Binnenland

Onze democratie verkeert in een crisis. Kijk en huiver

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ouders die werden verdacht van fraude met de kinderopvangtoeslag en die inzage wilden in de dossiers, hebben volledig zwartgelakte rapporten gekregen. Het lijken net topgeheime documenten van de CIA.

Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA), die de ouders in de zaak heeft bijgestaan, retweette een filmpje over de dossiers met de aanbeveling ‘kijk en huiver’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Tijdens het toeslagendebat kreeg het Kamerlid geen of halve antwoorden van het kabinet, wat de democratische verhoudingen tussen regering en parlement ondermijnt.

Gesold

“Er wordt gesold met de Grondwet,” stelt onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk.

Al vanaf 2017 vroeg Omtzigt om relevante stukken. Steeds kreeg hij halve antwoorden of helemaal geen respons, aldus Van Dijk.

Het Kamerlid vroeg of hij misschien maar journalist moet worden, zodat hij via een Wob-verzoek alsnog aan de benodigde informatie kan komen.

Crisis

Dit maakt duidelijk dat onze democratie in een crisis verkeert, zegt Van Dijk.

De Grondwet bepaalt namelijk dat Kamerleden, dus ook Omtzigt, toegang hebben tot alle informatie waarover de regering beschikt.

Met voeten getreden

Dat Omtzigt in de toeslagenzaak keer op keer op zijn parlementaire knieën moet om antwoorden te krijgen, is een bedreiging voor ieder democratisch principe, schrijft Van Dijk.

“De Grondwet wordt met voeten getreden,” benadrukt hij.


[HP/De Tijd]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Een volgende aanwijzing dat Nederland niet veel verschilt met een land waarheen nog wel eens verwezen wordt als het gaat om corruptie e.d., de Congo.

André
André
4 jaren geleden

Ja, we komen er steeds meer achter dat democratie een farce is. We leven gewoon in een halve dictatuur, voornamelijk aangestuurd door de EU. Dit is decennia geleden in gang gezet en als wij als burger, integere kamerleden en journalisten niet opstaan leven we over 10 jaar in een echte dictatuur. Hard maar waar..

duitinzakje
duitinzakje
4 jaren geleden

Dit staat allemaal in de Protocollen van de Wijzen – wie die ook geschreven heeft.

Een onbetrouwbare Overheid die de belangen van de burgers niet nastreeft maar deze burgers eerder dwars zit op alle mogelijke manieren.

Een onbetrouwbare rechterlijke macht die keer op keer elk gevoel van rechtvaardigheid tart. Wij mensen hebben een door God gegeven innerlijk kompas voor wat rechtvaardig is of niet. Dat wordt steeds weer geschonden. Daders worden zachter aangepakt dan redelijk zou zijn en slachtoffers voelen zich niet serieus genomen. En bestuurders komen steeds weer weg met grove fraude en diefstal.

Een overdaad aan dom vermaak en vrachten sex om de mensen lekker bezig te houden en zo elk zicht op hun situatie kwijtraken.

Wat kunnen we doen? Ons moreel wapenen! Ons niet laten verleiden tot gewelddadigheid omdat de terechte woede een uitweg wil. Beter is het onze bestuurders scherp te observeren en hen ‘lastigvallen’ met vragen vragen vragen. Wij zullen deze rit naar beneden moeten uitzitten in de zekerheid dat alles zichtbaar wordt en deze verraderlijke bestuurders geen poot meer zullen hebben om op te staan en in schaamte zullen moeten afdruipen.

Wij burgers moeten ons daarbij niet tegen elkaar laten uitspelen maar vereend en solidair met elkaar blijven. Waar je maar kunt, een hand uitsteken of een hart onder de riem om elkaar als het ware op de been te houden. Wij hebben een lange adem nodig en God’s hulp want ‘we are at war’. Er is een oorlog tegen ons gaande die vooral van psychologische aard is. Geef ze die overwinning niet! Blijf moreel sterk en gezond!

Fred Barendse
Fred Barendse
4 jaren geleden

Ach het Derde Rijk 2.0 wordt opgestart. Alleen nu niet onder leiding van man met snorretje, edoch o.l.v. de Jodenknecht Macron; getrouwd met een nazaat van de Rothschilds. Na drie Duitse-Franse oorlogen is het toch uiteindelijk gelukt. Zoals Herzl reeds voorspelde rond 1900, zijn de arme Joden “verdwenen” en zijn de intellectuelen en rijken overgebleven. Na WW II heeft ieder land zijn munteenheid moeten inleveren en werd de dollar leidend. We leven in het Zionistische Tijdperk, net zoals er een Ottomaans rijk, een Romeins/Grieks Rijk was, etc.etc. Je ziet het pas als je Ze doorhebt. Heeft niets met complotten te maken o.i.d., dat heet tegenwoordig Strategisch Management

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x