Homepagina » Universum » Dit ruimteschip kan ons in minder dan 10 jaar naar de rand van het zonnestelsel brengen
Dit ruimteschip kan ons in minder dan 10 jaar naar de rand van het zonnestelsel brengen

Dit ruimteschip kan ons in minder dan 10 jaar naar de rand van het zonnestelsel brengen

Hoewel de wetenschap de warpdrive uit Star Trek mogelijk acht, zullen we in de nabije toekomt waarschijnlijk nog niet kunnen beschikken over een dergelijk apparaat.

De NASA kijkt nu naar alternatieve manieren van aandrijving die ons naar de rand van ons zonnestelsel kunnen brengen. We zouden bijvoorbeeld de zonnewind kunnen gebruiken om een reusachtig zeil voort te stuwen.

Stad

Bruce Wiegmann van het Advanced Concepts Office van de NASA gaat nog een stap verder en heeft een plan bedacht dat rechtstreeks uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Hij heeft een ruimteschip ontworpen met 10 tot 20 elektrisch geladen aluminium draden die zich als enorme tentakels van een kwal uitstrekken rond het ruimteschip.

De draden, die slechts een millimeter dik zijn, stoten lichtdeeltjes af, wat resulteert in aandrijving. Het ontwerp van Wiegmann wordt ook wel een ‘E-sail’ genoemd. Ieder draad zou zo’n 20 kilometer lang moeten zijn, waardoor het ruimteschip ongeveer net zo groot zou worden als een stad.

Risico’s

Het reizen in zo’n schip is niet zonder risico, vertelt professor Thomas Zurbuchen van de Universiteit van Michigan aan de BBC. “De draden zullen nog steeds zwaar zijn omdat ze bestaan uit metaal,” zegt hij. “Als ze worden geraakt door een micrometeoriet zullen ze knappen.”

Het ruimteschip kan ons in slechts 10 jaar naar de rand van het zonnestelsel brengen. Ter vergelijking kostte het Voyager 30 jaar om ons zonnestelsel te doorkruisen. In de jaren 2020 zal het schip naar verwachting voor het eerst worden getoond.

[BBC]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk schreef:

  Het is toch eigenlijk een schande dat we anno 2016 nog niet op Neptunus zijn geweest.
  Het is een planeet die ons veel te bieden heeft.
  Al die stenen die we mee naar huis zouden kunnen nemen.
  Al die lekkere luchten.
  Jammer hoor.

  1 likes
  • Ph schreef:

   Neptunus is een gas planeet, dus veel stenen zal je niet mee naar huis kunnen nemen.

   12 likes
   • Haab schreef:

    De mensheid noemt het een gasplaneet maar weet zelf nog niet eens wat dat precies betekent. De laatste Jupitermissie verwacht een solide kern te vinden. En ook Jupiter draagt het etiket gasplaneet.
    Een aardige tijd geleden sloegen een aantal meteorieten in op Jupiter, herinner je dat ? Als die planeet alleen maar een gasbol was geweest slaan die toch niet in maar vliegen er volgas doorheen …. Of niet ?

    We weten niks van het universum, alles afkomstig van waazige wiskunde en nog rampzaligere fotootjes…

    4 likes
    • Ph schreef:

     ” Als die planeet alleen maar een gasbol was geweest slaan die toch niet in maar vliegen er volgas doorheen …. Of niet ?”

     Dat gas is 1/ vrij dik 2/ vrij heet, dus objecten vliegen er niet zomaar door heen.
     Ook niet vergeten, dat er ondertussen al meerdere missies zijn geweest naar Jupiter, dus we weten wel vrij zeker dat het een gas planeet is.

     Dat we/ze veel minder weten dan het gene wetenschappers met veel toeters en bellen komen verkondigen, daar moet niet over gediscussieerd worden.
     Maar er zijn wel dingen dat we/ze met vrij grote zekerheid weten, onder andere het verschil tussen een gas en een rotsplaneet.

     5 likes
     • Ph schreef:

      Ik vergat nog een 3de punt, de atmosferische/gas druk van Jupiter is zodanig hoog, dat de meeste objecten gewoon exploderen.

      Dat zelfde effect, thans met een lagere atmosferische druk, zien we hier op Aarde ook.

      3 likes
     • Henk schreef:

      Ok ze exploderen dus en vliegen er niet doorheen.

