CoronaBuitenland

Zo hield Pfizer alles verborgen voor de toezichthouders

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

Farmaceut Pfizer, onder meer bekend van zijn coronaprikken, heeft in het derde kwartaal een miljardenverlies geleden. Dat heeft volgens de media te maken met een ingestorte vraag naar coronavaccins. Het concern leed in het afgelopen kwartaal een verlies van omgerekend zo’n 2,3 miljard euro. Het bedrijf waarschuwde eerder al voor een tegenvallende winst en omzet door de gedaalde animo voor boosterprikken.

Schrijver en docent Hans Siepel vraagt zich af waar de tijden gebleven zijn dat de journalistiek zijn werk deed. “De kop moet natuurlijk zijn: ‘Pfizer lijdt fors verlies nu duidelijk is dat zij zich aan medische misdaden tegen de menselijkheid schuldig heeft gemaakt’.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ondertussen blijven de berichten over de strapatsen van Pfizer tijdens de coronaperiode binnenstromen. Uit een analyse, die is verschenen in het International Journal of Vaccine Theory, Practice, and Research, blijkt dat Pfizer en BioNTech data over sterfgevallen tijdens de vaccinonderzoeken verdoezelden om het vaccin goedgekeurd te krijgen.

3,7 keer zoveel kans

Pfizer en BioNTech meldden de overlijdens pas nadat de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA het vaccin al had goedgekeurd voor noodgebruik. De vaccinmakers verzuimden bovendien te melden dat veel proefpersonen zich terugtrokken uit het onderzoek.

Zo wist Pfizer verborgen te houden dat deelnemers die het vaccin hadden gekregen, 3,7 keer zoveel kans hadden om te sterven aan cardiovasculaire voorvallen dan mensen die een placebo kregen.

pfizer

Volgens de auteurs gaat het om het eerste onafhankelijke onderzoek naar de oorspronkelijke data van het vaccinonderzoek van Pfizer.

Er deden in totaal 44.060 mensen mee aan de zogeheten trials. De onderzoekers namen 38 sterfgevallen onder de loep die zich hadden voorgedaan tussen 27 juli 2020 en 13 maart 2021.

Waarschuwingssignaal bleef onopgemerkt

Het vaccinonderzoek verliep allesbehalve normaal. Na week 20 keurde de FDA het vaccin goed voor noodgebruik, waarna proefpersonen in de placebogroep mochten switchen naar de vaccingroep om hun eerste prik te krijgen.

Pfizer beweerde verrassend genoeg dat het aantal sterfgevallen in de placebo- en de vaccingroep elkaar in de eerste 20 weken niet veel ontliep. Na week 20, nadat de meeste voormalige placebopersonen het vaccin hadden gekregen, bleef het aantal overlijdens in de vaccingroep stijgen. Het aantal sterfgevallen in de placebogroep vlakte af.

79 procent van de sterfgevallen werd niet op tijd gemeld aan de toezichthouder. Pfizer hield deze cijfers achter, waardoor dit waarschuwingssignaal onopgemerkt bleef.

Een 63-jarige vrouw overleed 41 dagen na de prik, maar dit geval werd pas 37 dagen later geregistreerd. Een 58-jarige vrouw die 72 dagen na vaccinatie overleed, kwam 26 dagen later pas in de boeken te staan.

Zorgwekkende ontdekking

Pfizer verschool zich achter de Public Readiness and Emergency Preparedness (PREP) Act uit 2005, een welhaast ondoordringbaar schild voor vaccinmakers in het geval van een ‘gezondheidscrisis’. En omdat de noodtoestand was afgekondigd, werden gebruikelijke procedures overboord gegooid.

Volgens Pfizer deden zich in beide groepen 38 sterfgevallen voor. De onderzoekers vonden dat aantal ‘verrassend’ laag. Er werd immers beweerd dat er een ‘hevige pandemie’ woedde. De onderzoekers deden een zorgwekkende ontdekking: 4,2 procent van de proefpersonen kwam simpelweg niet meer opdagen. Pfizer probeerde tevergeefs contact op te nemen met 395 van hen.

De farmaceut had absoluut geen enkele haast om de sterfgevallen te registreren. Van de 38 gevallen werd slechts één op de dag van overlijden opgenomen in de database. In veel gevallen werd meer dan 20 of zelfs 30 dagen gewacht. In één geval duurde het zelfs 72 dagen.

Waarom berichten de media hier niet over? Siepel: “Dan zouden er ook berichten moeten verschijnen met de kop: ‘Media en honderden journalisten hebben zich schuldig gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid’. Dat is te veel gevraagd!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
3 maanden geleden

tijd voor een Minister van Oversterfte

Margie
Margie
3 maanden geleden

Wat een godvergeten hufters. !!!!!!!!!!

Jerome
Jerome
3 maanden geleden

Het lijkt me voor Hugo de Jonge zijn eigen veiligheid het beste dat hij nu word opgepakt.

"Het ziet er niet goed uit"
"Het ziet er niet goed uit"
3 maanden geleden

Wat ik zo grappig vind en tekenend voor de corrupte pers in Nederland is dat b.v. Nu.nl, zodra er reacties binnenkomen die ze niet gevallig zijn, direct de mogelijkheid om te reageren sluit. Dat zijn Sovjet praktijken. Zo ook na het collapseren van de zoveelste jonge sporter. Wat de firma van dat moordwapen en overheden die kritiekloos hierin meegingen op hun geweten hebben is niet te beschrijven.

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x