Mens en Dier

Lord Jacob Rothschild op 87-jarige leeftijd overleden

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

Lord Jacob Rothschild, financier en prominent lid van de bankiersfamilie Rothschild, is op 87-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn familie bekendgemaakt.

De Brit begon zijn carrière in 1963 bij de familiebank, NM Rothschild, waarna hij in 1980 met Sir Mark Weinberg de J. Rothschild Assurance Group oprichtte. Verder was hij vicevoorzitter van het tv-netwerk British Sky Broadcasting, een dochteronderneming van mediamagnaat Rupert Murdoch.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Lord Rothschild wordt volgens traditioneel joods gebruik in besloten kring begraven. Op een later moment is er een ceremonie ter ere van zijn leven.

Bilderbergconferentie

Hij bezocht geregeld bijeenkomsten van de Bilderbergconferentie.

In 2022 overleed Evelyn de Rothschild op 91-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Hij was voorzitter van The Economist, financieel adviseur van wijlen koningin Elizabeth en daarnaast had hij goede banden met Bill en Hillary Clinton.

In 2021 stierf topbankier Benjamin de Rothschild plotseling op 57-jarige leeftijd. De baron, voorzitter van de Edmond de Rothschild Holding SA, overleed aan een hartaanval. Edmond stichtte de Zwitserse tak van de bankiersdynastie.

Octopus met vele armen

De Rothschilds stammen af van de in 1744 geboren Mayer Amschel, die in Frankfurt in geld handelde in een huis met een rood schild. Zijn vijf zonen richtten banken op in Frankfurt, Wenen, Napels, Londen en Parijs.

Acteur Jim Caviezel, bekend van de kaskraker Sound of Freedom, haalde eerder in Bannon’s War Room uit naar de Rothschilds. We hebben Rothschild-banken en een Rothschild-paus, zei hij.

Het zijn een soort tentakels, een octopus met vele armen. Je moet achter het hoofd van de octopus aangaan, voegde hij toe.

Gigantische economische macht

De Spaanse oud-kolonel Pedro Banos schreef daarnaast een boek over de ‘gigantische economische macht’ van de familie Rothschild. In het boek wijst de voormalige chef contraspionage van het Eurokorps, een gezamenlijk Europees legerkorps, erop dat de Rothschilds op alle mogelijke manieren invloed uitoefenen en een vinger in de pap hebben bij belangrijke besluiten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

189 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caatje
Caatje
1 maand geleden

Opgeruimd staat netjes! 🎉

Corine
Corine
1 maand geleden

Hoera

Realistische
Realistische
1 maand geleden

Weer stink tuig minder …..

Jean-Marie
Jean-Marie
1 maand geleden

De duivel heeft eindelijk zijn ziel genomen naar de hel.

Back to top button
189
0
We lezen graag je reactie!x