Great ResetBinnenland

Ook lokale partijen zijn aan het graven: burgemeester van Enschede ging drie keer naar WEF-congres in China

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

Ook lokale politieke partijen onderzoeken hoe ver de tentakels van het World Economic Forum (WEF) reiken. “Wat goed zeg!” stelt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

Hij verwijst naar vragen die Erwin Versteeg van de fractie Verbindend Enschede recentelijk aan het college van B&W van de gemeente Enschede heeft gesteld over het WEF. Versteeg merkt op dat de verwevenheid van de organisatie achter de zogeheten Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, het WEF, tot in de lokale politiek reikt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Global Goals Gemeenten

Er blijken zogenaamde ‘Global Goals Gemeenten’ te zijn die zich hebben gecommitteerd aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Zo vroeg Versteeg: “Is er een commitment voor wat betreft het gebruik en doelstellingen van de 17 Sustainable Development Goals?”

Het antwoord: “Doordat deze doelen wereldwijd bekend zijn, is er een gemeenschappelijke taal ontwikkeld, die het mogelijk maakt met andere steden, met name in de EU, kennis te delen over de aanpak van deze opgave. En bijvoorbeeld met deze andere steden ook een beroep te doen op grotere EU-subsidies, waarmee de stedelijke doelen sneller verwezenlijkt zouden kunnen worden. Daarom is er ook binnen Enschede kennis van deze doelen. De internationale tak van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG-I, geeft regelmatig informatie over hoe steden zich formeel aan kunnen melden als Global Goals Gemeente. Steden die dit label krijgen, committeren zich eraan om te laten zien hoe zij hun stad duurzamer, eerlijker en socialer maken. Het communiceren over de stedelijke ambitie in termen van Sustainable Development Goals is volstrekt vrijwillig en gebeurt onder eigen soevereiniteit. Enschede is formeel geen Global Goals Gemeente.”

Gelieerd aan het WEF

Verder blijkt dat de burgemeester van Enschede drie keer naar een WEF-congres in China is geweest. “Kunt u een gedetailleerde lijst overleggen van elke WEF-bijeenkomst waar door ambtenaren/bestuurders of politici/leden van het B&W aan deelgenomen is, de rol die daar vervuld werd, de duur van deelname en precieze inhoud van de activiteit?” vroeg Versteeg.

Het antwoord: “Door de stedenband met Dalian zijn burgemeesters van Enschede op uitnodiging van het bestuur van zusterstad Dalian drie keer aanwezig geweest bij ‘the annual meeting of the Champions of the New World‘, een jaarlijks congres in China, dat om het jaar in Dalian wordt georganiseerd en dat gelieerd is aan het WEF: in 2009, 2011 (burgemeester Peter den Oudsten) en in 2017 (burgemeester Onno van Veldhuizen). In 2019 was er ook een uitnodiging, maar toen was het bestuur niet in de gelegenheid een afvaardiging te sturen.”


4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

Het is natuurlijk fantastisch nieuws om te lezen, dat een lokale partij als Verbindend Enschede druk aan het graven is om die onderste steen boven te halen.

Zij doen in ieder geval héél wat meer dan onze minister president Rutte, die OOK die onderste steen zou boven halen, maar daar (opzettelijk) tot op de dag van vandaag niet in is geslaagd. Dat was ook helemaal niet de bedoeling.

Er is een zeer groot verschil tussen zeggen en doen!

Als ik het goed heb, zijn er wel 50 gemeentes, die aangewezen zijn als proefgemeentes. Helaas behoort de gemeente, waar mijn man en ik in wonen, hier ook toe.

Wij denken vaak met z’n allen, dat wij te maken hebben met maar een kleine groep van machtswellustelingen, maar dat is natuurlijk (helaas) niet zo.

Deze kleine groep heeft namelijk in eerste instantie de macht over een véél grotere groep van zogenaamde useful idiots.

Die gebruik je zo lang als je ze nodig hebt en daarna laat je ze verdwijnen bij het grof vuil.

Dat zal NU ook zo gaan.

Alles gaat (nog) steeds volgens plan. Alleen vermoed ik, dat de schoonmaakactie van Vladimir Poetin in de Oekraïne wel wat zand in de radertjes van de machine aan het gooien is. Jammer genoeg draait die machine nog door.

Toch blijf ik bij mijn standpunt, dat het allerbeste om te doen is: NIETS DOEN.

Als je je prikken niet gaat halen, je geen QR codes of digitaal paspoort (dat je tóch niet krijgt als je die prikken niet hebt) hebt, dan blijf je in ieder geval voorlopig ONDER de radar.

Daar zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan: je zult sowieso (alleen als je achteraf weggetjes kent) de grens niet meer over kunnen gaan), er zullen deuren voor je gesloten blijven.

Maar laten wij met z’n allen vooral bedenken, iedere dag herhalen als een mantra: wij staan niet alleen.

Gisteren stond er op nfn een artikel over de Rabobank. Daar werd uiteraard vol afschuw op gereageerd.

Vanochtend las ik dat in ieder geval SNS en ASN hier (nog) niet mee gaan werken. Zij zouden geen connectie hebben met het World Economic Forum.

Misschien een aanrader.

Andre
Andre
1 jaar geleden

Schwab als echte engnek vertelde vol trots en rode wangetjes “We have penetrated 450 cities. Enschede is er dus 1 van. Weg met al die ongekozen burgemeesters!

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Drie keer maar liefst. De volksverraders zijn onder u.

Dobby
Dobby
1 jaar geleden

Ik wordt doodziek van dat WEF!
Het is echt zo langzamerhand overal in geïnfiltreerd, als gewone burger heb je totaal geen invloed op deze club.

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x