Buitenland

Ontmoet de vrouw die militair ingrijpen in Iran tegenhield (video)

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderstaande onthullende documentaire gaat over het leven van Gwenyth Todd, onder president Clinton werkzaam als beleidsadviseur voor het Midden-Oosten.

Todd voorkwam eigenhandig militair ingrijpen in Iran en vluchtte vervolgens naar Australië om uit handen van de FBI te blijven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Onder Bush werd ze gerekruteerd als geostrategisch adviseur voor de admiraal die het bevel over de cruciale Amerikaanse Vijfde vloot in Bahrein voerde. De elite dacht haar volledig te kunnen vertrouwen.

Gwyneth komt namelijk uit een lange lijn van Amerikaanse diplomaten, bankiers, spionnen en onderzoekers, zo weet The Washington Post. Ze bracht met haar familie veel zomers door op een kasteel in Frankrijk, waar het verwantschap teruggaat tot Napoleon.

De Vijfde vloot weigerde herhaaldelijk mee te doen aan plannen van de regering Bush om Teheran onder druk te zetten. In de lente van 2007 werd Kevin J. Cosgriff bevorderd tot viceadmiraal van de Vijfde vloot. Hij kwam met een ambitieus programma om de Iraniërs te laten zien wie de baas was in de Perzische Golf. Todd besloot daar een stokje voor te steken. Dit is haar verhaal.

Bron: YouTube/PressTVGlobalNews Foto: The Washington Post

Lees ook: The Truth About the 2007 Invasion of Iran and the Woman Who Stopped It

Gerelateerd:

 

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
garriet60
garriet60
11 jaren geleden

ik ken maar een beetje engels en zal dus deze film niet bekijken maar zo het verhaaltje gelezen te hebben is mij al zeer duidelijk opgevallen dat zij daarin groot gelijk had want wij hoeven niet allemaal te buigen hoor voorwat amerika wil ?? daar zeg ik op schoenmaker blijf bij je eigen leest en blijf van die van een ander af.

Hendrik Jan
Hendrik Jan
11 jaren geleden

De burger “moed” is in de welbekende schoenen gezakt. Maar dankzij Niburu komen er steeds meer dingen aan het licht. De vraag is wie durft het op te nemen tegen deze Goliat. Juist, David die wist de zwakke plek te raken. Als het lukt wordt in een keer een levensbedreigende crisis tot stilstand gebracht. Kortom we moeten de angst voorbij en wil de ware David opstaan. Of te wel het collectieve bewustzijn kan ook wat David destijds kon.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x