Buitenland

Beelden uit Syrië zijn nep, komen uit andere conflictgebieden of zijn bewerkt met Photoshop. Journalist doet boekje open

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Westerse specialisten trainen jihadisten in Syrië in het gebruik van sociale media en Skype en zorgen ook voor het benodigde materiaal.

De Standaard-correspondent Jorn De Cock schepte bijvoorbeeld op over het feit dat hij deze ‘vrijheidsstrijders’ samen met zijn vrouw in Libanon heeft opgeleid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het beeldmateriaal dat terreurgroep IS afleverde was altijd van zeer hoge kwaliteit, merkt journalist Willy Van Damme op. De vraag is nu waar men de beelden echt maakte.

Grote voordelen

Toen de terreurgroep westerse journalisten begon te ontvoeren en te doden bleven ze uit angst weg.

Dit had voor de jihadisten hele grote voordelen. Eerder hadden ze de informatiestroom richting westerse media niet volledig onder controle.

Er was steeds een risico dat bijvoorbeeld een freelancer zou bewijzen dat de zogenaamde vrijheidsstrijders slechts een stel door de CIA betaalde moordenaars waren, aldus Van Damme.

Droom

Inmiddels lopen alle contacten tussen de terreurgroepen en de buitenwereld via de digitale media. Kranten en tv-zenders gebruiken alleen beelden die door die groepen worden aangeleverd.

De door de Britse veiligheidsdiensten opgerichte Witte Helmen hebben altijd een camera op hun helm en interviews met mensen uit Oost-Ghouta gaan via Skype.

Zo bepalen de jihadisten welke informatie er vanuit Syrië komt: een droom voor de terroristen en hun westerse financiers, stelt Van Damme.

Onmogelijk

Elektriciteit en een computer met Skype is er in Oost-Ghouta alleen voor Al Qaida-strijders en hun vrienden, aldus de journalist.

Niemand kan controleren of de beelden die de NOS gebruikt wel afkomstig zijn uit bijvoorbeeld Oost-Ghouta, een effectieve controle is onmogelijk, stelt hij.

Bewerkt

Hij benadrukt dat veel beelden nep zijn en uit andere conflictgebieden komen of zijn bewerkt met Photoshop.

Specifieke Syrische provincies hermetisch afsluiten voor journalisten is volgens hem een bewust beleid van de VS om zo de volledige controle te hebben over de informatiestromen richting de westerse media en het voorgelogen publiek.

Foto: Rwendland Wikimedia Commons

[Novini]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
6 jaren geleden

Msm is fake news

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Ondanks dat wij het al vanaf dag één weten en ook zij het weten dat wij het weten dat ze liegen en manipuleren dat ze er scheel van zien, blijven de idioten en psychopaten in de politiek en de media onophoudelijk doorgaan met hun nep- en liegnieuws.

De idioten en psychopaten in de gecontroleerde politiek en bij de div. media, met hun o zoooó doorzichtige bagger, kun je tegenwoordig letterlijk van hun smoelbakkes aflezen dat ze het zowat in hun broek doen en het niet meer droog kunnen houden bij alles wat ze van bovenaf moeten brengen aan voorgekookte, bij elkaar verzamelde en geprefabriceerde leugens en complete onzin dikke duim verhalen….Ik zeg dan ook “Bilderberg nieuws!!”. Kijk en luister alleen naar politici en de media, dan weet je precies wat er wordt besproken/afgesproken op de Bilderberg bijeenkomsten.

En op deze lui moet er ook nog worden gestemd?
Proest, LOL!!!…Doodvallen moeten ze, allemaal, dan zouden we werkelijk oprecht gered zijn.

Stemmen kan men het beste doen door massaal niet langer te stemmen en de liegbak uit te zetten en vooral boycotten door niet langer deel te nemen aan activiteiten van alles en nog wat waar ze van leven. Ontneem ze hun brandstof en het hele paardespul en circustheater valt om.

De hardcore lieg en manipulatie porno van de politiek en media komt toch werkelijk niet maar aan bij de slaven (of zijn het inmiddels gevangenen?). De mens, de gevangenen, van EU concentratiekamp WesterNL hebben toch zo langzamerhand totaal geen ruimte meer in de ziel om alle bagger nog te willen opnemen of te geloven. Hooguit kunnen ze nog wat dementerende bejaarden misschien wat wijsmaken, hoewel ik ook daarover mijn grote twijfels heb of zelfs dat nog wel lukt.

I

hans
hans
6 jaren geleden

Zolang 82% van de NL-ers de mainstreammedia gelooft hebben ze bestaansrecht…….

Nehemia
Nehemia
6 jaren geleden

Eigenlijk het heel erg dat we aan alle kanten door onze Staat en veel politici worden voorgelogen. Moedwillig en met voorbedachte rade. Wat een gajes is het eigenlijk ook.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x