Universum

Oppervlak Pluto bevat bouwstenen van leven

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben met behulp van ruimtetelescoop Hubble bewijs ontdekt voor bouwstenen van leven aan het oppervlak van Pluto.

De onderzoekers ontdekten het bewijs voor complexe organische moleculen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de roodachtige kleur van de planeet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Nieuwssite Space.com meldt dat de ontdekking werd gedaan toen de astronomen opmerkten dat een bepaalde substantie op Pluto meer ultraviolet licht absorbeert dan normaal.

“Dit is een intrigerende vondst omdat complexe koolwaterstoffen op Pluto en andere moleculen die verantwoordelijk kunnen zijn voor de waarnemingen die we met Hubble hebben gedaan binnen het spectrum van ultraviolet licht deze planeet haar roodachtige kleur kunnen geven,” zei studieleider Alan Stern van het Southwest Research Institute in Boulder in de staat Colorado.

Pluto wordt in de Kuipergordel omgeven door diverse andere ijzige objecten die ook rood van kleur zijn. Onderzoekers denken dat de organische verbindingen ook kunnen bestaan op diverse andere objecten in de Kuipergordel.

NASA’s New Horizon komt in 2015 na een reis van 10 jaar aan bij Pluto, zo meldt The Daily Camera. Het schip zal de planeet tot op 12.800 kilometer naderen.

Rond september 2002 werd duidelijk dat de atmosferische druk op Pluto 300 procent hoger was in vergelijking met 14 jaar eerder. Daarnaast is de planeet opmerkelijk donkerder geworden.

Bron: Inquisitr.com

Gerelateerd: Het gehele zonnestelsel maakt grote veranderingen door

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x