Homepagina » Buitenland » Het Russische gevaar wordt ongelooflijk overschat. Telegraaf-journalist over hoe Rusland geframed wordt
Het Russische gevaar wordt ongelooflijk overschat. Telegraaf-journalist over hoe Rusland geframed wordt

Het Russische gevaar wordt ongelooflijk overschat. Telegraaf-journalist over hoe Rusland geframed wordt

Het gevaar dat Rusland voor ons vormt wordt ongelooflijk overschat. Dat stelt Telegraaf-journalist Wierd Duk.

De Verenigde Staten zien Rusland als primaire vijand, maar dat komt omdat de Amerikanen altijd een vijand nodig hebben. “Hun wapenindustrie moet draaien,” klinkt het.

“Hoe ontstellend onnozel kun je zijn door te beweren dat de Russen Trump aan de macht hebben geholpen?” vraagt hij.

Klakkeloos

“Al die Amerikaanse kiezers in de Rust Belt hadden gewoon helemaal geen zin in het establishment van Hillary Clinton en de Democraten,” vervolgt hij.

Het is volgens hem heel ernstig en bijna onverklaarbaar dat de media en commentatoren zo weinig tegenwicht bieden aan het zeer doorzichtige officiële verhaal dat verspreid wordt door de gevestigde orde.

Ook als het gaat om de verslaggeving over Syrië, de Europese Unie en integratie nemen de meeste media klakkeloos de mening van de gevestigde orde over, aldus Duk.

Niet de afspraak

“In Nederland wordt altijd heel slaafs de Angelsaksische pers gevolgd,” merkt hij op.

Hij zegt dat het juist Rusland is dat eerder door het Westen is aangevallen, denk aan Napoleon en Adolf Hitler.

De Russen zien nu ook dat de NAVO zich steeds verder uitbreidt richting de grens met Rusland, terwijl dat niet de afspraak was.

Bekijk het gesprek hieronder:

Foto: Wikimedia Commons

[Café Weltschmerz]


Vond je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Rusland gedraagt zich voorbeeldig, en stelt zich diplomatisch op, terwijl ze volledig in hun recht staan om een tegenaanval te doen. Nederland zou verstandig zijn om zich erbuiten te houden, en zich verder volledig te onthouden van verdere militaire betrekkingen omtrent Syrië. Het kan nu nog, maar als we te lang blijven doorduwen en aangesloten blijven bij de Imperialisten die Syrië willen kapot maken, dan kan de situatie ineens omslaan met extreem negatieve gevolgen!

  59 likes
  • [ Rusland gedraagt zich voorbeeldig ]
   Daarom springen journalisten daar spontaan uit het raam…
   Elke grootmacht die zich met buitenlanden bemoeit speelt vieze spelletjes, allemaal.

   [ terwijl ze volledig in hun recht staan om een tegenaanval te doen ]
   Rusland is niet aangevallen in Syrië, dus waar heb je dan ‘recht op’?

   11 likes
   • @Frans2

    Pro westerse (door het Westen gefinancierd?) journalisten en spionnen, die anti Russisch zijn, moeten tegenwoordig heel goed waken dat ze juist niet door de westerse machthebbers en hun ingehuurde moordenaars worden omgebracht. Want dergelijke omgebrachte personen geven het corrupte Westen een stok om wederom Rusland mee te slaan. Het gevaar kan van beide kanten komen, vergeet dat niet, kortzichtig schapenvolk.

    23 likes
   • Als ik dit soort commentaar lees en dan er boven kijk en Frans2 zie, glimlach ik en ga weer verder.

    21 likes
 2. En daar wil ik nog aan toevoegen, dat de groep die wakker wordt .., weer is toegenomen. Zo zie je maar, dat je soms eerst een hoop ellende nodig hebt om mensen te bereiken.

  34 likes
 3. Bijzondere reactie van een telgraaf journalist. Was ik eerst nog gematigd over Trump, de realiteit is inmiddels wel, dat hij in staat is om een loep op de absurditeit te leggen. Simpelweg, door zijn zeer ongelikte beleid. Dat een NL of Engeland of wie dan ook nog meegaat hierin is werkelijk te zot voor woorden. Als je de politieke reacties op tv of in de krant een beetje kunt volgen, dan hoor cq lees je gewoon dat er niemand is, die de vinger er duidelijk op kan leggen en simpelweg meedraaien met het gekozene; lees de vergiftiging in GB of de zgn. chemische aanval in Syrië. Als je zo’n verhaal aan een kind verteld met een vergelijkbare situatie, zou die nog kunnen melden dat het doorgestoken kaart is.

  28 likes
 4. Tja hun wapenindustrie moet draaien. Ik stel voor dat Amerika in twee kampen verdeeld word waarna ze elkaar in de haren mogen vliegen. Dat ruimt vast lekker op.

