Buitenland

Berlijn verandert in slagveld: duizenden agenten ingezet tegen vreedzame vrijheidsstrijders

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Duitse hoofdstad Berlijn gingen vanmiddag talloze mensen de straat op om te protesteren tegen de coronamaatregelen. De autoriteiten hadden meerdere protesten verboden die waren aangemeld in Berlijn. De officiële reden: omdat de mensen zich niet aan de maatregelen zouden houden. Het ging onder meer om een demonstratie van actiegroep Querdenken-711, waar zich meer dan 22.000 mensen voor hadden aangemeld.

Opmerkelijk genoeg – of eigenlijk: niet heel verrassend – mocht Christopher Street Day, een jaarlijks terugkerende Europese lhbti-viering waarbij gedemonstreerd wordt voor de rechten van de lhbti-gemeenschap en tegen discriminatie en uitsluiting, vorige week wel gewoon doorgaan in Berlijn. Er deden zo’n 35.000 mensen mee aan de parade.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Een flinterdun verhaaltje staat nog tussen de dystopie en de vrijheid

De autoriteiten hebben vanmiddag zo’n 2250 politieagenten en meerdere waterkanonnen ingezet. De demonstranten scandeerden leuzen als ‘vrede, vrijheid, geen dictatuur’.

Publicist Sietske Bergsma was in Berlijn en schreef op Twitter: “Een flinterdun verhaaltje staat nog tussen de dystopie en de vrijheid.” Querdenken-711 stapte naar de rechter, maar ook in hoger beroep werd de demonstratie verboden verklaard. “Mondkapjesplicht weegt zwaarder dan recht op demonstratie, terwijl daartegen nou juist wordt gedemonstreerd,” aldus Bergsma.

Dictatuur

Ze merkte op dat ‘heel toevallig’ sinds vandaag een testplicht geldt voor alle reizigers naar Duitsland. “Iedereen die nog steeds gelooft dat ‘de dictatuur’ een fictie is, is vandaag niet in Berlijn geweest.”

Overal in Berlijn werden betogers gemolesteerd door de politie. “Nazis in Uniform sind wieder auf der Strasse,” twittert politiek econoom Kees van der Pijl. Pepijn B. voegt toe: “Het politiegeweld tegen vreedzame betogers in Berlijn is walgelijk. Kon het maar vijf minuten aanzien.”

Een greep:

5 62 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

O wat een vreselijk nieuws! Ik wist dat er vandaag een demonstratie was in Berlijn en OOK in Amsterdam.
IK was in Amsterdam en als ik het goed gehoord heb, waren wij met zo’n 5000 mensen. Ik kan niet anders zeggen dat het bijzonder vreedzaam is verlopen. De route begon op de Dam en ging door de hele binnenstad, lopend, zingend en met muziek. Uiteraard ook met de tekst: Liefde, Vrijheid, Geen Dictatuur. De politie hield keurig netjes het verkeer tegen en heeft geen moment ons een duimbreed in de weg gelegd. Zo KAN het dus OOK!
Wat een verschil als ik dit verhaal lees over hoe het in Berlijn is gegaan. Ik vind dit ronduit schokkend. Het is natuurlijk ook grote quatsch als je DEZE demonstratie dan vergelijkt met die van een week geleden, waar nota bene nog MEER mensen bij elkaar waren. Dat is meten met twee maten. Het is overduidelijk waar hun sympathie ligt.
In heel veel landen wordt er met grote regelmaat gedemonstreerd tegen de maatregelen. Dat is geen wonder. De mensen worden er zo langzamerhand wanhopig van. Het zijn ook over het algemeen heel normale burgers en zeker geen relschoppers. DAAR zo tegen optreden is in één woord: misdadig.

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

Het bevreemd me dat ik helemaal geen groepen tegenkom die guerrilla tactieken gebruiken. Dan kun je vrij eenvoudig die 2.500 ‘handhavers’ voor gek zetten.
Nu roepen de ‘handhavers’ Boeee en iedereen rent weg op een enkeling na die dan in de boeien geslagen wordt.
Rare gang van zaken.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden

Ik snap de politie echt niet. Het is eenkortetermijnvisie om nu de overheden te gehoorzamen. Befehl is befehl, kan misschien een paar jaar goed gaan, maar uiteindelijk draait de geschiedenis weer om. Willen ze echt meewerken aan het verzieken van de samenleving.
Als de politie massaal stopt met gehoorzamen, is het einde oefening voor de slechte leiders.

Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
2 jaren geleden

75 jaar na de bevrijding zijn de nazi’s weer terug. Wat zijn we als mensheid laag gezonden, het is om te janken. Er moeten toch groepen zijn die iets minder vredelievend zijn en die dit ook totaal niet tolereren? Waar blijven de stoere motorbendes, de knokploegen van de onderwereld? Wie stopt dit??

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x