Homepagina » UFO » Zal de waarheid over het UFO-complot van Roswell ooit naar buiten komen?
Zal de waarheid over het UFO-complot van Roswell ooit naar buiten komen?

Zal de waarheid over het UFO-complot van Roswell ooit naar buiten komen?

68 jaar geleden werden er brokstukken van een ongeïdentificeerd vliegend object gevonden nabij Roswell in New Mexico. Een lokale krant schreef in eerste instantie dat het om een vliegende schotel ging. Een dag later meldde het leger dat er een weerballon was neergestort.

Op 7 juli 1947 trof boer W.W. Brazel wrakstukken aan op zijn weiland. Hij haalde sheriff George Wilcox erbij, die weer contact opnam met de plaatselijke vliegbasis. Die stuurde majoor Jesse Marcel naar de crashplek. De majoor was ervan overtuigd dat de boer resten van een vliegende schotel had gevonden.

1900 kilometer per uur

Enkele dagen voor de crash, op 24 juni 1947, zag piloot Kenneth Arnold op weg naar een vliegshow een aantal felblauwe flitsen in de lucht. Tegenover een journalist vertelde hij dat de flitsen afkomstig waren van objecten die op schotels leken. Vanaf dat moment stonden de kranten bol van de UFO-meldingen, schrijft Time. Arnold was er zeker van dat hij getuige was geweest van iets buitenaards. De UFO’s die hij had gezien bereikten snelheden tot 1900 kilometer per uur, zo berekende hij.

In 1978 werd majoor Marcel geïnterviewd door de Canadese kerngeleerde Stanton Friedman. Hij interviewde ook diverse andere getuigen, waarna hij concludeerde dat er sprake was van een doofpotoperatie van ‘kosmische Watergate-proporties’.

Ultrageheim project

Het boek dat Friedman in 1980 publiceerde over het doofpotschandaal veroorzaakte zoveel verontwaardiging bij het publiek dat de Amerikaanse luchtmacht een officieel onderzoek instelde. De luchtmacht stelde dat het object dat bij Roswell was gecrasht onderdeel was van een ultrageheim project.

Veel mensen geloven niet in de verklaring van de luchtmacht. Walter Haut, de man die het oorspronkelijke persbericht schreef en de oprichter van het UFO Museum in Roswell, zei tot zijn dood in 2007 dat het om een vliegende schotel ging.

[DeMorgen via Time]


Vond je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. De waarheid over de UFO crash bij Roswell is toch al lang bekend? Er zijn verschillende versies van het verhaal, maar de meest aannemelijke verhalen zijn in mijn ogen die verhalen die al 65 jaar met klem worden ontkend door de autoriteiten en belachelijk worden gemaakt in de MSM.

  National Geographic zet zichzelf al jaren voor schut door onzinverhalen te verkondigen. Zij beweren dat het een weerballon was die aan elkaar geplakt was met kinderplakband waarop allerlei figuurtjes te zien waren. Dit deden ze om de ooggetuigenverklaringen onderruit te halen dat de overblijfselen van het toestel voorzien waren van voor ons onbekende symbolen. Het plakband zou zogezegd zijn gebruikt “omdat er even geen normaal plakband voorhanden was” bij de productie van de ballon. Yeah, right! Hoe achtelijk denken ze dat we zijn?!

  Dan zijn er ook allerlei omwonenden bedreigd om vooral niet te getuigen in de media naast de omwonenden die brokstukken hebben verzameld en deze na enkele dagen hebben moeten inleveren.

  Phillip Corso heeft stukjes “geheugenmetaal” gevonden die hij kon buigen en knikken zoveel hij wilde, maar het materiaal veerde direct terug in zijn oorspronkelijke vorm zonder dat de knikken zichtbaar bleven. En ook als hij het probeerde uit te rekken veerde het terug.

  In zijn boek “The day after Roswell” beschrijft hij o.a. ook hoe hij twee ellipsvormige lenzen heeft gevonden die zo dun waren als onze huid. En als hij erdoorheen keek leek het beeld nog het meeste op dat van onze huidige nachtkijkers.

  Er zijn ook andere technische hoogstandjes voortgekomen uit deze crash zoals microchips, lcd-schermen, glasvezel, en technologie om gedachten direct over te brengen aan de besturing van bijv. gevechtsvliegtuigen.

  16 likes
 2. De mens heeft deze ufo gemaakt. @USA

  2 likes
  • Nu je het zegt: de kans dat deze ufo door mensen is gemaakt is idd.het grootste. Als aliens in staat zijn om afstanden van vele lichtjaren af te leggen om hier te komen zijn het wel echt ongelooflijke sneuteuters dat ze hier zijn neergestort. 🙂

   Maar dan mogen we vast ook concluderen dat men in 1947 al veel verder was met technologie en genetica dan we ooit konden vermoeden.

   We hoeven er dan ook niet van op te kijken als de woorden van Werner von Braun binnen afzienbare tijd gaan uitkomen. Op zijn sterfbed zei hij volgens Dr.Carol Rosin herhaaldelijk dat de laatste kaart was dat ze een buitenaardse invasie in scene zouden zetten om hun NWO aan de wereld op te dringen.

   Zou willen zeggen: laten we de strandstoelen en verrekijkers maar vast te voorschijn halen, want er staat ons vast een “mooie show” te wachten…

   2 likes
 3. new atheist world order

  stukje koude oorlog.

  0 likes
 4. Waar zijn de schotels uit nazi Duitsland en wat gebeurde er op de zuidpool?

  0 likes
 5. En dan heb je óók nog ‘Operatie Highjump’. Wat valt daar van te denken? Dat hele Rosswell gedoe is immers zo uitgekauwd.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Schokkend onderzoek: er is absoluut niks geks aan complottheoretici, concluderen deze Australische wetenschappers

Er is een studie verschenen over complottheoretici ...

Heeft een Chinese sonde een ruimteschip vastgelegd op de maan? Deze Schotse ufoloog beweert van wel

Amerika probeerde een atoombom tot ontploffing te brengen op de maan. Volgens deze kolonel greep ‘iemand’ in

In de jaren vijftig moest wijlen kolonel ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.