      Waar blijft al die rommel dan?
      Juist!…….. In het middel punt .

      Daar zal door de loop der jaren een hoop rotzooi liggen.

      2 likes
     • Henk schreef:

      tegenwoordig heeft iedereen kennis van planeten want wipekedia is een kennis bank die van iedereen is. Dus iedereen heeft alle kennis tot zijn beschikking.

      De ander de loef afsteken met kennis, is dus een beetje vreemd.

      2 likes
     • Ph schreef:

      “Ok ze exploderen dus en vliegen er niet doorheen.

      Waar blijft al die rommel dan?
      Juist!…….. In het middel punt .

      Daar zal door de loop der jaren een hoop rotzooi liggen.”

      [email protected] die materie word zo verhit en komt zo onder druk te staan, dat het word omgezet in gassen, er zijn genoeg wetenschappelijke labo testen gedaan die dat staven.
      Kijk naar onze ster, deze word ook constant gebombardeerd door kometen en meteorieten, toch is onze ster nog steeds een plasma bol.

      Wat je andere reactie betreft, wetenschap is mijn passie, mijn leven en ik kan best begrijpen dat niet alle mensen daar zo mee bezig zijn zoals mezelf.
      Dus in the end gaat het niet om andere de loef af te steken, maar wel om mensen iets mee te geven.
      Daarentegen, ga ik er wel vanuit, dat mensen in het onderwijs toch ook iets mee krijgen over ons planetenstelsel??

      1 likes
    • eNdEmiOn schreef:

     Gaan op in de gaswolk is misschien een betere beschrijving dan inslaan als er idd geen massieve planeet ergens in het midden zou zitten. Dat een “gasplaneet” enkel uit gas zou bestaan lijkt mij ook onzinnig, dan zou je toch eerder van een nevel spreken dacht ik zo. Sowieso is zo’n planeet als Jupiter een meteoriet vangnet en al die massa van al die meteorieten die dat ding (hoe oud ook alweer) sinds jaar en dag heeft gevangen moet toch ook ergens blijven.

     3 likes
     • Ph schreef:

      Met jou reactie, toon je toch wel de gebrekkige kennis wat betreft onze gas reuzen.
      Iedere gas planeet heeft trouwens een vaste kern, singulariteit en een elektromagnetisch veld.

      We maken ook onderscheid tussen een hete en koude gas reuzen, zo is bv Jupiter vanwege de hoge temperatuur een hete gas planeet, Neptunus daarentegen vanwege de koude temperatuur, een ijs of koude gas reus.

      Hier een paar simpele links, voor ik straks lees dat er aliens wonen op/in onze gas reuzen.

      Jupiter is vanaf de zon gezien de vijfde en tevens grootste planeet van ons zonnestelsel. Net als Saturnus is Jupiter een gasreus, hij beschikt dus niet over een vast oppervlak. Zoals de aardse planeten terrestrische planeten genoemd worden, worden gasreuzen ook wel Joviaanse planeten genoemd.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Jupiter_(planeet)

      Neptunus

      Op grotere hoogten bestaat de atmosfeer van Neptunus vrijwel volledig uit waterstof en helium. Lager wordt er ook methaan, ammoniak en water aangetroffen. De relatief hoge concentratie methaan in de lagere atmosfeer veroorzaakt de voor Neptunus karakteristieke blauwe kleur. In tegenstelling tot de atmosfeer van Uranus, komen er op Neptunus wel grote wolkenformaties voor.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Neptunus_(planeet)

      6 likes
    • rocinante schreef:

     Jupiter is een Sub Bruine Dwerg in wording. Of hoe je dat noemt. Het zal na Juno denk ik wel duidelijk zijn, of niet.

     0 likes
 • rocinante schreef:

  Je kan ook een laserstraal gebruiken om het ruimteschip, tempo te laten maken. Ik heb daar ooit eens een serieuze videodemonstratie van gezien. Toen leefden we nog in het analoge tijdperk.

  5 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Allemaal nutteloze tech, ze hebben allang neergestorte ufo’s ontleed en nagemaakt. Interstellair reizen behoort allang gewoon tot de beschikbare opties maja wij “nutteloze eters” mogen daar geen weet van hebben aangezien ze ons in de droomwereld willen houden zodat we lekker de slaaf blijven uithangen en alle kul van schaarste in een wereld van overvloed blijven slikken.

