Homepagina » Buitenland » Oorverdovende stilte in Brussel na grootste overwinning ooit voor Italiaanse eurosceptische partijen. Wat je moet weten
Oorverdovende stilte in Brussel na grootste overwinning ooit voor Italiaanse eurosceptische partijen. Wat je moet weten

Oorverdovende stilte in Brussel na grootste overwinning ooit voor Italiaanse eurosceptische partijen. Wat je moet weten

De eurosceptische partijen zijn de grote winnaars van de Italiaanse verkiezingen. Met ruim 32 procent van de stemmen is de Vijfsterrenbeweging (M5S) de grootste partij geworden.

Binnen het centrumrechtse blok is niet Berlusconi’s Forza Italia maar de Lega van Matteo Salvini (foto) de grootste partij geworden.

Het signaal is duidelijk: de Italianen hebben de buik vol van de gangbare politiek en de EU. In Brussel blijft het vooralsnog oorverdovend stil.

Italiaanse Farage

Salvini, ook wel de ‘Italiaanse Farage’ genoemd, zei dat hij de strijd zal aangaan met Brussel om ervoor te zorgen dat ‘Italië op de eerste plaats komt’.

Tijdens zijn verkiezingscampagne dreigde hij geld terug te trekken uit de EU en Italië voor te bereiden op een ‘Italexit’ als zijn eisen niet zouden worden ingewilligd.

Zijn campagne was gericht op het bestrijden van illegale immigratie en het beschermen van Italië tegen de ‘oneerlijke’ financiële wetten binnen de EU.

Beschadigt

Salvini heeft vaak uitgehaald naar de eurocraten, die de euro steeds verder willen integreren. Hij noemt de euro ook wel ‘een Duitse munt’.

Hij claimde verder dat de regulering die wordt opgelegd door de EU, de Italiaanse industrie en economie schade toebrengt.

Luigi Di Maio, leider van de Vijfsterrenbeweging, riep op tot grote hervormingen. Hij wil opnieuw gaan onderhandelen over een aantal EU-regels.

Gefeliciteerd

Europarlementariër Nigel Farage heeft de Vijfsterrenbeweging gefeliciteerd met deze klinkende overwinning.

De partij heeft openlijk vraagtekens gezet bij de werkzaamheid van vaccinaties. Veel Italianen geloven dat de BMR-prik autisme kan veroorzaken, en zijn fel tegen een nieuwe wet die vaccinatie tegen 12 ziektes verplicht stelt.

De Italiaanse politicus Paolo Bernini (Vijfsterrenbeweging) zei enkele jaren geleden dat de aanslagen op 11 september 2001 ‘een inside job waren en dat het officiële verhaal in alle opzichten is ontkracht’.

Foto: Viscontino Wikimedia Commons

[Express]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
3 jaren geleden

eindelijk een opstand in spe? Nou maar hopen, dat het haalbaar is of dat niemand zich laat verleiden. Campagne is 1 ding, nu de daad bij het woord.

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Het rommelde al enige tijd in Italië al wist Brussel dit jarenlang grotendeels onder het tapijt te schuiven middels de mainstream media.

Kwestie van tijd denk ik alvorens Italië samen met Oostenrijk, Spanje en de Visegrad landen een sterker geluid laat horen richting Brussel onder het motto, dit pikken we niet langer.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

@Gezinusk

Onbeschrijfelijk veel vastgoed in het buitenland werd, na het ECB maffia QE programma, opgekocht door Italianen, soms tot het meest absurde aan toe en tot grote ergernis van de Spaanse bevolking, bijv., waarbij men zich niet hoeft af te vragen waar al het geld vandaan komt en in hoeverre de investeringen die ermee worden gedaan ook werkelijk een onderliggende waarde vertegenwoordigen. Zodra crisis 2.0 zich aanmeldt, dan pas zal weer blijken dat er achteraf van alles mis was en de maffia geld heeft laten verdwijnen wat ze ‘geleend’ had bij de diverse Italiaanse banken.

Er is van alles mis in de EU/Brussel/Frankfurt, die hebben alleen het lef om met wat grootheidswaan en drankgebral de bevolking wat te mennen en het hemd uit te vegen, maar werkelijke daadkracht en goed bestuur hebben ze van een slappe stinkende vaatdoek.

