Buitenland

Nederlandse media blijven schaamteloos propaganda over Syrië verspreiden. Een haarscherpe analyse

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het oosten van Ghouta in Syrië zijn de afgelopen weken meerdere botsingen ontstaan tussen Syrische regeringstroepen en de verschillende terroristische organisaties die het gebied in handen hebben. Terwijl de slachtoffers van de Syrische en Russische bombardementen de volledige aandacht krijgen van Nederlandse journalisten, wordt er niet gepraat over de vele slachtoffers die gevallen zijn door het geweld van de verschillende terreurorganisaties. We zijn de eenzijdigheid van de media inmiddels wel gewend, maar hoe kunnen de Nederlandse journalisten zichzelf nog serieus nemen terwijl ze Amerikaanse propaganda kritiekloos verspreiden in Nederland?

We werden de afgelopen week opnieuw overspoeld met afschuwelijke beelden uit Syrië. In het oosten van Ghouta, een buitenwijk van Damascus, zijn hevige gevechten aan de gang. Het gebied is sinds 2013 in handen van verschillende terreurorganisaties, en als we de Nederlandse pers zouden moeten geloven, zijn de enige schuldigen in het conflict in Ghouta de Syrische president Assad en zijn bondgenoten. De Nederlandse berichten over de situatie in Ghouta geven de indruk dat Assad uit het niets – zonder enige reden – zijn eigen burgers aan het bombarderen is. Maar niemand vraagt zich af waarom hij zoiets zou doen, vooral nu hij aan de winnende kant van de oorlog staat. Ook de agressie van de terreurgroepen wordt nagenoeg genegeerd. Alle propagandatactieken die we zagen tijdens de bevrijding van Aleppo, zien we terug in de berichtgeving over de situatie in Ghouta:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
  • De vechtende terroristen in het gebied, waaronder (ex-)IS- en Al-Qaida-militanten, worden ‘rebellen’ of ‘oppositiegroepen’ genoemd. Ook de agressie uitgevoerd door deze terreurorganisaties wordt compleet genegeerd.
  • Het Britse ‘Syrische Observatorium voor de Mensenrechten’ – dat uit één persoon bestaat en in Engeland gevestigd is – wordt als voornaamste bron gebruikt in de Nederlandse media. Informatie uit deze ‘bron’ is onmogelijk te verifiëren.
  • Leden van de omstreden Witte Helmen – die o.a. gefinancierd worden met Nederlands belastinggeld – leveren alle afbeeldingen en video’s die gebruikt worden door de Nederlandse kranten.

De situatie in Ghouta is het beste te vergelijken met de situatie in Aleppo. Beide steden hebben enorm geleden door dezelfde terreurgroepen. Assad heeft sinds begin 2016 de macht in Aleppo en volgens het UNHCR zijn er inmiddels honderdduizenden Syriërs teruggekeerd naar de stad. De strijd in Ghouta daarentegen is nog gaande en er vallen aan alle kanten vele slachtoffers. Toch krijgen de burgerslachtoffers van Syrische bombardementen als enige de aandacht in de westerse pers.

Terroristische organisaties

Elke ‘journalist’ die de afgelopen week een artikel heeft geschreven over Ghouta, waarin de terreurgroepen in het gebied ‘rebellen’ worden genoemd, moet zich kapot schamen. De groepen die de macht in Ghouta hebben zijn geen vredige ‘vrijheidsstrijders’ of ‘rebellen’. Verschillende splintergroeperingen van Al-Qaida en IS hebben sinds 2013 de macht in Ghouta, en de situatie in het gebied is sindsdien enorm verslechterd. Er is een dringend tekort aan voedsel en medicijnen ontstaan, en er gelden extreme wetten die ingevoerd zijn door de terreurorganisaties. Ook worden onschuldige burgers in Ghouta ingezet als een soort menselijk schild door ze letterlijk in enorme kooien te stoppen, en deze op strategische plekken neer te zetten, in de hoop dat ze niet gebombardeerd worden door Syrische en Russische gevechtsvliegtuigen.

Niet alleen de burgers in Ghouta hebben sinds 2013 flink geleden door de terreurgroepen: vanuit Ghouta zijn alleen al de afgelopen drie weken meer dan duizend (!) raketten afgevuurd op Damascus, waarbij vele onschuldige doden en gewonden zijn gevallen. Geen enkele Nederlandse journalist heeft de moeite genomen om hierover te berichten. Dit laat ons duidelijk zien dat de Nederlandse media – bewust of onbewust – de belangen van de terroristische organisaties in Syrië behartigen. Er wordt een beeld geschetst alsof Assad de enige is die aanvallen uitvoert en de Syrische luchtmacht doelbewust onschuldige burgers aan het bombarderen is. Maar als de vraag gesteld wordt waarom dit niet (meer) in Aleppo of Damascus gebeurt, valt er een akelige stilte.

