Mens en Dier

Oud-D66-Kamerlid ‘verdraagt onzin die Jan Paternotte en Tjeerd de Groot uitkramen niet langer’ en spreekt zich uit

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Pieter ter Veer zat tussen 1981 en 2002 veertien jaar in de Tweede Kamer voor D66. Vorige maand stuurde hij een brief aan partijleider Sigrid Kaag, fractievoorzitter Jan Paternotte en het bestuur van D66, waarin hij aankondigde dat hij zijn lidmaatschap opschort.

In de brief schrijft hij dat hij de huidige standpunten van D66 in de discussie over stikstof en ammoniak, en de sterke nadruk op kringlooplandbouw als wondermiddel niet deelt. “Sterker nog, ze doen me pijn. Ik kan niet uitleggen aan boeren die ik tegenkom en die voor het grootste deel heel verstandig en duurzaam boeren, waarom met name het aantal koeien met 50 tot 60 procent moet krimpen,” aldus Ter Veer, die lange tijd landbouwwoordvoerder van de D66-fractie was.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Radeloos

Het voormalige Kamerlid, dat vier jaar voorzitter was van de Tweede Kamercommissie voor Landbouw, voegde toe dat er bij D66 ‘zoveel gebrek aan feitenkennis is dat je er radeloos van wordt’.

Volgens Ter Veer had de beruchte stikstofkaart, waarop per gebied is aangegeven hoeveel stikstofreductie er gerealiseerd zou moeten worden, al lang in de prullenbak gemoeten.

Onzin

Nadat hij zijn brief had verstuurd, werd hij gebeld door Paternotte, maar het besluit van Ter Veer staat vast. Hij stemt in het vervolg blanco.

Columnist Marianne Zwagerman deelde een interview met Ter Veer op Twitter en schreef erbij: “Verre voorganger van Jan Paternotte en Tjeerd de Groot verdraagt de onzin die zij uitkramen niet langer.”

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
G.Zhukov (Z)
G.Zhukov (Z)
1 jaar geleden

wie wel

Snappie123
Snappie123
1 jaar geleden

Hij is niet de enige die de onzin en leugens nog langer kan verdragen!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

D66 wat een KLEUTERS Een goed voorbeeld van regering Den Haag !!

Hans
Hans
1 jaar geleden

Precies wat ik ook al diverse keren naar voren heb gebracht over het standpunt van D’66. Het neigt naar klimaatterreur, te weten, als een kip zonder kop proberen door te rennen naar het (klimaat) doel en geen enkel oog hebben voor wat je de samenleving in sociale zin aandoet (het middel). Het wordt tijd dat D’66 ook in dit opzicht een toontje lager gaat zingen, het is intussen niet meer om aan te zien.

Back to top button
71
0
We lezen graag je reactie!x