Dit gaat natuurlijk nooit (meer) goed komen. De EU en de ECB is een gecontroleerde nazi of maffia bende, die willens en wetens de gehele EU bevolking in het ongeluk storten.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

@weg met ons,

Met het EQ programma poogde ze onder meer Spanje uit het slop te trekken dat met de bankencrisis een zware klap te verduren had gekregen. Zo was de werkloosheid enorm en liepen de schulden dermate op dat voetbalclub Real Madrid zelfs honderden miljoenen moest lenen bij Spaanse Banken die al aan het kapseizen waren. Ook hier sprong Brussel en de Europese Centrale Bank bij. Geen wonder dat sommigen zich afvroegen of de EU belastingbetaler soms meebetaalde aan de astronomisch hoge salarissen van spelers van een sportvereniging.

Het QE programma word inmiddels afgebouwd maar laten we wel wezen. Tot de dag van vandaag heeft Brussel (Juncker noch Timmermans) niet willen toegeven dat de EU in zijn huidige vorm te snel is gekomen. Terwijl ze van te voren wisten dat landen in Zuid Europa en des te meer in het Oosten, hun kasboek niet op orde hadden.
De EU moest er koste wat kost komen waarbij ze alvast vooruit liepen om voor de nabije toekomst de Oekraïne, Georgië, en Azerbeidzjan er aan toe te voegen. Zelfs de Kaapverdische eilanden stonden op een officiële lijst als kandidaat om mogelijk aan de EU toegevoegd te worden.

Meer vanuit geopolitiek oogpunt dan dat ze zich bekommeren om de inwoners van deze landen. Hoeveel Bankiers op Wall Street maken zich bijvoorbeeld druk om de Amerikaanse bevolking die er slecht bij zit? Voordat ze zich daar over gaan bezinnen hebben ze de laatste vestigingen ook al naar een lagelonenland verplaatst voor het hoogste rendement en bonussen te garanderen.

Het systeem die ze opgezet hebben heiligt de middelen en daarin zijn we dieper en dieper in verzeild geraakt. Sinds de privatenbankiers en multinationals het virus expansiedrift hebben opgelopen sporen ze Washington en Brussel aan aangesloten EU landen binnen no-time vol te stouwen met militaire installaties en NAVO basissen.

Allemaal op kosten van de EU belastingbetaler om vervolgens de Europeanen te informeren middels de mainstream media dat de ander gevaarlijk bezig is. Daarbij smeekte Juncker al meerdere malen van een groot EU leger. Het liefst tien miljoen personen die ze voor hun kar kunnen spannen.

Levensgevaarlijke situatie wat mij betreft. Ik ben aan het einde van de koude oorlog geboren toen de muur een paar jaar later zou vallen, maar had nooit gedacht dat de Bankiers en multinationals in zo’n kort tijdbestek het mechanisme Brussel en EU hebben neergezet om het lot van een volgende te tarten. Het lijkt mij in ieder geval duidelijk dat deze bewegingen niet per toeval gebeurde maar wel gepland waren met het draaiboek in hun hand.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

LS…

De Turken (Khazaren) willen u echt lid worden van de EU om de EU te redden ! Ze nemen dan ISIS (Mossad = CIA = USA)) mee als orde handhaver. Goed plan Rutte !? Of toch maar niet…

wolfje
wolfje
3 jaren geleden

als het stabiliteitspact (zoals gegarandeerd door ‘gladde’ gerrit z. indertijd) in werking wordt gezet klapt de zaak in één keer

Eksegese
Eksegese
Reactie op  wolfje
3 jaren geleden

Maar daar draaien ze ons wel eerst een behoorlijke poot uit. Het EMS is in feite een blanco cheque voor landen die in fin. nood verkeren. Laat het voor die tijd maar uiteen vallen

Eksegese
Eksegese
3 jaren geleden

Yes, weer een dikke nagel aan de doodskist van de EU. En nou doorpakken idd.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Nog een periode Rutte en dan klapt in Nederland ook de bom.

salvar
salvar
3 jaren geleden

@H.J
denk maar niet dat de klap in nederland komt teveel meelopers die denken dat de EU het heilige der heilige is.

Jeff
Jeff
Reactie op  salvar
3 jaren geleden

gaat idd langzaam @salvar…. maar het komt zeker. je zou ook kunnen zeggen dat we erg rekbaar zijn; maar als dat barst!

