Gezondheid

Oostenrijkse onderzoekers vinden bewijs voor meridianen of energiebanen in het lichaam. Hier bevinden ze zich

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het bestaan van zogeheten meridianen of energiebanen in het lichaam is nu bewezen. Meridianen worden onder meer gebruikt bij acupunctuur.

Artsen die werken volgens de traditionele Chinese geneeskunde, waar acupunctuur deel van uitmaakt, kijken op een andere manier naar gezondheid en ziekte dan artsen in de reguliere geneeskunde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De traditionele Chinese geneeskunde stelt dat vitale energie, ook wel ‘chi’ of ‘qi’ genoemd, noodzakelijk is voor leven.

Organen

Chi stroomt via de energiebanen of meridianen door het lichaam. Er zijn 12 van deze banen en ze zijn verbonden met verschillende organen.

Als de vitale energie in het lichaam in balans is, dan ben je gezond. Bij een onbalans ontstaan gezondheidsklachten.

Bij acupunctuur worden naaldjes op bepaalde punten in de meridianen geprikt zodat de chi weer goed kan stromen, en de klachten verdwijnen.

Bindweefsel

De Universiteit van Wenen heeft onlangs bewijs gevonden voor het bestaan van deze meridianen.

Onderzoekers ontleedden vier lichamen en kwamen tot de ontdekking dat de meridianen deel uitmaken van de zogeheten extracellulaire matrix, ook wel het bindweefsel geheten.

80 procent

Ongeveer 80 procent van de acupunctuurpunten bevond zich in bundels van dit bindweefsel rond spieren en pezen.

Het onderzoek is gepubliceerd in het blad Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
4 jaren geleden

Ik ben enigszins verbaasd over deze bevindingen, de Chinezen werken al duizenden jaren met deze meridianen en opeens heeft de westerse wetenschap het ontdekt? In China moet een dokter ervoor zorgen dat mensen niet ziek worden, dus preventief.. als hij faalt dan word hij ontslagen.. wel even wat anders dan de dokters in het westen, die niet de oorzaak maar het gevolg met pillen met bijwerkingen bestrijden..

Mikaël
Mikaël
4 jaren geleden

De meridianen zijn banen die met het geestelijke etherlichaam verbonden zijn ,dat is op plaatsen die wij in het zenuwstelsel kennen als neuronen . Alles komt uit de geest . Het zenuwstelsel is eigenlijk de kristallisatie van het astrale lichaam / de ziel .

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

@William, je haal me de woorden uit de mond. Precies zo is het. Ze doen net of ze iets ontdekt hebben, in werkelijkheid heeft men het in het verleden bevochten en in de vergetelheid gedwongen. Het laatste wat ze wilden is dat we gezond, sterk, evenwichtig en helder van geest worden. Keer op keer vallen ze heden ten dage door de mand en moeten zij noodgedwongen bakzeil halen. Dank zij internet wordt het steeds moeilijker om dingen verborgen te houden of anderszins onder de pet te houden. Steeds komt er een beetje meer waarheid boven drijven, steeds meer zijn we aan de winnende hand tegen de liegende en bedriegende machthebbers.

Straalmans
Straalmans
4 jaren geleden

Dus voor de Wetenschap waren die energiebanen – tot dit onderzoek het bevestigde – niet-bestaand en nu wel.
De Wetenschap loopt dan behoorlijk achter.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x