Straling

Jongen van school gehaald om wifi-straling

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanwege elektromagnetische straling in de International School Twente hebben de ouders van de negenjarige Floris besloten om hun zoon ziek te melden.

De school heeft het draadloze netwerk en een verdacht telefoontoestel verwijderd om te zorgen dat Floris weer naar school kan gaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het gezin woont sinds kort in het stralingsarme Ahaus, net over de grens in Duitsland. Floris werd aangemeld bij de International School Twente in Enschede, maar hij zou al snel woede-aanvallen krijgen en hyperactief worden als gevolg van de computers, de wifi en een DECT-telefoon in de school.

Elektrosensitief

Nico en Annemarie van Dongen voeren al jarenlang een strijd tegen elektromagnetische straling die wordt uitgezonden door computers, magnetrons, wifi en smartphones. Ze moesten eerder Canada verlaten omdat ze naar eigen zeggen ziek werden van de wifi-hotspots rond hun woning. Via Zwitserland, waar ze ook last kregen van straling, kwamen ze in Duitsland terecht.

Volgens Peter Leferink van de Universiteit Twente is ‘er geen enkele aanwijzing dat magnetische velden gevaar opleveren’. “Er zijn wel aanwijzingen dat deze velden iets met mensen kunnen doen. Maar datzelfde geldt voor koffie en alcohol bijvoorbeeld,” lichtte hij toe. “Mensen die menen dat ze elektrosensitief zijn kunnen zich goed beschermen door, zoals de school doet, computers te bekabelen.”

Wifi-verbod

Nico van Dongen wilde met de ziekmelding een proefproces tegen de leerplichtambtenaar uitlokken. Hij pleit voor een wifi-verbod in het Nederlands onderwijs, zoals dat in Frankrijk geldt.

De school heeft het draadloze netwerk uit de school verwijderd en zal de DETC-telefoon vervangen door een telefooncentrale. De directie wil bovendien dat de regering een onderzoek instelt naar de veiligheid van straling op school.

Het schoolbestuur hoopt dat Floris maandag weer gewoon naar school komt.

Bron: Tubantia.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
DingieM
DingieM
11 jaren geleden

Zwart toermalijnkristal helpt, dat kun je dragen of bij stralingsbronnen leggen.

Ben zelf ook bovengemiddeld gevoelig voor deze stralingsbronnen.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Dit is slechts het topje van de ijsberg.We zijn Wifi eigenlijk niet nodig, maar om de economie draaiende te houden weer wel.We zijn op een vreemd punt aangekomen van gaan we er mee door, of stoppen ermee??Het antwoord zal altijd luiden, we stoppen niet want het verdient zo vreselijk goed.Ook als is het slecht wat wifi met de gezondheid doet.Kort gezegd de heren zien geen weg meer terug.Ik zou zo zonder kunnen.Ik loop liever door de natuur, dan achter een pc-tje te zitten rammelen.

Monique
Monique
11 jaren geleden

Goed bezig mensen,hopelijk volgen er velen. doet me goed dit te lezen. Ik juich dit toe. Samen opweg naar een gezond leefklimaat!

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Ik vind het een vreemd verhaal.

Deze mensen zeggen ziek te worden van straling. Ik betwijfel het maar laten we aannemen dat het inderdaad zo is.

Ze zijn uit Canada verhuist naar Zwitserland en van Zwitserland naar duitsland.

We kunnen dus vaststellen dat ze het niet vervelend vinden om te verhuizen.

Waarom verhuis je dan in hemelsnaam vanuit Canada naar het dichtbevolkte west europa om aan de straling te ontsnappen terwijl je in Canada of de VS letterlijk soms honderden kilometers hebt die helemaal leeg zijn en waar je dus ook geen wifi straling hebt.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x