Buitenland

Ophef over tweet waarin Israël wordt gelijkgesteld aan IS. Kijk en oordeel zelf

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De samenwerking tussen de SP, PvdA, GroenLinks en NIDA in Rotterdam is onder druk komen te staan vanwege een tweet waarin de vergelijking wordt gemaakt tussen Israël en IS.

PvdA-lijsttrekker Barbara Kathmann noemde de tweet onaanvaardbaar. “Wat NIDA hier stelt, kan volgens PvdA Rotterdam verre van door de beugel. Dit is onbegrijpelijk,” zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

NIDA heeft laten weten geen reden te zien om de tweet te verwijderen. “De provocatieve tweet moet gelezen en begrepen worden in de context van de maatschappelijke discussie op dat moment.”

Vooropgezet plan

De tweet werd geplaatst vlak nadat het ministerie van Justitie ambtenaar Yasmina Haifi had geschorst na haar tweet over IS.

Haifi stelde destijds dat de terreurgroep een vooropgezet plan van de zionisten was die bewust de islam zwart willen maken.

In de tweet van NIDA, die werd geplaatst op 14 augustus 2014, wordt een vergelijking gemaakt tussen het zionisme/Israël en IS.

Overeenkomsten

In de tweet werden bepaalde overeenkomsten tussen beide genoemd.

Naast het bloedvergieten in de zomer van 2014 in Gaza, waar meer dan 2250 burgerdoden vielen (waaronder bijna 500 kinderen), haakte de tweet ook aan op de discussie over de vrijheid van meningsuiting.

NIDA vindt dat de vrijheid van meningsuiting niet slechts geldt voor meningen die welgevallig zijn.

Vreemde wereld

We leven in een vreemde wereld. Je mag alleen politiek correcte uitspraken doen en als je buiten de gebaande paden treedt, krijg je alles en iedereen over je heen.

Ondertussen heeft onze overheid jarenlang met belastinggeld extremisten in Syrië gefinancierd. Is het dan vreemd dat dit soort tweets opduiken?

Foto: Esetok Wikimedia Commons

[NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Dit is een grote beledeging, Israël vergelijken met Israël?

salvar
salvar
6 jaren geleden

levensgevaarlijke wereld leven we op dit moment.
het is terug te leiden dat we jarenlang onze mond hebben laten snoeren en geen moeite hebben gedaan om veranderingen aan te brengen of laat staan de straat opgegaan.

zie je mensen de straat opgaan ivm de donorwet of her referendum nee we pikken gewoon alles dus eigen schuld dikke bult.

eksegese
eksegese
6 jaren geleden

En het ergste is nog : we betalen er allemaal aan mee middels voor iedereen verplicht belastinggeld.
Behalve de superrijken, zij die het allemaal orkestreren, zij mogen legaal, naar eigen opgestelde regels belasting ontwijken. En neeee dat is niet hetzelfde als belastingontduiking. Kijk maar in het wetboek. En als je weigert mee te betalen komt men het desnoods met geweld halen.
Westerse vrijheid ten top. Verplicht meewerken en meebetalen aan genocide, moord,verkrachting en diefstal. Verplicht meewerken aan het opheffen aan alle vrijheid van mensen wereldwijd.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

Schot voor open doel zou ik zeggen maar voor de totaal idioten en criminelen van de Nederlandse politiek, de Bilderberg kliek en de media natuurlijk niet. Voor de horende doof en ziende blind nog een keer:

Nazi / Zionisten / CIA / Isis / Mossad / Israël / USA = Illuminatie / Satanisme / Pedofilie / Moord / WO 3 etc.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x