Homepagina » UFO » Zal de waarheid over het UFO-complot van Roswell ooit naar buiten komen?
Zal de waarheid over het UFO-complot van Roswell ooit naar buiten komen?

Zal de waarheid over het UFO-complot van Roswell ooit naar buiten komen?

68 jaar geleden werden er brokstukken van een ongeïdentificeerd vliegend object gevonden nabij Roswell in New Mexico. Een lokale krant schreef in eerste instantie dat het om een vliegende schotel ging. Een dag later meldde het leger dat er een weerballon was neergestort.

Op 7 juli 1947 trof boer W.W. Brazel wrakstukken aan op zijn weiland. Hij haalde sheriff George Wilcox erbij, die weer contact opnam met de plaatselijke vliegbasis. Die stuurde majoor Jesse Marcel naar de crashplek. De majoor was ervan overtuigd dat de boer resten van een vliegende schotel had gevonden.

1900 kilometer per uur

Enkele dagen voor de crash, op 24 juni 1947, zag piloot Kenneth Arnold op weg naar een vliegshow een aantal felblauwe flitsen in de lucht. Tegenover een journalist vertelde hij dat de flitsen afkomstig waren van objecten die op schotels leken. Vanaf dat moment stonden de kranten bol van de UFO-meldingen, schrijft Time. Arnold was er zeker van dat hij getuige was geweest van iets buitenaards. De UFO’s die hij had gezien bereikten snelheden tot 1900 kilometer per uur, zo berekende hij.

In 1978 werd majoor Marcel geïnterviewd door de Canadese kerngeleerde Stanton Friedman. Hij interviewde ook diverse andere getuigen, waarna hij concludeerde dat er sprake was van een doofpotoperatie van ‘kosmische Watergate-proporties’.

Ultrageheim project

Het boek dat Friedman in 1980 publiceerde over het doofpotschandaal veroorzaakte zoveel verontwaardiging bij het publiek dat de Amerikaanse luchtmacht een officieel onderzoek instelde. De luchtmacht stelde dat het object dat bij Roswell was gecrasht onderdeel was van een ultrageheim project.

Veel mensen geloven niet in de verklaring van de luchtmacht. Walter Haut, de man die het oorspronkelijke persbericht schreef en de oprichter van het UFO Museum in Roswell, zei tot zijn dood in 2007 dat het om een vliegende schotel ging.

[DeMorgen via Time]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mike schreef:

  De waarheid over de UFO crash bij Roswell is toch al lang bekend? Er zijn verschillende versies van het verhaal, maar de meest aannemelijke verhalen zijn in mijn ogen die verhalen die al 65 jaar met klem worden ontkend door de autoriteiten en belachelijk worden gemaakt in de MSM.

  National Geographic zet zichzelf al jaren voor schut door onzinverhalen te verkondigen. Zij beweren dat het een weerballon was die aan elkaar geplakt was met kinderplakband waarop allerlei figuurtjes te zien waren. Dit deden ze om de ooggetuigenverklaringen onderruit te halen dat de overblijfselen van het toestel voorzien waren van voor ons onbekende symbolen. Het plakband zou zogezegd zijn gebruikt “omdat er even geen normaal plakband voorhanden was” bij de productie van de ballon. Yeah, right! Hoe achtelijk denken ze dat we zijn?!

  Dan zijn er ook allerlei omwonenden bedreigd om vooral niet te getuigen in de media naast de omwonenden die brokstukken hebben verzameld en deze na enkele dagen hebben moeten inleveren.

  Phillip Corso heeft stukjes “geheugenmetaal” gevonden die hij kon buigen en knikken zoveel hij wilde, maar het materiaal veerde direct terug in zijn oorspronkelijke vorm zonder dat de knikken zichtbaar bleven. En ook als hij het probeerde uit te rekken veerde het terug.

  In zijn boek “The day after Roswell” beschrijft hij o.a. ook hoe hij twee ellipsvormige lenzen heeft gevonden die zo dun waren als onze huid. En als hij erdoorheen keek leek het beeld nog het meeste op dat van onze huidige nachtkijkers.

  Er zijn ook andere technische hoogstandjes voortgekomen uit deze crash zoals microchips, lcd-schermen, glasvezel, en technologie om gedachten direct over te brengen aan de besturing van bijv. gevechtsvliegtuigen.

  16 likes
 • Hoa An schreef:

  De mens heeft deze ufo gemaakt. @USA

  2 likes
  • Mike schreef:

   Nu je het zegt: de kans dat deze ufo door mensen is gemaakt is idd.het grootste. Als aliens in staat zijn om afstanden van vele lichtjaren af te leggen om hier te komen zijn het wel echt ongelooflijke sneuteuters dat ze hier zijn neergestort. 🙂

   Maar dan mogen we vast ook concluderen dat men in 1947 al veel verder was met technologie en genetica dan we ooit konden vermoeden.

   We hoeven er dan ook niet van op te kijken als de woorden van Werner von Braun binnen afzienbare tijd gaan uitkomen. Op zijn sterfbed zei hij volgens Dr.Carol Rosin herhaaldelijk dat de laatste kaart was dat ze een buitenaardse invasie in scene zouden zetten om hun NWO aan de wereld op te dringen.

   Zou willen zeggen: laten we de strandstoelen en verrekijkers maar vast te voorschijn halen, want er staat ons vast een “mooie show” te wachten…

   2 likes
 • Arwijn schreef:

  Nee.

  0 likes
 • new atheist world order schreef:

  stukje koude oorlog.

  0 likes
 • Helly schreef:

  Waar zijn de schotels uit nazi Duitsland en wat gebeurde er op de zuidpool?

  0 likes
 • Westbound schreef:

  En dan heb je óók nog ‘Operatie Highjump’. Wat valt daar van te denken? Dat hele Rosswell gedoe is immers zo uitgekauwd.

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

  Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

  ufo's

  Zijn dit de echte redenen waarom de Amerikaanse overheid zo geheimzinnig doet over UFO’s?

  Lange tijd werd er lacherig gedaan over ...

  >