Homepagina » Gezondheid » Mars tegen Monsanto: zaterdag wereldwijd protest tegen meest gehate bedrijf op aarde
Mars tegen Monsanto: zaterdag wereldwijd protest tegen meest gehate bedrijf op aarde

Mars tegen Monsanto: zaterdag wereldwijd protest tegen meest gehate bedrijf op aarde

Op zaterdag 21 mei 2016 vindt wereldwijd de ‘March Against Monsanto’ plaats. In Nederland gaan burgers in Alkmaar, Amsterdam, Bergschenhoek, Deventer, Den Haag en Leeuwarden de straat op.

In Amsterdam is het thema: voedselkeurmerken volgens het stoplichtsysteem. March Against Monsanto Amsterdam ondersteunt het voorstel van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid voor twee aparte stoplichtsystemen voor duurzaamheid en gezondheid.

De bijeenkomst wordt gehouden op de Dam. Het podiumprogramma begint om 14.00 uur, daarna volgt een mars door de binnenstad. Spreker is onder andere Ivan Wolffers.

Mars tegen Monsanto: zaterdag wereldwijd protest tegen meest gehate bedrijf op aarde

Billboard op Times Square (March Against Monsanto)

De mensen worden steeds zwaarder, vooral kinderen. De voedselteelt legt een grote druk op het milieu. Met betrouwbare en informatieve voedsellabels kan de consument kiezen voor levensmiddelen die gezond zijn en het milieu weinig belasten. Onderzoek van Wageningse wetenschappers onder leiding van Erica van Herpen toont aan dat van alle gezondheidslabels op voedingsmiddelen een ‘stoplicht’ het duidelijkst communiceert of een product gezond is of ongezond.

Een voorstel om het stoplichtsysteem in de EU in te voeren haalde het niet. Volgens onderzoek van Corporate Europe Observatory stak de voedselindustrie één miljard euro in lobbyactiviteiten om te voorkómen dat het Europees Parlement voor dit systeem zou kiezen.

Omstreden herbicide

De voedingssector bedacht het officiële Vinkje, waarvan de consumentenbond nu wil dat het verdwijnt. Uit hun onderzoek blijkt dat consumenten het Vinkje niet begrijpen, ook niet na jarenlange voorlichting over de betekenis van de Vinkjes.

March Against Monsanto is een internationale volksbeweging en een protest tegen Monsanto, producent van genetisch gemodificeerde zaden en de omstreden herbicide Roundup. De beweging is opgericht in reactie op het mislukken van een stemming in Californië over verplichte etikettering van levensmiddelen die genetisch gemodificeerde ingrediënten bevatten. De eerste mars vond plaats op 25 mei 2013.

Meer informatie: March Against Monsanto

Kijk hier op welke plekken wordt gedemonstreerd.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Martin schreef:

  Er is geen normaal denkend mens die voedsel wil dat gemanipuleerd is en toch wordt het door onze strot geduwd.
  Beter bewijs is er niet dat we als burger helemaal geen inspraak hebben anders had Monsanto niet eens bestaan.

  20 likes
 • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

  @ Ninefornews Wat goed dat jullie hier aandacht aan besteden. Hoe meer mensen dit weten, hoe beter. Bedankt,

  18 likes
 • Arwijn schreef:

  Ik ga er weer bij zijn!

  13 likes
 • densie schreef:

  ik niet…maar ben al 25 jaar monsatan vrij…gewoon wakker er bij blijven…en je omgeving, mensen informeren…misschien helpt ‘t zo’n mars……..

  4 likes
  • Jankertje schreef:

   Jij en niemand is Monsanto vrij!!

   Ga eerst begrijpen wie en wat Monsanto is en dan gaan begrijpen wat er in de winkels liggen en als je dat weet, weet je ook dat niemand Monsanto vrij is.

   1 likes
 • Bewust schreef:

  En voor alle mensen uit het noorden des lands , voor wie Amsterdam enzo te ver weg is : er is ook een anti-MONSTERSANTO demonstratie in LEER Duitsland , vlak over de grens bij Nieuweschans !

  4 likes
 • Kalki schreef:

  De Maitreya en ik lopen ook mee.

  3 likes
 • Sergio schreef:

  Wellicht dat in bepaalde gevallen genetisch gemanipuleerde gewassen toch nodig zullen zijn, bv. ten gevolge van de grote droogte in bepaalde delen van Afrika door van El Nino.

  1 likes
  • Pieter schreef:

   Humanity d.m.v. genetisch gemanipuleerde gewassen? Klinkt niet erg Humaan, maar natuurlijk wel winst gevend. En vooral afhankelend makend.

   1 likes
 • josie schreef:

  Zet dit massaal op facebook en neem je vrienden mee en vraag of zij ook hun vrienden weer massaal meenemen en zij weer ook hun vrienden op deze manier komen er veel opdagen op deze mars.

