Universum

Dit ruimteschip kan ons in minder dan 10 jaar naar de rand van het zonnestelsel brengen

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoewel de wetenschap de warpdrive uit Star Trek mogelijk acht, zullen we in de nabije toekomt waarschijnlijk nog niet kunnen beschikken over een dergelijk apparaat.

De NASA kijkt nu naar alternatieve manieren van aandrijving die ons naar de rand van ons zonnestelsel kunnen brengen. We zouden bijvoorbeeld de zonnewind kunnen gebruiken om een reusachtig zeil voort te stuwen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Stad

Bruce Wiegmann van het Advanced Concepts Office van de NASA gaat nog een stap verder en heeft een plan bedacht dat rechtstreeks uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Hij heeft een ruimteschip ontworpen met 10 tot 20 elektrisch geladen aluminium draden die zich als enorme tentakels van een kwal uitstrekken rond het ruimteschip.

De draden, die slechts een millimeter dik zijn, stoten lichtdeeltjes af, wat resulteert in aandrijving. Het ontwerp van Wiegmann wordt ook wel een ‘E-sail’ genoemd. Ieder draad zou zo’n 20 kilometer lang moeten zijn, waardoor het ruimteschip ongeveer net zo groot zou worden als een stad.

Risico’s

Het reizen in zo’n schip is niet zonder risico, vertelt professor Thomas Zurbuchen van de Universiteit van Michigan aan de BBC. “De draden zullen nog steeds zwaar zijn omdat ze bestaan uit metaal,” zegt hij. “Als ze worden geraakt door een micrometeoriet zullen ze knappen.”

Het ruimteschip kan ons in slechts 10 jaar naar de rand van het zonnestelsel brengen. Ter vergelijking kostte het Voyager 30 jaar om ons zonnestelsel te doorkruisen. In de jaren 2020 zal het schip naar verwachting voor het eerst worden getoond.

[BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ph
Ph
7 jaren geleden

Oud nieuws en praktisch niet haalbaar.

Dat zeil word in een mum van tijd aan stukken gereten, zonnewind/uitbarstingen, micro en macro meteorieten….maar wat wil je, ze moeten het grote publiek toch zoet houden en zorgen dat de geldkraan niet dicht gedraaid word!!

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

ah kijk, kunnen we daar ook weer vlaggetjes planten en een patatzaak beginnen. want ja, die kennis is er niet om te delen

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

Wanneer we aan de ene kant zeggen dat we twijfels hebben over de waarheid t.a.v. de reizen naar Mars en de Maan. En wanneer we het bovendien voor mogelijke houden dat NASA betrokken is bij een geheime ruimtevloot die wordt gefinancierd vanuit een verborgen budget.
En wanneer ze aantoonbaar veranderingen aanbrengen in hun fotomateriaal.
Dan moeten we mijns inziens alles wat NASA beweert in twijfel trekken.
Dan is het gewoonweg een onbetrouwbare organisatie die de mensheid bewust op het verkeerder been zet.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Echt niet. Het kan niet eens de zwaartekracht ontsnappen, nog het firmament aanraken. Laat staan individuen naar een imaginaire ruimte ver weg buiten het firmament brengen. Allemaal NASA fantasie verhaaltjes om de mensen af te leiden van de dagelijkse beslomperingen, en te lokken in het betalen van een nieuw zwart-gat budget om de mensheid nog meer nep prestaties en valse trots te bieden.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x