De bevolking in Ghouta heeft flink geleden door de terreurgroepen, terwijl er door onze media nog steeds verklaard wordt dat de ‘rebellen’ de burgers proberen te bevrijden van het ‘onderdrukkende’ regeringsleger. De oorlog in Syrië heeft tot nu toe meer dan 6,5 miljoen interne ontheemden veroorzaakt, waarvan de overgrote meerderheid zich op het grondgebied van de overheid heeft gevestigd. Simpelweg omdat in die steden de meeste stabiliteit te vinden is in Syrië. Onnodig om te herhalen, maar dit zal niet worden vermeld in de Nederlandse media omdat het niet past in het dominante verhaal dat ze gecreëerd hebben over Syriërs die voornamelijk voor hun regering vluchten. De strijd om Ghouta werd, net zoals in het geval van Aleppo, zeer eenzijdig uitgebeeld omdat de ‘officiële vijand’ in dit geval de bevrijder is. ‘Officiële vijanden’ – of het nu de Syriërs of de Russen zijn – kunnen in de media nooit gezien worden als ‘vechters tegen terrorisme’ of als bevrijders van steden/gebieden in hun land waar terroristische controle heerst. Wanneer zij handelen wordt dat altijd beschouwd als een ‘volksmoord’ of ‘holocaust’ en wordt gesteld dat ze doelbewust burgers en ziekenhuizen bombarderen, voor hun plezier ofzo.

Degenen die de situatie in Syrië de afgelopen zeven jaar goed hebben gevolgd, weten dat de regime change-agenda van de NAVO meer chaos dan stabiliteit heeft gebracht in Syrië. De situatie in Aleppo én Ghouta laat ons duidelijk zien dat ‘rebellen’ steunen niet het juiste antwoord is op het Syrische conflict. Ook de Nederlandse overheid financiert met ons belastinggeld diverse terreurgroeperingen in Syrië. Overal waar die zogenaamde ‘rebellen’ opduiken, ontstaat er chaos en terreur. Moord en bombardementen. Misleiding en propaganda. Verdriet en leed. Nee, de oplossing voor het conflict in Syrië én de vluchtelingenstroom ligt dichterbij huis: er moet direct een einde komen aan het steunen en financieren van de verschillende terreurgroepen in Syrië.

Daarnaast moeten er wetten komen die het ook in de toekomst onmogelijk maken om de verschillende huurlingen te bewapenen en/of te financieren. Die zijn er op dit moment niet. De verslaggeving over de Syrische oorlog zal onthouden worden als één van de meest schandelijke afleveringen in de geschiedenis van de Nederlandse en westerse pers. Daar moeten de journalisten maar mee leren leven. Maar hoelang gaat de Nederlandse bevolking nog wachten, voordat er ingegrepen wordt? Hoeveel chaos moet er nog volgen, voordat we inzien dat die ‘rebellen’ terroristen de grootste oorzaak zijn van zowel de chaos in Syrië als de vluchtelingenstroom richting Europa? Als we het onszelf of de Syriërs niet gunnen, laten we het dan doen voor de generaties na ons. Zodat zij in ieder geval wél in een veiligere wereld kunnen leven dan die van hun ouders. Daarnaast moeten we elkaar blijven waarschuwen voor dit soort propagandatechnieken in de Nederlandse media. Door dit artikel te delen maak jij je omgeving bewuster!

Dit artikel is een publicatie van De Stille Waarheid.

Foto: Applodion Wikimedia Commons

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
6 jaren geleden

Diezelfde Nederlandse media is nu volop bezig, om Wilders weer onder de knieen af te zagen, omdat hij in Rusland op visite gaat met een speldje op.
Ik moet dan altijd maar aan Fortuyn denken.
Marten Fortuyn heeft toen aangifte gedaan tegen twee bewindslieden moord door schuld, nooit meer wat van gehoord.
Snapt U nu wat de Nederlandse media inhoud, nepnieuws maar dan omgedraaid.

Denker
Denker
6 jaren geleden

Laat weer eens zien hoever we in de kont van Amerika zijn gekropen. Las vandaag over de nieuwe superraketen van de Russen, hoop dat deze gegevens de Amerikaanse en Israëlische agressors gaan doen beseffen dat ook zij heel veel te verliezen hebben, en dat wij in Europa onafhankelijk moeten zijn.Er kan alleen maar een eind aan deze oorlog komen als de waanzin gestopt word van diegene die denken dat ieder ander land aan hen moet gehoorzamen.

eksegese
eksegese
6 jaren geleden

De M.S.M. is de P.R. van the deep state, niet meer en niet minder. Het is hun werktuig, het werktuig van het grootste en machtigste misdaadsyndicaat, the powers that be ! Als je dat goed in je oren knoopt kijk je heel anders naar het journaal, als je er al ooit naar kijkt. Als ik een krant opensla kan mijn lach amper houden als ik de totale onzin weer aanschouw, hoe in en in triest het ook is.

Max Schaeffer
Max Schaeffer
6 jaren geleden

Ik sta volledig achter de inhoud van dit artikel. De tragedie is dat het beleid en de mediaoorlog tegen de Syrische regering het leven heeft gekost aan duizenden mensen. Nederland is hier feitelijk medeverantwoordelijk voor door kritiekloos en zonder feitencheck standpunten van anderen over te nemen. Internationale politiek heeft een verschrikkelijk lelijk gezicht; zoveel is duidelijk.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x