  2 likes
 • Max schreef:

  Echt top…. Ik ga er niet bij. Ik ben ook monsantovrij maar helaas zijn nog velen niet op de hoogte. Elke dag geef ik het echter door aan onwetenden elke dag probeer ik mensen te laten ontwaken en het worden er zo door ons samen meer en meer en meer 🙂

  1 likes
 • only yoU schreef:

  Ben er ook als de kippen Bij! ?

  1 likes
 • faith schreef:

  Nu zijn ze zelfs bij CNN wakker geworden. Dit betekent einde verhaal voor Monsanto.
  Of ze nu wel of niet achterbaks een protestdag tegen zichzelf organiseren.

  https://www.youtube.com/watch?v=dkVDKHwAvAo

  1 likes
  • Jankertje schreef:

   @faith

   Van jou had ik meer verwacht, Monsanto word door dezelfde mensen geleid als CNN dus de illusie die al een tijd gaande is word nog steeds niet door jullie opgemerkt.

   0 likes
 • Ridder van de scheve tafel schreef:

  nou nou nou dat zal ze leren.Een beetje de straat op gaan en met je spandoek lopen wapperen om je ongenoegen te uiten…Monsanto zal het vrij weinig interesseren en gaan gewoon door waar ze mee bezig zijn.Tenzij er eens ooit ECHTE actie tegen ze ondernomen word

  0 likes
 • War on Error schreef:

  Mogelijk zit Monsanto zelf achter de dag. Zó lauw! (taktiek van podium bieden om lucht af te blazen). Of georganiseerd door een van de vele dekmantels van de globalisten. Avaaz, zgn. ngo’s die zij zelf in de markt zetten, ingehuurde PR bureaus – zoals een schuttelaar – kwestie van Public Perception Management.

  Al loopt heel Nederland er voor uit, en de blaren op de voeten – maalt zo’n door Goldman Sachs, USAID, en de VN gesteunde gigant om.

  Monsanto is geen (gewoon) bedrijf. Het is verlengstuk van de (corrupte) overheid. Volgt het leger op de voet. Pentagon-CIA effenen het pad (in mei 2014 nog Oekraine, eerder al Irak Nigeria, Kenia en Somalië, Haïti, enz.).
  TTIP – het leger diplomaten ramt het er door, de globalisen schuiven hun giftige voedsel er zo in.

  Het doel is TOTALE CONTROLE over de Wereldvoedselproductie, en depopulatie:
  Iedereen die daarvoor een obstakel vormt wordt ‘uitgeschakeld’; het werk met voorheen ‘Blackwater’, toen Xe-Service, nu ‘Greystone’ gedoopt – huurmoordenaars.

  For more information about the film, please visit:
  http://www.scientistsunderattack.com
  Dit wordt helemaal ondersteunt door Bilderberg.
  Laat ons land nu sinds het fenomeen ‘Paars’ werd gelanceerd, altijd Bilderberg coalities vormen – ongeacht de uitslag verkiezingen. Olv. een Bilderberg formateur, onder supervisie van een Bilderberg Koningshuis. Die keer dat een buitenstaander een eclatante overwinning boekte – werd er resoluut ingegrepen. Uit die hoek komt de Monsanto narigheid.

  http://www.counterpunch.org/2016/05/10/all-angles-covered-is-the-eu-completely-in-the-pocket-of-the-biotech-industry/
  http://www.counterpunch.org/2016/05/18/monsanto-and-the-poisoning-of-europe/

  Monsanto-Rockefeller-Goldman Sachs sorteren al voor op TTIP – het verdrag dat de concurrentie buiten spel zal zetten, het omgekeerde beoogt van een markt met vrije mededinging;
  de fascisten hebben al een hele reeks giftige voedselproducten in de pijplijn:
  http://readersupportednews.org/news-section2/313-17/12225-monsantos-cloned-growth-hormone-

  deze video is een moet kijken; geeft de kwaadaardigheid van Monsanto c.s. goed aan:
  contaminates-us-milkTop anti-GMO scientists band together in film exposing threats and secrecy
  https://www.minds.com/blog/view/396405163595665408

  Ga morgen vooral de straat op; weer een bewijs hoe de media het negeren, bagatelliseren, negatief framen. En ga supermarkten zoveel mogelijk mijden. CBL, Ahold m.n. ligt in bed met Cargill-Monsanto-Unilever. Verspreid bovenstaande.

  0 likes
 • faith schreef:

  Ik denk dat de msm nu langzaam en onder zachte dwang overgenomen wordt. Langzaam om de nietsvermoedende CNN/msm aanhangers niet meteen de schrik op het lijf te jagen en onder dwang, omdat de CNN board dit zelf uiteraard liever niet heeft, het staat nl. gelijk aan hun dominante dwaallicht positie opgeven.

  0 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  rutte

  Rutte heeft iets gedaan wat vergaande consequenties zal hebben

  Premier Rutte voerde in Brussel een toneelstukje ...

  >