Mens en Dier

‘Zou minister De Jonge hier niet voor vervolgd moeten worden? Er is sprake van een ambtsmisdrijf’

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Om corona toe te voegen aan groep A, de categorie met de meest dodelijke infectieziekten, moet de wet gewijzigd worden. En om een wet te wijzigen, is een zogeheten wijzigingswet nodig. Nu is het zo dat een ziekte in een spoedeisende situatie met een ministeriële regeling kan worden aangemerkt als een A-ziekte, zei Kamerlid Gideon van Meijeren aan tafel bij blckbx.tv.

Hij wees erop dat in artikel 20 van de Wet publieke gezondheid staat dat in een spoedsituatie alsnog binnen acht weken een wetsvoorstel moet worden ingediend zodat de Tweede Kamer en de Eerste Kamer zich zo spoedig mogelijk kunnen buigen over de vraag of corona daadwerkelijk een ziekte is die in groep A thuishoort.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
De regering heeft hier naar mijn mening onrechtmatig gehandeld

Als dat wetsvoorstel wordt verworpen door één van beide Kamers, staat zo’n ziekte niet langer in groep A, en is Nederland weer vrij en zijn alle coronabeperkingen direct van tafel, benadrukte Van Meijeren.

In het geval van corona is het wetsvoorstel wel ingediend, maar nog steeds niet behandeld. “De regering heeft hier naar mijn mening onrechtmatig gehandeld,” zei Van Meijeren. “Het wetgevingsproces is dus niet op de juiste wijze gevoerd. En dat is toch wel keihard in strijd met de uitdrukkelijke bedoeling van de wetgever.”

Zou de minister hier niet voor vervolgd moeten worden?

“Het gaat hier wel over een besluit met zeer ingrijpende gevolgen. Dat dit is genomen zonder dat ooit het parlement hierbij betrokken is geweest, druist in tegen het het hele idee van onze democratie,” zei hij.

Wat hier is gebeurd, is volgens Van Meijeren in strijd met het recht. “Je kunt zelfs de vraag opwerpen in hoeverre we nog in een rechtsstaat leven. Doordat minister Hugo de Jonge hier een wettelijke verplichting, een wettelijke opdracht, niet heeft uitgevoerd, is zelfs sprake van een ambtsmisdrijf. Wat ik in ieder geval een hele logische vraag zou vinden: zou de minister hier niet voor vervolgd moeten worden?”

5 65 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loeske
Loeske
2 jaren geleden

Zeker zou dat moeten. Maar dat gaat niet lukken. Ze hebben mensen met geld achter zich. De elite zorgt er wel voor dat geen rechter hem gaat veroordelen.

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Een kenmerk van een totalitaire staat is dat de regering zich niet meer aan hun eigen wetten houden.

Hannah Arendt – Totalitarisme (1951)

Ludger
Ludger
2 jaren geleden

Minister? Hooguit minister van genocide!

rc...
rc...
2 jaren geleden

Ten eerste er is geen enkel wet/regel in de correct-parse-syntax-grammar-structure-performance geschreven en dat maakt alles illegaal. Ten tweede als je toch in de fictieve taal wilt gaan zitten dan is volgens hun eigen construct alle weten na 13-mei-1940 die door een illegale koning(in) zijn getekend een ambt misdrijf daar op die datum het koningrijk der nederlanden is opgeheven door de zetel naar het buitenland is geplaatst (artikel 21 van de grondwet ten tijde 13 mei 1940).
Ten derde als slaverij outlawed is zijn zoiezo alle vrijheidsbeperkende maatreglen als belastingen op arbeid illegaal en dienen allen die daaraan hebben meegewerkt (incl alle personeel van belastingdiensten, roverheid etc) aangepakt te worden en opgesloten voor slavernij.
Ten vierde “virussen”bestaan niet en zijn dus ook NIET besmettelijk dus die hele discussie of papieren werkelijkheid is gebaseerd op een hallucinatie en maakt alle maatreglen illegaal en alle die daaraan meewerken incl winkelpersoneel, roverheidspersoneel etc dienen dus ook daarom te worden aangepakt en bestraft te worden. En omdat dit ook met vrijheidsbeperkende maaatregelen betreft zwaar bestraft te worden.

Back to top button
65
0
We lezen graag je reactie!x