Binnenland

Dictator Pechtold is het lachertje van de Nederlandse politiek geworden. Columnist haalt hard uit naar D66-voorman

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alexander Pechtold is het lachertje van de Nederlandse politiek geworden, stelt HP/De Tijd-columnist Arthur van Amerongen.

Binnen D66 gebeurt niets zonder toestemming van Pechtold en het is dus ook niet zo vreemd dat niemand hem terug durft te fluiten, nu hij de partij – die zesde staat in de peilingen – eigenhandig sloopt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Van Amerongen hoorde naar eigen zeggen zo’n 10 jaar geleden van een hoge ambtenaar uit Leiden wat voor eng mannetje Pechtold is.

Enorme fraudezaak

De ambtenaar vertelde hem over Pechtold en een enorme fraudezaak waar hij als wethouder bij betrokken was. Een zaak waar vrijwel niets over in de media heeft gestaan.

De zaak kwam aan het licht toen advocaat Paul Ruijs, die eerder onderzoek had gedaan naar belangenverstrengeling binnen de rechterlijke macht, ontdekte dat de gemeente Leiden een ernstige, niet bestaande bodemverontreiniging in scène had gezet.

Door deze truc werd de gemeente voor een koopje de nieuwe eigenaar van een stuk bouwgrond. Saneringsverslagen werden vervalst en de beerput werd gesloten, schrijft Van Amerongen.

Stemmingmakerij

Tijdens een persconferentie claimde Pechtold dat Ruijs deed aan stemmingmakerij en eens moest ophouden met deze doofpotverhalen.

In 2009 werd bekend dat er wel degelijke fraude was gepleegd, maar Pechtold werd toch gewoon burgemeester van Wageningen.

Niet zo nauw

Met geld en de waarheid neemt hij het niet zo nauw: na korte tijd minister te zijn geweest onder Balkenende, kreeg hij liefst 9422 euro wachtgeld per maand.

En tegen Omroep Gelderland zei hij nooit overwogen te hebben om naar Den Haag te verhuizen, nota bene drie maanden nadat hij een appartement in Scheveningen had gekregen van een Canadese ‘vriend’.

Foto: 1Veertje Wikimedia Commons

[HP/De Tijd]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nehemia
Nehemia
6 jaren geleden

D666 heeft de democratie voetjes van cement gegeven door het vervolgens af te laten zinken in de Orwelliaanse poel die Brussel heet. Pechtold heeft het referendum geofferd, want een volksraadpleging is natuurlijk enkel goed als ze de ijzeren wil het establishment bekrachtigen. Hun oude kroonjuweel hebben ze maar naar de lommerd gebracht. Het bleek klatergoud. Dan nog doodleuk met de orgaandonatiewet zwaaien, waar elk lichaam, tenzij je protest aantekent verbeurd wordt verklaard aan de Staat. Uw organen zijn overigens veel geld waard, maar dat is een andere kwestie. Van Wilders kun je veel zeggen, maar hij had groot gelijk toen hij Pechtold een miezerig mannetje noemde.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Jaa dat was weer een geweldig stuk van van Amerongen ….. Pechtold de nieuwe Melkert ?? met het demoniseren van Baudet ??

kerriesnepper3
kerriesnepper3
6 jaren geleden

Pechtold is zoo bezig met wie hij is
maar heeft geen idee wie hij is
en dat kan nog wel een paar levens duren

salvar
salvar
6 jaren geleden

was hij het die wilders op de vingers tikte dat de pvv bestuurd wordt door een man?
misschien eindelijk gerechtigheid en deze pechtold nu eens verdwijnt van het toneel.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x