  27 likes
 5. De waarheid sijpelt steeds meer door. Binnenkort kan er niemand meer omheen. Het is allemaal zo doorzichtig je moet het alleen willen/durven zien.

  25 likes
 6. Wat een verademing, dat een journalist, van de Telegraaf, Wierd Duk, het aandurft, om zelf na te denken, en niet klakkeloos “DE” meute navolgt Zelf zich afvraagt, hoe kan dit, waar komt de informatie vandaan Hoe kan ik dit controleren t Wordt echt tijd, dat we volwassen worden,vragen stellen,kritisch zijn Als ik lees, soms op de tv, kijk, hoor en lees ik, hoe eenzijdig we worden voor gelicht , of is het opgelicht, Zonder enige nuances Vragen stelen, is geen kunst, maar een must
  Kleine kinderen wijzen ook gelijk die ander aan, terwijl ze precies weten, hoe het is gebeurd
  een vinger, wijst naar die ander, de andere vier wijzen naar zich zelf
  Dank Wierd Duk, ga zo voort

  20 likes
 7. Als het erop aan komt verdedig ik Rusland. Liever een christelelijk semi-vrij Rusland dan een islamitisch europa.

  4 likes
  • John van Dokkumburg

   Als u de Islamitische extremisten bedoelt kan ik dat direct begrijpen , maar zo eenvoudig kunt u die scheiding nu nog niet maken .. en u gewoon een blinde aanhanger van één persoon bent die vanuit een ouderwetse overtuiging , in een alles overstijgende gepersionaliseerde mening , een heldere kijk op het Westen verondersteld te kunnen hebben , een Westen dat een liberale koers vaart die uiteraard tegen het nationalistisch ideeengoed van Rusland indruist , u en mij ervan wil overtuigen dat zijn “”wij gevoel klopt”” en het individuele innitiatief die hier anders over denkt, aldus slecht zou zijn. Ik kan u verzekeren dat het Westen beter nadenkt over wereldse problemen dan die eenling, in het verder meningloos gehouden Rusland. Dat is nationalisme als u begrijpt wat dat betekend .. een gedachtenloos op één persoons gevestigd patriottisme .

   Nee de Islam zal hier niet aan de macht komen , omdat .. het dan een democratie word waarin de hele samenleving een rituele dans moet maken voor een god .

   2 likes
   • Je denkt dat democratie bestaat? Dit systeem is dat zeker niet. We staan onder internationale wetgeving. De grondwet is niet meer de hoogste wet van het land. De eu heeft geen democratisch proces. In de categorie onder de 5 zijn in veel landen europeanen al een etnische minderheid. Frankrijk, belgie, zweden en duitsland voordat de zomer voorbij is. Westerse waarden en cultuur zijn in feite al dood. Dat is de realiteit. Het stokje der beschaving zal nu overgedragen moeten worden. Hier is het duidelijk op zijn retour..

    3 likes
    • John van Dokkumburg

     U bedoelt .. wij hebben hier allemaal al dan niet voor gekozen ? Laat ik dan dit zeggen , wij hebben niet voor de extremisten gekozen , dat is het kwaad . Dat ze niet naar Rusland mogen is niet hetzelfde als een beter beleid ten opzichte van het Westen . Natuurlijk heheeft dit Westen niet overal een antwoord op , maar er kan tenminste hier nog wat verbeterd worden , mensen daar op diverse manieren proberen te helpen , dat kunt u van Rusland beslist niet zo zeggen , zij vinden zichzelf uniek , maar dat is altijd afhankelijk van een sterke man , die het voortschrijdend inzicht aangaande alle levens vlakken min of meer tegenhoud , want anders is het geen sterke man voor de gemiddelde Rus , maar eerder als een Westerse meeloper beschouwd, iets wat ze van vroeger met de paplepel hebben binnengekregen. Maar dan begrijpen de Russen het Westen niet meer, Wij staan opener voor vernieuwing dan de gemiddelde Rus .. omdat we ertoe genoodzaakt zijn , en niet zo eenvoudig tot bijgelovigheid om te praten over alles wat maar autoriteit uitoefent , als zou dat de meest legitieme waarheid vertegenwoordigen .

     Democratie is een levend lichaam , maar de commercie maakt het dood , er moet dus wel het een en ander gaan veranderen om ons werkelijk vrij van onverdiende verantwoordelijkheid mogen weten.

     Laat iedereen bereid worden om zijn eigen sh*t maar eens op te ruimen , als het niet goedschiks kan , dan maar met kwaaie zingeving .

     1 likes
     • Alleen het 80iq klootjesvolk gelooft nog in het koude lijk dat democratie heet. Zelfs de politici geloven het niet..

      3 likes
 8. I.p.v. diplomatieke vriendschapsbanden aan te knopen, zitten ze de boel, mn EU en VS de boel te verzieken?

