Buitenland

Het Russische gevaar wordt ongelooflijk overschat. Telegraaf-journalist over hoe Rusland geframed wordt

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gevaar dat Rusland voor ons vormt wordt ongelooflijk overschat. Dat stelt Telegraaf-journalist Wierd Duk.

De Verenigde Staten zien Rusland als primaire vijand, maar dat komt omdat de Amerikanen altijd een vijand nodig hebben. “Hun wapenindustrie moet draaien,” klinkt het.

“Hoe ontstellend onnozel kun je zijn door te beweren dat de Russen Trump aan de macht hebben geholpen?” vraagt hij.

Klakkeloos

“Al die Amerikaanse kiezers in de Rust Belt hadden gewoon helemaal geen zin in het establishment van Hillary Clinton en de Democraten,” vervolgt hij.

Het is volgens hem heel ernstig en bijna onverklaarbaar dat de media en commentatoren zo weinig tegenwicht bieden aan het zeer doorzichtige officiële verhaal dat verspreid wordt door de gevestigde orde.

Ook als het gaat om de verslaggeving over Syrië, de Europese Unie en integratie nemen de meeste media klakkeloos de mening van de gevestigde orde over, aldus Duk.

Niet de afspraak

“In Nederland wordt altijd heel slaafs de Angelsaksische pers gevolgd,” merkt hij op.

Hij zegt dat het juist Rusland is dat eerder door het Westen is aangevallen, denk aan Napoleon en Adolf Hitler.

De Russen zien nu ook dat de NAVO zich steeds verder uitbreidt richting de grens met Rusland, terwijl dat niet de afspraak was.

Bekijk het gesprek hieronder:

Foto: Wikimedia Commons

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Rusland gedraagt zich voorbeeldig, en stelt zich diplomatisch op, terwijl ze volledig in hun recht staan om een tegenaanval te doen. Nederland zou verstandig zijn om zich erbuiten te houden, en zich verder volledig te onthouden van verdere militaire betrekkingen omtrent Syrië. Het kan nu nog, maar als we te lang blijven doorduwen en aangesloten blijven bij de Imperialisten die Syrië willen kapot maken, dan kan de situatie ineens omslaan met extreem negatieve gevolgen!

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Bijzondere reactie van een telgraaf journalist. Was ik eerst nog gematigd over Trump, de realiteit is inmiddels wel, dat hij in staat is om een loep op de absurditeit te leggen. Simpelweg, door zijn zeer ongelikte beleid. Dat een NL of Engeland of wie dan ook nog meegaat hierin is werkelijk te zot voor woorden. Als je de politieke reacties op tv of in de krant een beetje kunt volgen, dan hoor cq lees je gewoon dat er niemand is, die de vinger er duidelijk op kan leggen en simpelweg meedraaien met het gekozene; lees de vergiftiging in GB of de zgn. chemische aanval in Syrië. Als je zo’n verhaal aan een kind verteld met een vergelijkbare situatie, zou die nog kunnen melden dat het doorgestoken kaart is.

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

En daar wil ik nog aan toevoegen, dat de groep die wakker wordt .., weer is toegenomen. Zo zie je maar, dat je soms eerst een hoop ellende nodig hebt om mensen te bereiken.

iseger
iseger
4 jaren geleden

Wat een verademing, dat een journalist, van de Telegraaf, Wierd Duk, het aandurft, om zelf na te denken, en niet klakkeloos “DE” meute navolgt Zelf zich afvraagt, hoe kan dit, waar komt de informatie vandaan Hoe kan ik dit controleren t Wordt echt tijd, dat we volwassen worden,vragen stellen,kritisch zijn Als ik lees, soms op de tv, kijk, hoor en lees ik, hoe eenzijdig we worden voor gelicht , of is het opgelicht, Zonder enige nuances Vragen stelen, is geen kunst, maar een must
Kleine kinderen wijzen ook gelijk die ander aan, terwijl ze precies weten, hoe het is gebeurd
een vinger, wijst naar die ander, de andere vier wijzen naar zich zelf
Dank Wierd Duk, ga zo voort

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x