Archeologie

‘Grote Piramide gebouwd door inwoners van Atlantis’

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee amateurarcheologen uit Duitsland verzamelden in de Grote Piramide in Egypte bewijs waaruit zou blijken dat het klassieke wereldwonder door inwoners van de legendarische stad Atlantis is gebouwd.

In april 2013 kregen Dominique Görlitz en Stefan Erdmann toegang tot delen van de piramide die normaal zijn afgesloten voor publiek.

Ze smokkelden de bewijsstukken mee naar Duitsland en waren van plan een documentaire te maken over hun zoektocht. Het tweetal nam verschillende voorwerpen mee, waaronder delen van een cartouche van farao Cheops. Een cartouche is een omcirkeling van de naam van Egyptische koningen en koninginnen in hiërogliefen.

Vastgehouden

In november verscheen een trailer van de documentaire op YouTube. Nadat het nieuws naar buiten was gekomen publiceerde de Duitse ambassade in Caïro een verklaring waarin werd benadrukt dat de ambassade en het Duits Archeologisch Instituut afstand namen van het werk van Görlitz en Erdmann.

De twee Duitse amateurarcheologen en hun cameraman worden nu vastgehouden, evenals zes Egyptenaren, enkele bewakers en inspecteurs van het Egyptische ministerie van Oudheden die de mannen toegang verleenden. Ze lopen de kans te worden veroordeeld.

De meeste onderzoekers beweren dat de piramide rond 2500 voor Christus is gebouwd, maar anderen – waaronder Görlitz en Erdmann –  stellen al geruime tijd dat de cartouche van Cheops nep is. Zij zeggen dat kolonel Howard Vyse de cartouche in 1837 zelf heeft geschilderd om de financiering van toekomstige expedities veilig te stellen.

Dateren

Görlitz en Erdmann willen het pigment dat is gebruikt voor de cartouche laten dateren door de Universiteit van Dresden. Ze hopen aan de hand van het pigment aan te kunnen tonen dat de Grote Piramide is gebouwd door een beschaving die vele malen ouder is dan de Egyptenaren.

Afgelopen december verontschuldigden Görlitz en Erdmann zich per brief aan het Egyptische ministerie van Oudheden voor de schade aan de piramide. Ze boden aan de schade te betalen en benadrukten dat het nooit hun intentie was om de piramide te beschadigen. Minister van Oudheden Mohamed Ibrahim heeft de excuses in eerste instantie niet aanvaard.

Bron: NPR.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
huisheks
huisheks
8 jaren geleden

En dan? Dan blijkt dat zaken niet kloppen.
Ja, dus… dan wordt nu ineens de geschiedenins herschreven?
Dan zou tevoorschijn komen, dat volksstammen “experts” zich hebben laten bedotten. Dat wordt door de wetenschappelijke kringen gerust niet geaccepteerd. Dus mag je er vanuit gaan dat het weer in ALLE toonaarden ontkend wordt. Dus wat zegt dat over die mensen ? Als er fouten gemaakt worden, zullen wij die NIET herstellen. De geschiedenis blijft zo hij is.
Die mensen blijven gewoon leugenaars.

nature
nature
8 jaren geleden

Van waar de obsessie voor Atlantis? Er moeten veel meer eilanden etc. onder water zijn verdwenen.

Herman van Dijk
Herman van Dijk
8 jaren geleden

Nu moet ik even vissen in de herinneringen die ik ooit privé aan onderricht heb gehad.
Daarin is het boek van majoor Van der Vecht met zijn boek “De Stenen Spreken” en belangrijk onderdeel.
Het zou dus zó zijn dat er bovenin bij de ontbrekende top (hoeksteen) de naam van een Israëliet werd gevonden ten tijde van Mozes in de Egyptische woestijn.
Zo ja… dan spreekt dit boekdelen.

Wim
Wim
8 jaren geleden

Klopt. Na de zondvloed moesten ze wel ergens anders gaan bouwen. Trouwens over de heel de wereld en niet vergeten Lemuria.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

32
0
We lezen graag je reactie!x