Mens en DierCorona

Coronavaccin: ex-huisarts confronteert overheid met ongemakkelijke feiten

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet kondigde enkele dagen geleden aan actief te zullen optreden tegen ‘desinformatie’ op social media zodra er een coronavaccin beschikbaar is. Minister De Jonge van Volksgezondheid werkt momenteel aan een strategie. Hij schreef in een brief aan de Tweede Kamer dat de veiligheid van het vaccin ‘goed bewaakt wordt’.

Een denktank, die bestaat uit experts, gaat ‘onwaarheden’ over het vaccin bestrijden. De Jonge zei te hopen dat er in de eerste maanden van 2021 een coronavaccin beschikbaar is.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl geeft op social media alvast een voorzetje. Over het initiatief van het kabinet zei hij: “Dit is een hele goede zaak waarbij ik graag help.”

Ernstige bijwerkingen

Bijl maakt een vergelijking met het griepvaccin Pandemrix tijdens de Mexicaanse grieppandemie van 2009. “Pandemrix bleek ernstige bijwerkingen, zoals narcolepsie en andere ernstige aandoeningen, te geven. Dat vaccin was via een versnelde toelatingsprocedure op de markt gekomen, bijwerkingen waren dus onvoldoende onderzocht, en het vaccin kwam er pas toen de griep al het land uit was.”

De voormalige huisarts vervolgt: “Fabrikant GlaxoSmithKline kende de bijwerkingen, maar deelde ze niet met het publiek. Wel met de EMA, die hoort te waken over de veiligheid van medicijnen en vaccins, maar die deed er niets mee.” Deze ongemakkelijke feiten kwamen pas na rechtszaken aan het licht.

De Jonge heeft vast en zeker een plek voor Bijl gereserveerd in de denktank. De epidemioloog geeft aan de komende dagen meer berichten te zullen posten om de overheid te ondersteunen.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Laten we de criminele Rutte bende en de hele regering met deze vaccine testen.. Deze vaccine is zeer gevaarlijk !

Tony
Tony
3 jaren geleden

Het lijkt er op dat Dick Bijl meer verstand heeft van inentingen dan ons heel kabinet bij elkaar. Misschien wordt het tijd het RIVM en het OMT vervangen worden. Dick zal vast en zeker nog wel meer collega’s hebben, die praktijkervaring hebben en de klappen van de zweep kennen. Misschien kan hij Hugo vervangen, dat zou al een goede stap in de richting zijn.

mikkie
mikkie
3 jaren geleden

wat ik zo gek vind…in een verpleeghuis in Winschoten, en eerder al deze week in een andere verpleeghuis in Winschoten, 1 bewoner besmet met het virus. 1!
Hoe kan 1 bewoner, die de deur niet uitkomt want, zwaar dement en huisarrest, besmet raken en de andere bewoners en verpleegkundigen niet????
Het is toch zo besmettelijk?
Sowieso in Winschoten..in de winkels doen alle mensen weer normaal, het oude normaal. Kletsen met elkaar in het gangpad bij de supermarkt, je moet gewoon vragen of je er even langs mag. En iedereen reageert ook weer normaal. Bij de viskraam staat een groep…
De winkelkarren worden allang niet meer schoongemaaakt, er staat een spuit met keukenpapier, dus ieders eigen verantwoordelijkheid. De helft van de klanten doet er dan ook niks mee.
Alleen voor de kassa`s hangen de plastic schermen nog. NIEMAND neemt het nog serieus.
En nog steeds ken ik niemand die iemand kent die overleden is.
Van de week iemand gesproken die op een IC in het noorden werkt. Hij trekt ook een gezicht van: Iedereen is gek. En zegt hij: DIE MONDKAPJES ZIJN KILLING. JE ADEMT JE EIGEN AFVALSTOFFEN WEER IN , KEER OP KEER, UREN ACHTER ELKAAR.

salvar
salvar
3 jaren geleden

@mikkie

mikkie dit is een week geleden.
nu bij de aldi en jumbo en ah iedereen weer een kar pakken en de files zijn er weer.
dat betekend dat iedereen weer veel langer in de winkel rondhangt en bij elkaar staan , dus het nut van iedereen een kar zie ik niet.
ik ken ook niemand die is overleden aan covid of ziek.

niemand echt niemand.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x