  5 likes
 9. Putin is denk net zon klootzak als alle andere presidenten, monarchen, regeringen met hun extreem psychopatische lobbyisten, religie’s, tradities etc. Media is nu echt de meest gore verader wat je maar in je gezicht krijgt. FEARPORN kan je idd ook verslaafd aan raken. Alles is gewoon gebasseerd op een gore leugen! En die saudische/irael robot hoeven wij niet! Laat hun drmee spelen!

  3 likes
  • Het is natuurlijk wel zo dat de Nederlandse ambtenaren samen met de elite wel een en ander te verliezen hebben aan exorbitante privileges, zoals buitensporige inkomens en een uitermate vroege pensioen gerechtigde leeftijd etc.
   Dan kan Poetin wel een klootzak zijn maar hij komt wel op voor zijn volk en daarbij duld deze geen ondermijning door journalistisch gespuis.
   Hier in Nederland is de journalistiek afhankelijk van de overheid en rechtvaardigt alles wat hen gedicteerd wordt, vroeger ging dat dicteren via de kerken nu zijn de lijntjes korter en gaat het via de uitverkorene ambtenaren, welke zich beroepen op opdracht is opdracht en dat stelt hen momenteel vrij voor strafvervolging.
   Het is niet wonderbaarlijk dat het klootjesvolk/gepeupel uiteindelijk gaat kiezen voor de bevrijder welke welke zijn onderdanen weet te bekoren, het wachten is op de volgende bijltjesdag.

   1 likes
   • John van Dokkumburg

    Uw verhaal deugd van geen kant , u roept maar wat . De Nederlandse journalistiek is volledig vrij van overheids bemoeienis aangaande haar berichtgeving , het enige wat niet mag zijn Staatsgeheimen prijsgeven, iets wat wereldwijd van de pers word geëist . Verder valt mij op dat hier vaak hatelijk over de Nederlander word gesproken , wie zijn jullie dan wel ?? Ongefundeerd geroep en erg laf vinden jullie zelf ook niet ?

    1 likes
 10. Iedereen moet gewoon command and conquer gaan spelen op de pc, dat houd oorlog weg uit de echte wereld, kost nog maar 8,75

  1 likes
 11. John van Dokkumburg

  Wapenindustrie is een wereldwijde bussiness maar aan wie ze verkocht mogen worden is vraag twee .. en daar zijn wij veel kritischer in dan dictatoriale , centraal bestuurde landen, het ene wapen is dodelijker dan het andere .. . voor de vrije wil . Als journalisten zich slechts gaan focussen op wapens,en daar alle oorlogen aan toedichten , dan komt er nooit een echte oplossing aangaande de vijandige houding en activiteiten . maar blijft het hopen op de kleinere vissen die de dans ontsprongen en misschien nog achter het sleepnet zwemmen.

  Vijandigheden zijn mogelijk geworden omdat de burgers geen eigen verantwoordelijkheid over hun leven willen en durven nemen . In-feite is dit een gebrek aan naastenliefde . Het Westen speelt hier op in , en laat de mensen het gemak van de techniek profileren boven de luxe van een verfijnde samenleving , waarin de mensen op positieve manier kunnen worden uitgedaagd door een middel zoals een aanziengevende beloning die voor hen ligt , maar evenzo ook collectief kunnen worden vermeden wanneer ze inhumaan veronderstellen te mogen functioneren. Ik praat dan vooral over conflicten waaronder oorlogen , al dan niet met wapens of computer boven de actief intervenieerde vrede te verkiezen .

  Het is het aller gemakkelijkst om in het openbaar maar wat te zeuren over onze naaste, maar het maakt de oplossing niet verdienstelijker, omdat dit het voorgeboortelijke embryo stadium vertegenwoordigt, daarom heb ik geen respect voor de kl.zkkn die graag de baas blijven spelen wat alleen kan op een ondemocratische manier , waarbij er geen eerlijke keuzes worden toegestaan ..

  Ik vrees echter dat het half bewuste verafgoden van personen , die mens tot alles kan bewegen , zelfs al weten ze dat het indruist tegen alle waarden waar het humanisme voor staat ..

  2 likes
 12. Poetin word op handen gedragen door zijn volk dit in tegenstelling met dat van onze corrupte volksmanagers en hun exorbitante privileges.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Echt!? Kamerlid Bosma fileert 'tenenkrommende' overheidscampagne tegen nepnieuws. In dit filmpje opent hij de aanval op Ollongren

Echt!? Kamerlid Bosma fileert ‘tenenkrommende’ overheidscampagne tegen nepnieuws. In dit filmpje opent hij de aanval op Ollongren

De overheid is een campagne gestart om ...

De leugens van Bush. SP ontmaskert Amerikaanse militair-industrieel complex in onthullend rapport

De leugens van Bush. SP ontmaskert Amerikaanse militair-industrieel complex in onthullend rapport

Op 1 mei 2003 hield oud-president George ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+