Binnenland

Op de achtergrond vindt geruisloos een schokkende transformatie plaats

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Het klinkt nog onwerkelijk, maar over niet al te lange tijd zullen schaarste en armoede tot onze alledaagse realiteit behoren. Dat schrijft jurist Jeroen Pols voor De Andere Krant.

Op de achtergrond vindt geruisloos een schokkende transformatie plaats naar een heus Sovjetsysteem. Op 1 oktober vorig jaar trad het mechanisme van koolstofcorrectie in werking. Goederen met een handelswaarde boven 150 euro mogen alleen nog geïmporteerd worden na de aanschaf van zogeheten Carbon Border Adjustment Mechanism-certificaten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Deze CBAM-regeling gaat ons leven onherkenbaar veranderen, waarschuwt Pols. “Dit systeem creëert een verstikkend bureaucratisch monster.”

Economie op instorten

Het aantal beschikbare CBAM-certificaten neemt jaarlijks af om opzettelijk schaarste te creëren, officieel met het doel om bedrijven te dwingen tot CO2-arme productie. Industriële productie wordt onrendabel zodat bedrijven failliet gaan of zich verplaatsen naar het buitenland, terwijl bouwkosten en consumentenprijzen exploderen.

De CBAM-certificaten leveren de staatskas ondertussen tientallen miljarden op. De kosten worden doorberekend aan de consument.

Pols stelt dat de Nederlandse economie op instorten staat. Hij wijst erop dat de industriële productie in ons land afgelopen november 10 procent lager was dan het voorgaande jaar. Dit is vergelijkbaar met de terugval in 2008-2009 tijdens de financiële crisis en de oliecrisis in 1973.

Opzettelijk in de afgrond

We zitten midden in een economische implosie, de de-industrialisatie is in volle gang, benadrukt Pols. Sinds januari 2023 daalt de productie maand op maand. De industriële productie liet in elke maand van 2023 een krimp zien.

“De media zwijgen terwijl de politiek ons land opzettelijk in de afgrond duwt. De Great Reset is geen complottheorie, we zitten er midden in.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 234 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
5 maanden geleden

Een juiste conclusie. En wie dacht dat de MSM al die onzin wel aan het licht zou brengen, heeft het mis. De corrupte MSM sturen ons rechtstreeks het economische ravijn in.

jessie nameles
jessie nameles
5 maanden geleden

geen energie EN ELK LAND GAAT NAAR DE KLOTE!! ZEKER ALS WIND EN ZONNEPANELEN DE WERELD moeten redden . leef al een paar jaartjes maar heb nooit zoveel stroomstoringen gezien als de afgelopen jaren. schaarste brengt MACHT. dat is waarom de pijpleiding werd opgeblazen en we nu in een windmolen park wonen wat niet werkt en iedereen ze eigen de tering betaald aan energie kosten die in de green deal vallen. !!!

Lei
Lei
5 maanden geleden

Een keiharde opstand tegen ons meedogenloze kabinet zal ervoor moeten zorgen dat ons geen hongersnood en armoede te wachten staan.

Kans
Kans
5 maanden geleden

Nou ik zie alleen maar grotere en duurdere auto’s om mij heen en verbouwingen en drukte bij appie, dus het zal wel mee vallen hoor, niks crisis, het is grote weelde wat ik zie !!😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x