Mens en Dier

Oud-advocaat roept op tot verzet: ‘We moeten het systeem platleggen’

Help door dit met vrienden op je social media te delen!

Onlangs werd bekend dat het Openbaar Ministerie FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren gaat vervolgen, omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan opruiing. De eerste zitting was op 20 december.

Van Meijeren zei in het openbaar dat hij hoopt dat mensen naar het parlement zullen trekken en daar niet meer weg zullen gaan, en dat boeren het recht hebben om in opstand te komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het OM meent dat Van Meijeren daarmee de bevolking heeft aangezet tot het plegen van strafbare feiten. En volgens de wet is dat opruien.

(Video verwijderd? Klik hier...)

De overheid in het beklaagdenbankje

Van Meijeren heeft, zo mogen we aannemen, gedaan wat hij volgens zijn geweten moest doen, merkt oud-advocaat Frank Stadermann op. Dat verweer kan de rechter niet onbesproken laten, schrijft hij voor het tijdschrift Gezond Verstand en De Andere Krant.

Het strafproces zal het Kamerlid een podium geven om zijn kritiek op het regeringsbeleid breed uit te meten. Omdat hij dat doet vanuit zijn geweten, zullen het OM en de rechter daarop inhoudelijk moeten reageren. Daarmee wordt de overheid gedwongen voor haar beleid verantwoording af te leggen, iets waaraan zij tot nu toe heeft weten te ontkomen, merkt Stadermann op.

“Uiteindelijk is het dus de overheid die in het beklaagdenbankje terechtkomt. De werkelijke aanklager zal Van Meijeren blijken te zijn.”

Dat heeft de rechter niet begrepen

“Als Van Meijeren in redelijkheid kon denken dat in Nederland onze grondrechten worden geschonden en dat we geen rechtsstaat meer zijn, dan moet hij worden ontslagen van rechtsvervolging,” zei Stadermann in gesprek met Rico Brouwer van Potkaars.

“En om te kunnen beoordelen of Van Meijeren in redelijkheid mocht denken dat Nederland een dictatuur is of aan het worden is, moet hij die deskundigen horen,” vervolgde hij. “En dat heeft de rechter niet begrepen.” De verzoeken die het Kamerlid indiende om deskundigen te horen, werden door de rechter afgewezen.

We moeten nergens meer aan meewerken

“Heel zorgwekkend,” aldus Stadermann. “En het ergste vind ik dat zelfs de Hoge Raad erin meegaat. De Hoge Raad, die heel kritisch is op het functioneren van de rechterlijke macht in de Tweede Wereldoorlog en ook op het functioneren van de Hoge Raad zelf in de Tweede Wereldoorlog – de Hoge Raad zelf zegt nu ook: dat mag nooit meer gebeuren – ziet niet dat het weer gebeurt.”

We moeten volgens hem in verzet komen. “Dat moet geweldloos. We moeten het systeem platleggen. We moeten nergens meer aan meewerken.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 247 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
C Nagel
C Nagel
3 maanden geleden

Eens ik schrijf het net bij Kaag post….

Kiekedief
Kiekedief
3 maanden geleden

Ze zijn bang ,maar wel angst zaaien aan het volk ,schamen jullie je .

Joris!
Joris!
3 maanden geleden

Ach…….ik zou zeggen als iedereen ze smartphone en tv weg doet zijn we een heel eind! Dat zou een schok te weeg brengen die zijn weerga niet kent.

Jeroen
Jeroen
3 maanden geleden

“Uiteindelijk is het dus de overheid die in het beklaagdenbankje terechtkomt. De werkelijke aanklager zal Van Meijeren blijken te zijn.”

In een GOED FUNCTIONERENDE rechtsstaat zouden deze woorden waarschijnlijk een vanzelfsprekendheid zijn, maar de pest is dat men behoorlijk goed in staat is geweest de rechtsstaat naar het Walhalla te helpen, dus echt gerust ben ik er niet op. Feit is natuurlijk wel dat als Van Meijeren zou worden veroordeeld het puur om een politieke veroordeling gaat een geen strafrechtelijke.Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x