Pieter ter Veer zat tussen 1981 en 2002 veertien jaar in de Tweede Kamer voor D66. Vorige maand stuurde hij een brief aan partijleider Sigrid Kaag, fractievoorzitter Jan Paternotte en het bestuur van D66, waarin hij aankondigde dat hij zijn lidmaatschap opschort.
In de brief schrijft hij dat hij de huidige standpunten van D66 in de discussie over stikstof en ammoniak, en de sterke nadruk op kringlooplandbouw als wondermiddel niet deelt. “Sterker nog, ze doen me pijn. Ik kan niet uitleggen aan boeren die ik tegenkom en die voor het grootste deel heel verstandig en duurzaam boeren, waarom met name het aantal koeien met 50 tot 60 procent moet krimpen,” aldus Ter Veer, die lange tijd landbouwwoordvoerder van de D66-fractie was.
Radeloos
Het voormalige Kamerlid, dat vier jaar voorzitter was van de Tweede Kamercommissie voor Landbouw, voegde toe dat er bij D66 ‘zoveel gebrek aan feitenkennis is dat je er radeloos van wordt’.
Volgens Ter Veer had de beruchte stikstofkaart, waarop per gebied is aangegeven hoeveel stikstofreductie er gerealiseerd zou moeten worden, al lang in de prullenbak gemoeten.
Onzin
Nadat hij zijn brief had verstuurd, werd hij gebeld door Paternotte, maar het besluit van Ter Veer staat vast. Hij stemt in het vervolg blanco.
Columnist Marianne Zwagerman deelde een interview met Ter Veer op Twitter en schreef erbij: “Verre voorganger van Jan Paternotte en Tjeerd de Groot verdraagt de onzin die zij uitkramen niet langer.”
Het grote showproces rond de Amerikaanse rechter Brett Kavanaugh. Wat zit hierachter en wat heeft Soros ermee te maken?
Britse ex-premier Tony Blair genoemd als spil in complot rond massa-immigratie: “Ministers moesten zwijgen”
Nóg meer onthullingen over coronagezant Sijbesma: ‘Dit kan niet waar zijn’
38-jarige lerares sterft na AstraZeneca-vaccin (maar volgens De Jonge is het veilig)
Ad Broere: Geld komt uit het niets (update)
Zo ziet Katrina (28) eruit na haar Pfizer-vaccin: ‘Ik laat me de mond niet snoeren’
Je moet heel goed kunnen liegen, dat hoort erbij. Zo draaien politici de burgers een rad voor ogen
‘UFO’ Oostzee is mogelijk anti-onderzeeërsysteem
Sahara voor de tweede keer dit jaar bedekt onder laag sneeuw. Ook zeldzame sneeuwval in deze andere woestijn