Homepagina » Gezondheid » Mars tegen Monsanto: zaterdag wereldwijd protest tegen meest gehate bedrijf op aarde
Mars tegen Monsanto: zaterdag wereldwijd protest tegen meest gehate bedrijf op aarde

Mars tegen Monsanto: zaterdag wereldwijd protest tegen meest gehate bedrijf op aarde

Op zaterdag 21 mei 2016 vindt wereldwijd de ‘March Against Monsanto’ plaats. In Nederland gaan burgers in Alkmaar, Amsterdam, Bergschenhoek, Deventer, Den Haag en Leeuwarden de straat op.

In Amsterdam is het thema: voedselkeurmerken volgens het stoplichtsysteem. March Against Monsanto Amsterdam ondersteunt het voorstel van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid voor twee aparte stoplichtsystemen voor duurzaamheid en gezondheid.

De bijeenkomst wordt gehouden op de Dam. Het podiumprogramma begint om 14.00 uur, daarna volgt een mars door de binnenstad. Spreker is onder andere Ivan Wolffers.

Mars tegen Monsanto: zaterdag wereldwijd protest tegen meest gehate bedrijf op aarde

Billboard op Times Square (March Against Monsanto)

De mensen worden steeds zwaarder, vooral kinderen. De voedselteelt legt een grote druk op het milieu. Met betrouwbare en informatieve voedsellabels kan de consument kiezen voor levensmiddelen die gezond zijn en het milieu weinig belasten. Onderzoek van Wageningse wetenschappers onder leiding van Erica van Herpen toont aan dat van alle gezondheidslabels op voedingsmiddelen een ‘stoplicht’ het duidelijkst communiceert of een product gezond is of ongezond.

Een voorstel om het stoplichtsysteem in de EU in te voeren haalde het niet. Volgens onderzoek van Corporate Europe Observatory stak de voedselindustrie één miljard euro in lobbyactiviteiten om te voorkómen dat het Europees Parlement voor dit systeem zou kiezen.

Omstreden herbicide

De voedingssector bedacht het officiële Vinkje, waarvan de consumentenbond nu wil dat het verdwijnt. Uit hun onderzoek blijkt dat consumenten het Vinkje niet begrijpen, ook niet na jarenlange voorlichting over de betekenis van de Vinkjes.

March Against Monsanto is een internationale volksbeweging en een protest tegen Monsanto, producent van genetisch gemodificeerde zaden en de omstreden herbicide Roundup. De beweging is opgericht in reactie op het mislukken van een stemming in Californië over verplichte etikettering van levensmiddelen die genetisch gemodificeerde ingrediënten bevatten. De eerste mars vond plaats op 25 mei 2013.

Meer informatie: March Against Monsanto

Kijk hier op welke plekken wordt gedemonstreerd.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Ik ga er weer bij zijn!

densie
densie
4 jaren geleden

ik niet…maar ben al 25 jaar monsatan vrij…gewoon wakker er bij blijven…en je omgeving, mensen informeren…misschien helpt ‘t zo’n mars……..

Jankertje
Jankertje
Reactie op  densie
4 jaren geleden

Jij en niemand is Monsanto vrij!!

Ga eerst begrijpen wie en wat Monsanto is en dan gaan begrijpen wat er in de winkels liggen en als je dat weet, weet je ook dat niemand Monsanto vrij is.

Martin
Martin
4 jaren geleden

Er is geen normaal denkend mens die voedsel wil dat gemanipuleerd is en toch wordt het door onze strot geduwd.
Beter bewijs is er niet dat we als burger helemaal geen inspraak hebben anders had Monsanto niet eens bestaan.

Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
4 jaren geleden

@ Ninefornews Wat goed dat jullie hier aandacht aan besteden. Hoe meer mensen dit weten, hoe beter. Bedankt,

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

De Maitreya en ik lopen ook mee.

Sergio
Sergio
4 jaren geleden

Wellicht dat in bepaalde gevallen genetisch gemanipuleerde gewassen toch nodig zullen zijn, bv. ten gevolge van de grote droogte in bepaalde delen van Afrika door van El Nino.

Pieter
Pieter
Reactie op  Sergio
4 jaren geleden

Humanity d.m.v. genetisch gemanipuleerde gewassen? Klinkt niet erg Humaan, maar natuurlijk wel winst gevend. En vooral afhankelend makend.

josie
josie
4 jaren geleden

Zet dit massaal op facebook en neem je vrienden mee en vraag of zij ook hun vrienden weer massaal meenemen en zij weer ook hun vrienden op deze manier komen er veel opdagen op deze mars.

Max
Max
4 jaren geleden

Echt top…. Ik ga er niet bij. Ik ben ook monsantovrij maar helaas zijn nog velen niet op de hoogte. Elke dag geef ik het echter door aan onwetenden elke dag probeer ik mensen te laten ontwaken en het worden er zo door ons samen meer en meer en meer 🙂

only yoU
only yoU
4 jaren geleden

Ben er ook als de kippen Bij! ?

Bewust
Bewust
4 jaren geleden

En voor alle mensen uit het noorden des lands , voor wie Amsterdam enzo te ver weg is : er is ook een anti-MONSTERSANTO demonstratie in LEER Duitsland , vlak over de grens bij Nieuweschans !

x

Check Also

rutte

Geen ‘complottheorie’ meer: Rutte heeft geen bezwaar tegen vaccinatiepaspoort

Nederland heeft in principe geen bezwaar tegen ...

verkiezingen

Vlak voor de verkiezingen jast het kabinet er nog even een cheque van 100 miljard euro door

Kort voor de verkiezingen jast het demissionaire ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x