NietOns
NietOns
Reactie op  salvar
3 jaren geleden

Helaas mee eens. Voornamelijk de angst en nog teveel te verliezen hebben spelen hierin een rol.
VVD blijft ook op een vreemde manier de grootste partij. Logischerwijs zou er na Rutte I geen II moeten zijn en al helemaal geen III…. Hoe de slechtste en meest onzichtbare premier uit de geschiedenis tot 3 keer is gekozen is mij een raadsel.

eksegese
eksegese
Reactie op  NietOns
3 jaren geleden

Het zal te maken hebben met de Bilderbergclub.
Balkenende was daar ook eerst uitgenodigd om vervolgens in 3 kabinetten Nederland aan de EU te verkwanselen. Ook toen begreep niemand waarom die eikel steeds herkozen werd.

Nehemia
Nehemia
3 jaren geleden

Vroeger gaf Berlusconi elke maand een zak met geld aan Khadaffi om de asielstroom te beteugelen, maar toen wilde Khadaffi de gouden dinar invoeren in plaats van de petrodollar. Als de sodemieter werd er een grootscheepse demonisatiecampagne in de MSM tegen Khadaffi gevoerd vol met blatante leugens en Hillary Clinton, Obama, Soros (georchestreerde kleurenrevolutie cq Arabische opstand) en de Deep State deden de rest. Libië – een prachtig land waar veel voorzieningen helemaal gratis waren voor de burger werd in bloed gedoopt en Khadaffi werd bruut vermoord. Syrië is ook verworden tot een ruïne. Er staan nog weinig stenen op elkaar. Waanzin.
.
Brussel zal niet blij zijn. Deze moloch van ongekende dictatuur zal niet rusten voordat Europa wat men kende nog slechts een vage herinnering is van vroeger. Dat Italië het zat is, is dan ook niet meer dan begrijpelijk. Benieuwd hoe dit zich verder zal ontrollen. Capuchino? Iemand?
.

NietOns
NietOns
Reactie op  Nehemia
3 jaren geleden

The EU hates Europe….

arthur
arthur
3 jaren geleden

Rutte en Pechtold verlaten het toneel voor hun volgende carrierrestap en met al die inclusieve SJW types (het moet nu een vrouw worden) ligt het voor de hand dat Ollongren onze nieuwe premier wordt. Volgens mij is ze ook de enige die gemeen en vals genoeg is.

Richard
Richard
3 jaren geleden

Allemaal voor de bühne en een misleidende stap naar nog meer Europa.
Vergeet niet dat de vijf sterren beweging een speeltje van Soros is die er alleen maar voor bedoelt is om Italië nog meer in de armen van Brussel te drijven. Zowel M5S als Lega Nord zullen om te kunnen regeren, coalities moeten sluiten met de gevestigde partijen die pro-europa zijn. Dus het spel om de duiten kan beginnen. En ook Brussel zal er een beste zak duiten voor over hebben om Italië bij de club te houden. Met natuurlijk als eis dat Italië zich nog meer aan de ketting van Brussel laat leggen. Ik kan dit niet anders zien dan een groot spel van misleiding, en ik ben er meer en meer van overtuigt dat de meeste eurosceptische partijen puur bedoelt zijn om de ontevredenheid onder het volk te kanaliseren en hen telkens weer de verkeerde kant op te sturen.
Waak u voor partijen die het woord ‘Open’ of ‘Democratie’ of een combinatie van beide in hun naam dragen want dat zijn speeltjes van dat vieze reptiel en maken deel uit van de gecontroleerde oppositie.
Houd je vrienden dicht bij je, maar houd je vijanden nog dichter bij.

Ikke
Ikke
3 jaren geleden

In Griekenland kwam ook een anti EU partij aan de macht en ze zouden voor het volk opkomen.
En hoe is dat afgelopen?

x

Check Also

vaccinatiepaspoort

Europese plannen voor vaccinatiepaspoorten lagen 20 maanden vóór de pandemie al klaar. Toeval?

Veel landen zijn van plan om binnenkort ...

hof

Duits grondwettelijk hof legt ‘potentieel bommetje’ onder coronaherstelfonds: ‘Nederland, word wakker!’

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier mag zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x