   5 likes
   • Sergio schreef:

    “ze hebben allang neergestorte ufo’s ontleed en nagemaakt”
    “Interstellair reizen behoort allang gewoon tot de beschikbare opties”

    Hmm…dan heb ik toch ergens iets gemist.

    6 likes
    • eNdEmiOn schreef:

     Tja het is maar net in welke onderwerpen je je verdiept / in geïnteresseerd bent want informatie rondom dit soort onderwerpen wordt je iig niet voorgeschoteld.

     1 likes
     • days of our lives schreef:

      Het wordt aan niemand voorgeschoteld, behalve dan aan jou.
      Je bent een bevoorrecht mens.

      5 likes
     • eNdEmiOn schreef:

      Wat een rare opmerking. Actief op zoek gaan naar en voorgeschoteld krijgen zijn toch echt twee verschillende dingen.

      1 likes
   • HSP schreef:

    “ze hebben allang neergestorte ufo’s ontleed en nagemaakt” Ja? Was je erbij dan?

    5 likes
    • eNdEmiOn schreef:

     Als ik ja zou zeggen ga je me toch niet geloven en al die getuigen die bv bij het disclosure project (.org) naar voren zijn getreden geloof je ook vast niet. Dus waarom überhaupt zo’n vraag stellen?

     1 likes
 • Kalki schreef:

  ‘Het ruimteschip kan ons in slechts 10 jaar naar de rand van het zonnestelsel brengen’: kunnen we niet beter eerst de rotzooi en problemen op aarde oplossen en alvorens we ons naar de rand van het zonnestelsel begeven?

  5 likes
  • Solaris schreef:

   “Kunnen we niet beter eerst internet uitschakelen totdat iedereen in Afrika heeft leren lezen?” Drogredenen zijn precies dat: drogredenen. En dus geen reden om dit soort vooruitgang niet te onderzoeken.

   10 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Wanneer we aan de ene kant zeggen dat we twijfels hebben over de waarheid t.a.v. de reizen naar Mars en de Maan. En wanneer we het bovendien voor mogelijke houden dat NASA betrokken is bij een geheime ruimtevloot die wordt gefinancierd vanuit een verborgen budget.
  En wanneer ze aantoonbaar veranderingen aanbrengen in hun fotomateriaal.
  Dan moeten we mijns inziens alles wat NASA beweert in twijfel trekken.
  Dan is het gewoonweg een onbetrouwbare organisatie die de mensheid bewust op het verkeerder been zet.

  15 likes
 • Ph schreef:

  Oud nieuws en praktisch niet haalbaar.

  Dat zeil word in een mum van tijd aan stukken gereten, zonnewind/uitbarstingen, micro en macro meteorieten….maar wat wil je, ze moeten het grote publiek toch zoet houden en zorgen dat de geldkraan niet dicht gedraaid word!!

  12 likes
 • Arwijn schreef:

  Echt niet. Het kan niet eens de zwaartekracht ontsnappen, nog het firmament aanraken. Laat staan individuen naar een imaginaire ruimte ver weg buiten het firmament brengen. Allemaal NASA fantasie verhaaltjes om de mensen af te leiden van de dagelijkse beslomperingen, en te lokken in het betalen van een nieuw zwart-gat budget om de mensheid nog meer nep prestaties en valse trots te bieden.

  8 likes
 • Padja schreef:

  Vroegaaaaah,
  Was vliegen onmogelijk.
  Het zijn de creatieve fantasten die het onmogelijke toch mogelijk maken.

  5 likes
 • Jeff schreef:

  ah kijk, kunnen we daar ook weer vlaggetjes planten en een patatzaak beginnen. want ja, die kennis is er niet om te delen

  1 likes
 • Eagle_Eye schreef:

  Fantasie hebben ze genoeg, lichtdraadjes die een ruimteschip voortstuwen… Man man man, dat mensen dat soort onzin nog willen geloven.

  0 likes
 • helder schreef:

  alleen die namen alleen al zijn geweldig, pluto,jupiter,neptunus,mercury.

  0 likes
 • Pietje Bell schreef:

  Dan is het ruimteschip al flink antiek.

  0 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  universiteit leiden

  Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

  De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

  >