Great ResetBinnenland

‘Onze’ politie zit aan tafel met World Economic Forum: ‘The Brave New World wordt uitgerold’

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Interpol, het UNICRI (United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute), de Nederlandse politie en het World Economic Forum hebben de handen ineengeslagen op het gebied van gezichtsherkenning.

‘Onze’ politie zit gewoon aan tafel met het World Economic Forum en doet een pilot voor de inzet van gezichtsherkenningssoftware voor opsporing en preventie, merkt Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols op. “The Brave New World wordt uitgerold.”

Het WEF heeft hier recentelijk een artikel over gepubliceerd waarin wordt gesteld dat gezichtsherkenningstechnologie kan helpen bij de bestrijding van criminaliteit. Als politiediensten deze technologie op grote schaal gaan gebruiken, bestaat er echter een kans dat mensen onterecht worden gearresteerd.

Digitale gevangenis

De genoemde organisaties hebben een paper gepubliceerd die een soort raamwerk vormt en ervoor moet zorgen dat ‘gezichtsherkenningstechnologie op een verantwoordelijke manier wordt gebruikt’. In januari dit jaar is men begonnen met het testen van dit raamwerk.

Police for Freedom, een organisatie die wordt geleid door oud-agent Dennis Spaanstra, spreekt van een ‘digitale gevangenis’. ‘We’ verkopen het als ‘bestrijden van de criminelen’. Maar eigenlijk wordt de politie straks ingehuurd door de grote corporaties om de hardwerkende burger digitaal z’n vrijheid te beperken, aldus Spaanstra.

Ga nu naar huis

“Hoe ziet dat er dan uit? Te voet of in de auto zijn je reisbewegingen beperkt. Wandelen door het park en dan een melding krijgen van je telefoon dat je naar huis moet omdat je aan je persoonlijke CO2-taks zit. ‘Ga nu naar huis, ga nu naar huis’,” schrijft Spaanstra.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) reageert: “Praatclub!”


4.9 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
214 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Juan
Juan
9 maanden geleden

Oh, wat is het toch een gezellig, onbenullig theekransje. Wie dat toch ooit bedacht heeft, is een genie, want die heeft heel Nederland, behoudens de meeste lezers van NFN, ingepakt. Zelfs zogenaamd gestudeerde, trappen er met 2 dikke voeten in en weigeren verder te kijken dan hun neus lang is.

Jaco
Jaco
9 maanden geleden

Dus laten we de telefoon thuis.

Willem van der Kooi
Willem van der Kooi
9 maanden geleden

Waakzaam en Dienstbaar.

Annemarie
Annemarie
9 maanden geleden

Mobiele telefoons weg doen!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

214
0
We lezen graag je reactie!x