Binnenland

Argos haalt uitzendingen ritueel misbruik offline: voer voor ‘complotdenkers’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Klokkenluider Huig Plug verscheen drie keer met een megafoon bij het huis van een raadsvrouw bij het gerechtshof in Amsterdam. Daar riep hij om dat haar man zijn eigen drie kinderen heeft misbruikt en de baby van zijn dochter Lisa, die daarvan het gevolg zou zijn geweest, heeft begraven in de Scheveningse Bosjes, schreef het Leidsch Dagblad.

Volgens Plug heeft de vrouw er met collega’s bij Justitie voor gezorgd dat die ‘sadistische pedopraktijken’ onbestraft bleven. De klokkenluider werd voor de rechter gedaagd, waar hij het verhaal van Lisa wilde vertellen. Eerder besteedde onderzoeksprogramma Argos hier aandacht aan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Dat mocht niet en dus vertelde Plug het verhaal buiten de rechtszaal. Hij zei in een filmpje dat hij de stem was van ‘het zwaarst misbruikte meisje ooit van Nederland, maar ook van alle kinderen en baby’s die zijn verkracht en vermoord door de zogenaamde elite’.

Plug: ‘Ik kom achter jullie aan’

Lisa deed op 15-jarige leeftijd aangifte van seksueel misbruik door haar vader en andere mannen in de Scheveningse Bosjes en in een café in Den Haag. Ze beweerde ook te zijn verkracht door Joris Demmink, de oud-topambtenaar van Justitie. Het OM besloot het onderzoek stop te zetten, maar toen doken er bewijzen op die haar verhaal ondersteunden, berichtte Argos destijds.

Plug confronteerde Hugo de Jonge, Sander Dekker en Wopke Hoekstra hiermee op het Binnenhof. Tegen De Jonge zei hij: “Joris Demmink is een kindermoordenaar. Hij heeft kinderen doodgeschoten. Als u niks doet, bent u verantwoordelijk.” De minister zweeg. Toenmalig minister Dekker reageerde: “Waar heb je het over, man?” Hoekstra: “Even na afloop.”

In een video op YouTube waarschuwde Plug de ‘pedoseksuele elite’: “Ik kom achter jullie aan.” Dat was in oktober 2021.

Celstraf

Er kwam vervolgens een hele campagne op gang. Ze kwamen achter hem aan.

Vrijdag heeft de rechtbank in Breda negen maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk, opgelegd aan Plug. De rechtbank stelt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan stalking, opruiing en smaad door mensen te beschuldigen van kindermisbruik en kindermoord.

De moeder van Lisa, Marlies, kreeg een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 180 uur, ook wegens smaad en opruiing. Plugs cameraman Pieter kreeg een celstraf van 66 dagen, waarvan 60 voorwaardelijk, en een taakstraf van 150 uur.

De rechtbank legde de ‘complotdenkers’ ook een contactverbod op met de slachtoffers. Zij mogen op sociale media bovendien geen namen meer noemen rondom het vermeende misbruikschandaal.

Uitzendingen offline

De hoofdredactie van Human en VPRO heeft de uitzendingen over ritueel misbruik en het bijbehorende dossier over Lisa volledig offline gehaald. “Complotdenkers zijn – getuige het vonnis – dermate aan de haal gegaan met deze uitzendingen dat we overgaan tot het verwijderen van het dossier.”

De Volkskrant kwam met een hit piece met de kop: ‘Een geheim pedofielennetwerk hoeft niet te bestaan om slachtoffers te maken’. Theatermaker George van Houts zegt daarover: “Dit artikel weerlegt helemaal niets. Zeer tendentieus en eigenlijk kwaadaardig. Dankzij de Volkskrant durven nu nog minder mensen aangifte te doen. Praat eens met Yvonne Keuls en dan serieus. Deze netwerken bestaan. Het gaat om het chantabel maken van elite-types. De zaak Demmink/Baybasin is één grote beerput. Met vertakkingen naar het koningshuis. Dan weet je het wel.”

Iets aan de hand

Het dossier heeft ook neuroloog Jan Bonte getriggerd. Hij kreeg het boek ‘Een politieke gevangene in Nederland’ cadeau. Het is het verhaal van Hüseyin Baybasin. De inleiding van het boek is geschreven door vijf voormalig gevangenisdirecteuren. Bonte schrok naar eigen zeggen heel erg van wat zij schrijven: “Met de verschijning van dit boek spreken wij als oud-topambtenaren van Justitie de hoop uit dat hiermee een bijdrage wordt geleverd om een welhaast evidente schandvlek uit ons rechtsbestel te verwijderen.”

Tot enkele jaren geleden leefde Bonte in de illusie dat wij in een rechtsstaat leven. “Als vijf voormalige gevangenisdirecteuren dit schrijven, is er iets aan de hand. En waarschijnlijk iets ernstigs. En het is bedenkelijk dat de dochter van Yücel Yesilgöz, de man die volgens het eerste overzicht een belangrijke en twijfelachtige rol speelt in het verhaal, nu minister van Justitie is,” merkt de neuroloog op.

Omtzigt

Hij vraagt zich af of Pieter Omtzigt nu alsnog opheldering zou kunnen geven over de rol van Rutte en Sybrand Buma bij de zaak Demmink. Kamerlid Omtzigt beet zich jaren vast in het dossier rond Demmink, maar daar kwam in 2013 opeens een einde aan.

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger presenteerde enige tijd een populair radioprogramma op NPO Radio 1. Hij wilde Omtzigt interviewen, aangezien hij allerlei Kamervragen stelde over Demmink. Vlak voor de uitzending zei hij opeens dat hij het niet over de oud-topambtenaar wilde hebben.

Na de bewuste uitzending vroeg De Vliegers sidekick aan Omtzigt waarom hij niet over hem kon praten. “Ik ben gestopt toen [toenmalig CDA-fractievoorzitter] Sybrand Buma bij mij woest in de werkkamer kwam, want hij had van Rutte de opdracht gekregen dat ik moest stoppen met Kamervragen over Demmink.”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 179 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JohnKuhles
JohnKuhles
7 maanden geleden

Sinds wanneer is onderzoeksjournalistiek afhankelijk HOE anderen er wel o fniet mee omgaan? … Vinden ze dat nou ècht zelf? … of is ze dat ingefluisterd door “hogere (corrupte?) autoriteiten” … ?

roel
roel
7 maanden geleden

hoe voelt het om te leven in of onder een opgelegde illusie die de meeste mensen en mensachtigen niet willen prijsgeven>>

dna
dna
7 maanden geleden

de gehele nederlandse bevolking is in handen van………………..

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

DE wereld is in de greep van een GROTE GEVAARLIJKE PEDOFIELE NETWERK!!
En ze zijn allemaal in hoge functie geplaats om de netwerk te beschermen !!

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x