Binnenland

Stuitend: dit is de onderbouwing van de regering waarom het onvermijdelijk is om 25 miljard uit te geven aan stikstofplan

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!

De VVD-leden hebben zich uitgesproken tegen de stikstofplannen van het kabinet en hun eigen minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof. Het vrijdag gepresenteerde stikstofplan gaat hen veel te ver. Veel boeren zullen de komende jaren moeten stoppen.

In het kabinetsplan dat Van der Wal heeft gepresenteerd, staat dat de stikstofuitstoot in heel Nederland moet worden gehalveerd. In een groot aantal gebieden moet het stikstofpercentage veel verder omlaag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Ik heb geen idee

Op social media gaan beelden rond van opmerkelijke uitspraken die Van der Wal in de Tweede Kamer heeft gedaan. Een greep: “Hoe werkt die KDW (kritische depositiewaarde, red.) nou eigenlijk? Laten we daar nou eens voor alle duidelijkheid mee beginnen. Hoe meer en hoe langer je de KDW overschrijdt, des te groter de schade zal zijn omdat stikstof opstapelt. Het neemt niet af. Verdampt niet, stapelt op. Het blijft opstapelen.”

“Welke ruimte de EBS (Europese Biodiversiteitsstrategie, red.) biedt aan de lidstaten voor een eigen invulling? Nou, voor wat betreft hun bijdrage aan de doelstellingen voor gebiedsgericht… gebiedsbescherming kunnen lidstaten daaraan hun eigen invulling geven. De bijdrage hoeft niet alleen te bestaan uit gebieden die beschermd worden op grond van eigen nationaal natuurbeleid. Voor wat betreft de doelstellingen om natuur te herstellen, hebben lidstaten nu ook ruimte om daaraan hun eigen invulling te geven, dat verandert. Dit is zo leuk. Wat hier staat, is dat het EU-wetsvoorstel definitief wordt vastgelegd. Kortom: ja. Ik heb geen idee,” lachte Van der Wal.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het was verschrikkelijk om te zien en te horen

Oud-minister Ronald Plasterk twittert: “Dit is de onderbouwing van de regering waarom het onvermijdelijk is om 25 miljard gemeenschapsgeld, 4000 euro per gemiddeld huishouden, uit te geven aan het stikstofplan.”

“En onze boerenstand compleet te vernietigen en zo de Nederlandse bevolking afhankelijk te maken van de globalisten voor onze voedselvoorziening,” vult Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) aan.

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas, wier partij virtueel groter is dan D66, reageert: “Ik zat hier destijds bij. Had geen interrupties meer. Het was verschrikkelijk om te zien en te horen.”

4.8 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

198 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Steven
Steven
2 jaren geleden

Zijn er ook al plannen gemaakt om die €4000 bij de mensen zelf op te halen?

Annette
Annette
2 jaren geleden

Ik heb maar één woord voor onze zogenaamde minister voor Stikstofbeheer en dat is dat zij een AANFLUITING is.

Wat zij verdient van de gehele Nederlandse bevolking is, dat zij met pek en veren uit deze regering wordt weggejaagd. Wat mij betreft samen met de rest van dat incompetente zootje.

Het wordt met de dag duidelijker, dat dit hele kabinet bestaat uit figuren (ik wil ze niet eens meer mensen in de zin van het woord noemen) die niets anders doen dan hun orders vanuit het World Economic Forum, geleid door Klaus Schwab, braaf opvolgen.

Verstand van zaken wat betreft het ministerie dat zij “leiden” is allang niet meer aan de orde. Er zijn zo wat van die schertsfiguren op te noemen. Twee voorbeelden: Kajsa Ollongren, die minder weet van defensie dan een lagere schoolkind en die minister van Justitie, Dilan Yesilgöz..

Het ergste is nog, dat deze Christianne van der Wal niet eens de moeite heeft gedaan om zich te verdiepen in het hele verzonnen stikstofverhaal. Daarmee toont zij niet anders dan complete minachting voor de hele boerenstand, die zij moedwillig de nek omdraait.

Volgens mij is er nog NOOIT in de Nederlandse geschiedenis een kabinet geweest, dat zó vol overtuiging de Nederlanders rechtstreeks de vernietiging in helpt.

Ik heb hier nog een zeer interessante aanvulling op gevonden, op Gesara Noord Holland, bron is t.me/hetkantelpunt:

Mark Rutte betrapt, hij loopt vooraan voor het World Economic Forum:

Deze video uit eind 2021 wilde ik nogmaals met jullie delen. Ze steken het niet onder stoelen of banken en zeggen gewoon wat ze gaan doen!

“Nadat de boeren geheel onteigend zijn komen er de Food Hubs voor in de plaats.

Hij zei letterlijk: ik heb alleen nog niet genoeg autoriteit.

Tot zover Mark Rutte!

Ik hoop zo dat de benadeelde Nederlandse boeren dit hele land gaan lamleggen.

Henk
Henk
2 jaren geleden

Stikstof is bodemverrijking. Dat gooi je in de vorm van korrels op je gazon als het niet wil groeien. Stikstof (oa) in uitlaatgassen is verantwoordelijk voor de weelderig begroeide bermen langs drukke wegen.
Stikstof is slechts de zoveelste stok om de laatste rotcenten uit een bevolking te slaan. CQV trust, iemand?
Er is overduidelijk een depopulatieagenda gaande en dmv massale bomenkap en het reduceren van plantvoeding (N en CO2) poogt men deze agenda te behalen.
Wederom een mooi voorbeeld van hoe de minsten onder ons bestuurlijke posities hebben verkregen, met volledig logische consequenties als gevolg.

Alex
Alex
2 jaren geleden

En ook hier gaat het niet om het milieu of om onze gezondheid, maar enkel en alleen om geld. Een artikel uit 2016 en dit plan is nog niet van tafel:
https://www.gebiedsontwikkeling.nu/artikelen/nederland-als-nieuwe-megacity/

Back to top button
198
0
We lezen graag je reactie!x