CoronaBuitenland

Twee jaar na de eerste lockdown: de rest van de wereld zat ernaast en Zweden had gelijk

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Twee jaar nadat de hele wereld, behalve Zweden, in lockdown ging, is nu duidelijk geworden dat iedereen ernaast zat en dat Zweden gelijk had. Dat zegt onderzoeker en docent Eli David. “Gaan ze het toegeven? Gaat Fauci zich ooit verontschuldigen voor het veroorzaken van de meeste schade die een wetenschapper ooit heeft aangericht?” vraagt hij.


Ondernemer en zakenman Hugh Osmond heeft een grafiek gemaakt van de cumulatieve oversterfte per miljoen in een aantal landen van 2019 tot heden.

Wat opvalt, zijn de lage cijfers in Zweden. Daar is de cumulatieve oversterfte sinds 2019 op vrijwel geen enkel moment boven nul uitgekomen. Alleen begin 2021 was dat het geval. En ook: in 2019-2021 lag de sterfte zelfs iets lager dan in 2016-2018.

In landen als Denemarken, Zuid-Korea, Finland, Canada, Duitsland en Spanje giert de cumulatieve oversterfte de pan uit. En dan te bedenken dat in Spanje in 2020 sprake was van de grootste oversterfte sinds de Spaanse griep.


“Oversterfte. Cumulatief. De enige vergelijkingsmetric tussen landen. Tegnell wint. Lauterbach verliest,” schrijft Maarten van den Berg, waarmee hij verwijst naar de Zweedse coronastrateeg Anders Tegnell en de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach.

4.8 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
2 jaren geleden

Tsja. Anders deed alles ANDERS!

Mar
Mar
2 jaren geleden

Help ons aub

Avax
Avax
2 jaren geleden

Is dat misschien niet de bedoeling geweest van ClauSSwaab….Een “gezond blank sterk “ras” over te houden??? Ik bedoel zo ziek zijn ze wel om dat zo in elkaar te steken??

Jaco
Jaco
2 jaren geleden

Toegeven!? Er moeten mensen kapot! Kutzooi

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x