Great ResetBinnenland

‘Onze’ politie zit aan tafel met World Economic Forum: ‘The Brave New World wordt uitgerold’

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

Interpol, het UNICRI (United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute), de Nederlandse politie en het World Economic Forum hebben de handen ineengeslagen op het gebied van gezichtsherkenning.

‘Onze’ politie zit gewoon aan tafel met het World Economic Forum en doet een pilot voor de inzet van gezichtsherkenningssoftware voor opsporing en preventie, merkt Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols op. “The Brave New World wordt uitgerold.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het WEF heeft hier recentelijk een artikel over gepubliceerd waarin wordt gesteld dat gezichtsherkenningstechnologie kan helpen bij de bestrijding van criminaliteit. Als politiediensten deze technologie op grote schaal gaan gebruiken, bestaat er echter een kans dat mensen onterecht worden gearresteerd.

Digitale gevangenis

De genoemde organisaties hebben een paper gepubliceerd die een soort raamwerk vormt en ervoor moet zorgen dat ‘gezichtsherkenningstechnologie op een verantwoordelijke manier wordt gebruikt’. In januari dit jaar is men begonnen met het testen van dit raamwerk.

Police for Freedom, een organisatie die wordt geleid door oud-agent Dennis Spaanstra, spreekt van een ‘digitale gevangenis’. ‘We’ verkopen het als ‘bestrijden van de criminelen’. Maar eigenlijk wordt de politie straks ingehuurd door de grote corporaties om de hardwerkende burger digitaal z’n vrijheid te beperken, aldus Spaanstra.

Ga nu naar huis

“Hoe ziet dat er dan uit? Te voet of in de auto zijn je reisbewegingen beperkt. Wandelen door het park en dan een melding krijgen van je telefoon dat je naar huis moet omdat je aan je persoonlijke CO2-taks zit. ‘Ga nu naar huis, ga nu naar huis’,” schrijft Spaanstra.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) reageert: “Praatclub!”


4.9 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

214 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Juan
Juan
2 jaren geleden

Oh, wat is het toch een gezellig, onbenullig theekransje. Wie dat toch ooit bedacht heeft, is een genie, want die heeft heel Nederland, behoudens de meeste lezers van NFN, ingepakt. Zelfs zogenaamd gestudeerde, trappen er met 2 dikke voeten in en weigeren verder te kijken dan hun neus lang is.

Jaco
Jaco
2 jaren geleden

Dus laten we de telefoon thuis.

Willem van der Kooi
Willem van der Kooi
2 jaren geleden

Waakzaam en Dienstbaar.

Annemarie
Annemarie
2 jaren geleden

Mobiele telefoons weg doen!

Back to top button
214
0
We lezen graag je reactie!x