminele psychopaat Mark R.

Jan
Jan
16 dagen geleden

Ach wat er ook gebeurd we geven putin de schuld

Piet
Piet
16 dagen geleden

Directe reactie False Flag Operation van Zelensky om vandaag druk te zetten bij de NAVO. Als de NAVO ballen heeft pakt ze die Zelensky nu aan terugname van Patriot afweersysteem
Poetin valt niet bewust ziekenhuizen aan en zeker geen locaties waar kinderen bij betrokken zijn. Zelensky wel er zijn dan nog meer voordelen te behalen. Oppakken die rat op water en brood in de diepste kerker.

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x