Professor Susan E. Swithers van de Purdue-universiteit heeft onderzoek gedaan naar kunstmatige zoetstoffen in frisdrank en ontdekte dat ze onder andere gewichtstoename, metabool syndroom, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten in de hand werken.
Mensen die kunstmatige zoetstoffen als aspartaam en sucralose consumeren, hebben twee keer meer kans om metabool syndroom te krijgen.
Negatieve invloed
Harvard-wetenschappers ontdekten dat het drinken van light-frisdrank een negatieve invloed heeft op het functioneren van de nieren.
Uit een studie uit 2009 in het tijdschrift Diabetes Care blijkt dat het drinken van light-frisdrank het risico op metabool syndroom met 36 procent en het risico op diabetes type 2 met 67 procent verhoogt.
Meer kans
Toen Israëlische onderzoekers kunstmatige zoetstoffen aan muizen gaven, werd bij de dieren glucose-intolerantie vastgesteld.
Onderzoekers van de Universiteit van Miami en de Columbia-universiteit volgden ruim 2000 volwassenen 10 jaar lang en stelden vast dat mensen die iedere dag light-frisdrank consumeerden, meer kans hadden om een beroerte of hartaanval te krijgen.
Ze hadden ook meer kans om te sterven aan hart- en vaatziekten.
Astma
Het drinken van light-frisdrank verhoogt het risico op astma en COPD. Hoe meer iemand drinkt, hoe hoger het risico.
Aspartaam lijkt verder het verdedigingssysteem van het brein aan te tasten.
Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika zitten achter gifgasaanvallen in Syrië. Functionaris haalt uit
Zijn we verslaafd aan vlees? (video)
Jurist: ‘Dit is een pandemie van misdaden tegen de menselijkheid’
Deep State verkeert in paniekmodus. Ex-CIA-agent onthult wat er achter de schermen gebeurt
Verpleegkundige maakt gehakt van Hubert Bruls: ‘Wij zijn niet overbelast door een virus’
Plannen coronafonds onthuld: zo besteelt het kabinet de burger
Waarom je manifesteert wat je NIET wilt
Verontwaardiging over standpunten van CDA-leider Bontenbal, dit zijn ze
Eerste stralingsvrije zone in Frankrijk