Binnenland

Nederlandse wegen worden klaargemaakt voor tanks: ‘Alarmbellen’

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een opmerkelijk bericht in de krant vanochtend: miljoenen kostende ‘oorlogsrenovatie’ moet onze wegen geschikt maken voor tanks. De komende jaren gaan wegen, spoorlijnen en viaducten voor honderden miljoenen euro’s op de schop om ruimte te maken voor het verplaatsen van ‘groot materieel’ door ons land.

We schreven er eerder al over. Aanleiding hiervoor is een rapport van het Europees Parlement waaruit blijkt dat de Europese infrastructuur die sinds de jaren negentig is aangelegd, alleen geschikt is voor burgervoertuigen. De Europese Commissie kondigde vervolgens aan dat de infrastructuur op belangrijke punten moet worden aangepast aan het gewicht en de omvang van legervoertuigen.

Als een brug bijvoorbeeld niet in staat is om het gewicht van een colonne tanks te dragen, moet er een nieuwe voor in de plaats komen. Zo moet de brug in Genua die in 2018 instortte Abrams-tanks kunnen dragen die 70 ton per stuk wegen. De Europese Commissie heeft 30 miljard euro opzijgezet voor het project. De burger draait op voor de kosten.

Alarmbellen

Het United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF) wil dat er een soort militaire Schengenzone komt, waarbinnen tanks ongehinderd kunnen reizen. Vorig jaar zijn tijdens de militaire oefening Defender-Europe 20, door NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg omschreven als de grootste inzet van Amerikaanse troepen in Europa sinds het einde van de Koude Oorlog, ‘obstakels voor militaire mobiliteit’ blootgelegd. De EU moet deze ‘obstakels’ nu gaan verwijderen. Wat zijn ze van plan?

Ook in Nederland moeten de wegen dus geschikt gemaakt worden voor tanks. Ja, tanks. Veel mensen moesten even met hun ogen knipperen toen ze het bericht in de krant lazen. “Goedemorgen, zijn we al wakker op deze frisse ochtend? Nee? Misschien helpt dit,” schrijft Gunther. Columniste Marianne Zwagerman twittert: “Wut?”

4.7 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mar
Mar
1 jaar geleden

Nederland is bezet grondgebied!!!

Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Maar er is niets aan de hand hoor. De ergste crisis sinds WW2 en dan hier 30 Miljard aan uitgeven. Dit heeft dan prioriteit?

Waanzin ten top

Robert
Robert
1 jaar geleden

nah .. daar is ie dan.. ze verstoppen het al geeneens meer. dadelijk hebben we gewoon fransoi en hanzel door de straat marcheren. als je dan een stap buiten doet is het alleen te hopen voor je dat ze de moeite nemen om een waarschuwingsschot te lossen.

Nja, bijkomend voordeel is dat je als je een beetje een militaire achtergrond hebt makkelijk aan wapens kunt komen.

rob
rob
1 jaar geleden

Staat van beleg in voorbereiding!
Dan zijn de FEMA-kampen ook niet ver weg meer.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

139
0
We lezen graag je reactie!x