Straling

Tuinkers groeit niet naast draadloze router

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deense middelbareschoolleerlingen wilden weten wat het effect is van straling van mobiele telefoons op planten.

Vijf tweedeklassers hebben een experiment uitgevoerd dat internationaal de aandacht heeft getrokken. De resultaten waren duidelijk.

De meisjes ontdekten dat ze zich moeilijker konden concentreren op school als ze de nacht ervoor met hun mobieltje naast het bed hadden geslapen. Ze wilden het effect van de straling op mensen gaan onderzoeken, maar de school beschikte niet over de benodigde apparatuur om een dergelijk experiment te kunnen uitvoeren. De meisjes richtten zich vervolgens op planten.

De leerlingen plaatsen zes bakjes met tuinkerszaadjes in een ruimte zonder straling en zes bakjes in een ruimte naast twee draadloze routers, die volgens de meisjes ongeveer dezelfde soort straling uitzenden als een mobiele telefoon.

Planten groeien niet naast draadloze routerPlanten groeien niet naast draadloze router
De gezonde tuinkers links en rechts de tuinkers die is blootgesteld aan de routers

Twaalf dagen lang werden de planten geobserveerd en gemeten. Ze werden gewogen en gefotografeerd. Na het experiment spraken de resultaten voor zich: de tuinkers die zich in de buurt van de routers bevond was grotendeels niet gegroeid. De meeste plantjes hadden het niet overleefd. De tuinkers in de andere ruimte deed het echter goed.

Het experiment leverde de meisjes een finaleplaats in een regionale wetenschapswedstrijd op. Daarnaast hebben Lea Nielsen, Mathilde Nielsen, Signe Nielsen, Sisse Coltau en Rikke Holm de aandacht weten te trekken van wetenschappers uit Engeland, Nederland en Zweden.

Planten groeien niet naast draadloze router

Professor Olle Johansson van het Karolinska Instituut in Stockholm is erg onder de indruk van het experiment. Hij wil het gaan herhalen met hoogleraar Marie-Claire Cammaert van de Vrije Universiteit Brussel.

“We slapen niet meer met onze mobiele telefoon naast het bed,” zei Lea. “We leggen ons mobieltje ver weg of in een andere kamer. En de computer staat altijd uit als we gaan slapen.”

Bron: MNN.com via Dr.dk Foto: Kim Horsevad

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
9 jaren geleden

Beter gezegd er groeit helemaal niets,in de nabijheid van routers,En in de natuur is het ook goed mis, Geen zon !En de vroeger zo mooie blauwe lucht dicht gevlogen door chemtrails.

m&m
m&m
9 jaren geleden

kan je zien wat straling doet.
ik heb geen mobiel,geen wifi en geen dect telefoon.
bewust niet genomen.

Wesley
Wesley
9 jaren geleden

Interessant, en misschien zou er een goede studie moeten worden gedaan die wetenschappelijk is opgezet.

Maar laten we niet vergeten dat mensen geen tuinkers zijn.

Timothy Drake
Timothy Drake
9 jaren geleden

Ik roep dit al jaren maar word gewoon voor technophoob verklaard. Als de stroom uitvalt, voelt het gewoon als een last van m’n schouders. Wou dat het altijd zo was.. al het praktisch natuurlijk onmogelijk is tegenwoordig. Hoop dat mensen eens gaan nadenken over dit ‘er-in-geslopen’ fenomeen. Ik zie het als niets minder dan een publiekelijk experiment

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

36
0
We lezen graag je reactie!x