Buitenland

‘Dit zal achteraf één van de meest cruciale verhalen blijken in de propagandaoorlog die gaande is’

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

Afgelopen maand berichtten de media dat een kinderziekenhuis in de Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol was verwoest door Russische luchtaanvallen. “De Russische bezetter heeft meerdere bommen op het kinderziekenhuis gegooid. De verwoesting is enorm,” zei het stadsbestuur.

De Britse premier Johnson noemde de aanval op het kinderziekenhuis, dat ook als kraamkliniek fungeerde, ‘verdorven’. President Zelenski beschuldigde Rusland van het uitvoeren van de luchtaanval.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Militair object

Na de aanval verschenen er foto’s van het ziekenhuis op internet, waar onder andere het Oekraïense model Mariana Vishemirskaja op stond. Twee dagen voor de aanval had Rusland al gewaarschuwd dat het ziekenhuis was omgetoverd tot militair object. De Russische VN-ambassadeur Vassily Nebenzia zei tijdens een briefing met de VN-Veiligheidsraad dat Oekraïense troepen het personeel eruit hadden gegooid.

Een dag voor de aanval verscheen er bovendien een artikel op de Russische nieuwssite Lenta.ru waarin de zoon van een oud-medewerker van het ziekenhuis vertelt hoe mannen in legeruniformen eind februari het ziekenhuis binnendrongen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geen luchtaanval

Op Telegram circuleert momenteel een interview met Mariana waarin ze zegt dat er geen sprake was van een luchtaanval en dat er Oekraïense soldaten in de kliniek waren. Ze zegt ook dat de soldaten geen hulp boden en zelfs hun voedsel afpakten. Daarnaast was er een cameraman aanwezig.

“Dit zal naar mijn overtuiging achteraf één van de meest cruciale verhalen blijken in de propagandaoorlog die gaande is,” reageert journalist en blogger Max van der Werff. “Met het verstrijken van de tijd komen er meer meningen en feiten beschikbaar.” Hij voegt toe dat meer onderzoek nodig is.

4.8 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
2 jaren geleden

Dit is werk van de duivel, vreselijk om mensen de dupe te laten zijn van eenmeningsverschil?

T,A
T,A
2 jaren geleden

LATEN WE ONZE OGEN MEER LATEN RICHTEN WAT ER IN ONS EIGEN LAND GEBEURT.

REST KOMT LATER.

Respect voor iedereen
Respect voor iedereen
2 jaren geleden

Tijd voor juridische actie: dit is in flagrante strijd met de hierop voorgaande Europese wetgeving èn Internationale Verdragen.
Zoals bekend moeten deze gehoorzaamd worden, aldus ook ursula von der leyen.

Cathja
Cathja
2 jaren geleden

Hoeveel leugens zullen we nog over ons heen krijgen m.b.t. deze oorlog, en hoelang zal Putin nog voor alle vuiligheid verantwoordelijk worden gehouden?

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x